Pandemia asta a venit la pachet cu o serie de provocări. Să stai doar în casă o perioadă atât de lungă de timp necesită multă inventivitate și răbdare dacă vorbim aici și de copii. Ei au foarte multă energie și se plictisesc extrem de reprede de jocurile care nu sunt tocmai pe placul lor. Cam asta s-a întâmplat și în cazul meu, mămica unei fetițe de aproape 6 ani, care înțelege unele lucruri și totuși vrea multă atenție și evident tovarăș de joacă.
Rolul desenelor animate
Copiii sunt influențați de tot ceea ce văd, iar părinții le sunt cel mai bun exemplu. Atunci când copilul face ceva nepotrivit trebuie să ne gândim dacă nu cumva chiar noi am greșit. Poate că din dorința de a le face toate mofturile sau de a le îndeplini toate dorințele suntem puțini mai permisivi și cei mici ne testează limitele. Înclin să cred că până acum i-am oferit o educație bună deși aș fi putut pune mai mult accentul pe unele laturi precum cititul sau chiar învățarea. Am zis totuși să nu fiu atât de strictă cu învățatul și să-i ofer copilului timp de joacă pentru că are o viață înainte să învețe.
Desenele animate reprezintă un întreg univers. Cei mici nu fac prea bine diferența dintre realitate și ficțiune și trăiesc fiecare moment la intensitate maximă. Aceste desene pot fi considerate, pe buna dreptate, baza comportamentului de mai târziu. Tocmai din acest motiv trebuie să le permitem să se uite la acele desene care sunt educative, care încurajează lucrul în echipă, bunătatea, prietenia, etc.
Evident că am fost contra desenelor animate, contra tabletei și a altor gadgeturi care nu sunt tocmai sănătoase, dar o dată cu statul non stop în casă am început să fiu ușor mai permisivă. Așa ne-am făcut program de desene animate, de tabletă și de uitat la televizor.
Thundercats Ragetul pe Cartoon Network
Începând din 18 mai, Cartoon Network va difuza de la ora 16:50, de luni până vineri, serialul „Thundercats Ragetul”. Temele principale ale serialului sunt lucrul în echipă și prietenia, iar elementele sale principale sunt personajele grozave, armele, vehiculele și locurile interesante în care aceștia explorează.
Jocul conține 20 de cărți:
3 cărți speciale – explică regulile jocului, te vor ajuta să stabilești un calendar al provocărilor și descriu personajele principale
7 cărți cu provocări – fiecare provocare este pregătită de către una dintre Felinele Fulger, iar cartea include și imaginea acestuia, pentru a fi ușor de recunoscut cine este cel căruia îi răspunzi la provocare astăzi
10 cărți ajutătoare – oferă suport în ducerea la bun sfârșit a provocărilor – pot fi și printate, decupate, se poate scrie pe ele
Una dintre provocările lansate de acest desen animat este realizarea puzzle-lui din cuvinte încrucișate. Asta este o provocare potrivită pentru copii mai mari, dar și cei mici au suficiete activități pe care le pot face fără ajutor.
Nu uitați că celor mici le place competiția, le place să primească atenție și să se simtă în centrul atenției. Evident că stând 24 de ore din 24 acasă nu putem să stăm doar cu ei, dar îi putem provoca să facă diverse activități, să le cerem ajutorul sau chiar să le dăm anumite fișe zilnice care să-i țină activi. Evident că deconectarea în fața televizorului sau a tabletei pentru un număr limitat de timp este benefic. Ei se relaxează și pot veni cu o altă energie către noi.
Eu nu îl las pe cartoon network…nu mi se par desene pentru vârstă lui…de obicei ii verific desenele…este un băiețel sensibil care visează ce vede ziua și care obișnuiește sa gândească și sa asocieze lucrurile… Am avut ceva probleme cu asocierile și am preferat sa fiu foarte atentă la ce vorbesc și la ce îl las la TV
Da. Ii las la desene animate. Consider că atât timp cât există moderație pot să se bucure și de desenele animate.
Desenele animate sunt parte din existenta noastra :))
Mi se pare ca desenele din ziua de azi nu mai seamana deloc cu ce știam noi…
Pentru copii par niște desene educative