Importanta patuturilor pentru copii

Este ușor să îți dai cu presupusul atunci când ești în afara subiectului și persoane neavizate, cum ar fi persoanele fără copii sau doamnele trecute bine de prima tinerețe, își dau cu presupusul cum ar fi cel mai bine să îți îngrijești copilul și ce ar fi bine să faci să aibă o educație aleasă, că nu are voie să lovească un alt copil, că nu este indicat să poarte pampers după vârsta de 1 an, că nu ar trebui să sugă mai mult de un an, etc. M-am lovit de nenumărate astfel de aberații care mai de care mai mari și vă spun din experiență că nu trebuie să vă uitați în gura nimănui și că ar fi de preferat să faceți cum credeți voi că este mai bine. Eu consider că cel mai bine este ca bebelușul să doarmă în pătuțul lui. Am găsit câteva modele frumoase de pătuțuri copii pe Bekid.

patut-mamotato-oliver-bear-1-jpg

Patuturi copii – Bekid

Nu trebuie să terorizați copilul dacă el refuză să stea în pătuț. Dacă în primele săptămâni am reușit să las copilul în pătuț, în perioada imediat următoare au apărut colicii și nu a mai vrut decât să stea lângă mine și dacă se putea să mă atingă măcar cu vârful piciorului. Nu puteam să fac o mișcare fără să mă simtă și recunosc că în acele momente mi-aș fi dorit să o pot culca măcar pentru câteva ore în pătuț.

Treptat a mai crescut dar și mofturile și figurile au fost din ce în ce mai mari și într-un timp pătuțul era un fel de suport pentru diversele produse care îi erau necesare copilului. În pătuț stătea baxul de pampers, olița – poate poate vrea să facă la oliță și să nu fiu luată pe nepregătite, haine, pături, etc. Am zis că scot pătuțul din cameră pentru că ocupa loc și vedeam că nu îmi este util sub nici o formă dar am vorbit cu o prietenă care mi-a dat câteva sfaturi care i-au fost de folos pentru băiețelul ei. A zis să lipesc pătuțul de pat și că treptat se va obișnui și va merge singură să doarmă acolo.

La ce copil ambițios am eram convinsă că nu va funcționa nici această metoda dar am zis să o încerc. Era ca o ultimă soluție înainte de a renunța definitiv la el. Am adormit-o pe picioare frumos, cu cântecele și bâțâială după care am pus-o în pătuț. Treptat s-a obișnuit și o mare parte din somnul de noapte îl avea în pătuț și abia spre dimineață venea în pat lângă mine. Am observat că atunci când venea să mai doarmă câteva ore în pat lângă mine se foia mai mult și părea ceva mai agitată.

Cu alte cuvinte mă bucur că i-am găsit o întrebuințare pătuțului și îmi pare rău că nu am făcut mutarea asta mai devreme.

Dacă aveți suficient loc puteți să vă luați un pătuț cu sertar sub el pentru că este folositor pentru lenjerii, scutece sau jucării. Regret enorm că nu am făcut o alegere de acest gen. Dacă vreți să vedeți evoluția bebelușului și progresele făcute găsiți mai multe detalii aici.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *