Literatura pentru copii este importantă

Copii se plictisesc foarte repede de jucării și au tendința de a se îndrepta spre tehnologia modernă care nu este tocmai cea mai bună alegere. Ideal ar fi sa scoatem copiii în parc, la aer curat, dar ce te faci când vremea schimbătoare vine la pachet cu o răceală sau o viroză nedorită? Cum să îl faci să stea în casă și să nu se plictisească? O carte este cea mai bună soluție în astfel de situații și literatura pentru copii este foarte diversificată.

Rolul cărților în consolidarea educației copiilor

,,O carte bine scrisă este asemeni unui covor fermecat care te poate purta într-o lume în care nu ai putea avea acces in alt fel.” Caroline Gordon

Aceste cuvinte surprind esența semnificației cărților în dezvoltarea copiilor. O carte îi stârnește unui copil curiozitatea, creează o relație între părinții (cititor) și cel mic. O carte bună reușește să îi facă pe cei mici, ca la orice pauză aceștia, să își pună întrebarea ,,Și ce s-a întâmplat mai departe? “.

Ferma animalelor-minCreativitatea și imaginația copiilor se dezvoltă mult mai bine prin intermediul cărților. Copiii intră în atmosfera poveștilor din cărți și împrumută caracterele personajelor cu care se identifică. Deprind anumite învățăminte din cărți și încep să înțeleagă care sunt valorile pe care trebuie să pună preț în viață. Înțeleg care este conduita care ar trebui să le ghideze comportamentul în viață și în societate.

Prichindeii sunt foarte receptivi și prind destul de repede ceea ce este rușinos să faci și ceea ce este neplăcut. Cărțile au rolul de a le îmbogăți vocabularul. Poveștile oferă cuvinte noi și vechi pe care copiii încă nu le cunoșteau. Picii pun întrebări despre înțelesul cuvintelor și al expresiilor și învață lucruri noi. Personalitatea copiilor se dezvoltă cu și prin cărți. Copiii se identifică cu anumite personaje, pricep că au răspundere și că trebuie să facă lucrurile altfel decât procedau până acum.

Cartea este o comoară pe care copiii o descoperă încă din primii ani de viață. Le stârnește imaginația și le asigură o bună cultură educațională. Copiii reușesc să cunoască mai bine mediul înconjurător sau anumite simboluri ale vieții.

Editura Crișan – editura cărților copilăriei la prețuri de nerefuzat

Editura Crișan este o editură care ne pune la dispoziție cărți pentru copii. În librăria on-line a editurii se găsesc cărți noi, cărții ușor uzate și reviste pentru copii cu licențe care includ și cd animat. Cărțile editurii se găsesc în hypermarket sau pot fi comandate prin curierat rapid și puteți beneficia de livrare rapidă și gratuită.

Editura livrează oriunde în țară, într-un timp scurt. Pentru comenzile mai mari de 50 de lei se poate efectua și plata cu cardul. Editura Crișan oferă și posibilitatea de a achiziționa cărțile în rate, fără dobândă sau comision. Editura Crișan oferă ca noutate și cărticele interactive care sunt ideale pentru copiii mai mici.

Asculta animalele-minUn produs formidabil, Cartea Tabletă este o carte cu sunete care îi învață pe cei mici zgomotele făcute de animale alături de poveștile despre animăluțe. Acest gen de cărți sunt în topul preferințelor copiilor, dat fiind faptul că sunetele reproduse sunt aceleași cu ale animalelor și copilul poate asocia mult mai bine imaginea animalului cu sunetul scos. Mulți părinți preferă cărțile care vorbesc pentru că par mult mai credibile și povestitorul poate avea o ală căldură în glas față de părinți și povestea este ascultată cu un mai mare interes.

Padurea fermecata-minTâlcurile poveștilor din Pădurea Fermecată au vrăjit-o pe micuța mea. Face parte din categoria poveștilor pe care orice copil trebuie s-o cunoască. Ulterior a învățat-o pe derost și în momentul în care dădeam pagina cărții, deja știa ce urma să-i spun.

Primăvara este anotimpul virozelor care nici pe noi nu ne-au ocolit. O carte deosebită primită de la bunicii micuței.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *