Cat de importante sunt scaunele auto pentru copii

Informațiile curg valuri în momentul în care afli că vei deveni mămică așa că trebui să ai răbdarea necesară și capacitatea de a cerne informațiile și să le reții pe cele cu adevărat utile. Sigur fiecare mămică îți va expune propria poveste încântată de năzbâtiile propriului copil.scaun_auto_chipolino_trax_0-25_kg_pink_angel_2016_1.jpg-minScaun auto copii – Bekid

După ce ajungi acasă cu copilul realizezi că ceea ce scria în cărți nu se potrivește prea bine cu realitatea și că trebuie să te documentezi mult mai temeinic. Recunosc că mă uitam și pe youtube n speranța că voi găsi soluția salvatoare pentru problema mea. Primul pas a fost să îmi amenajez camera copilului și să o fac să arate așa cum îmi place mie. Sincer am preferat să nu îi aduc prea multe îmbunătățiri pentru că nu îmi doream ca la 2 ani să fie deja plictisită de tot ceea ce vedea pe pereți, de perdeaua cu prințese și rochia roz. Am evitat pe cât posibil să nu o îmbrac numai în roz și m-am axat mai mult pe alb, alb lucios.

Se spune că nu trebuie să scoți copilul din casă până la botez dar eu nu am crezut în acest mit și în zilele noastre nu știu cine mai crede în el. Eu am ieșit afară cu ea după prima săptămână și când am văzut că imediat ce mirosea puțin aer de afară o lua somnul instant. Soluția ideală era să o țin numai pe afară. Problema a fost că  aveam nevoie de un scaun pentru mașină. Am început cu o scoică și acum suntem la pasul al doilea. Adică un scaun de mașină care poate fi folosit până când va ajunge la 25 kg.

Ulterior am aflat că puteam să încep cu acest tip de scaun încă de la început adică să îl folosesc încă din primele zile. M-am lovit de diverse probleme și acum, dacă ar trebui să mai aleg încă o dată, aș ști la ce să mă uit. Am să punctez câteva aspecte de care trebuie să țineți cont pentru un minim de confort.

  1. Centura de siguranță cu prindere în 5 puncte, cu burete pentru umeri și încheietura picioarelor. Dacă pe parcursul călătoriei copilul are cel mai mic disconfort atunci nici noi nu avem liniște.
  2. Spătarul să aibă mai multe nivele de ridicare. Copilul crește și va avea nevoie de lejeritate și relaxare în zona capului. Acesta se va ridica pe măsură ce crește și îi va ține capul în eventualitatea în care adoarme.
  3. Să aibă măcar 2 poziții ale scaunului adică să ai posibilitatea să lași scaunul mai pe spate ca să se transforme într-un fel de landou. Copilul stă mult mai relaxat în poziția de somn și nu trebuie să mai stai în permanență cu ochii pe el să nu îi cadă căpușorul. Când sunt micuți sunt tare fragili și trebuie protejați și din acest punct de vedere.
  4. Verificați ca scaunul să fie confecționat dintr-un burete moale și mai gros. Pe distanțe mai lungi copilul amorțește și trebuie să se simtă ca în puf.

Acestea ar fi caracteristicile de care trebuie să țineți cont. Alte informații, la fel de importante, găsiți și aici.

Kamy

2 Comments

  1. Este foarte necesar … Am avut o experienta urata si datorita scaunului copilul a scapat doar cu rani usoare.
    NU AS FACE ECONOMII PE SIGURANTA COPILULUI NICIODATA .

  2. Thank you for such a sweet tutorial – all this time later, I’ve found it and love the end result. I appreciate the time you spent sharing your skills.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *