Jucării potrivite pentru copiii sub 3 ani

Copiii pot ușor impresionați de jucării. Jucăriile sunt foarte prezente în viața lor, chiar dacă sunt micuți sau ceva mai mari. Cu toții ne bucurăm când vedem un copil fericit care primește jucăria potrivită. Ca să vedem concret care este cea mai bună jucărie pentru copilul nostru trebuie să vedem treptat de ce este atras și să îl îndrumăm către jucării de la care pot învăța câte ceva și să-și poată dezvolta imaginația, creativitatea sau chiar cunoașterea.

Jucării de plus sau jucării care scot sunete?

În momentul de față eu vorbesc despre copii de până în 3 ani. Am o fetiță de 2 ani și jumătate și acum experimentăm tot felul e jocuri, jucării și cântecele care o pot atrage și care să o mai țină uneori ocupată. Nu cred că am folosit cea mai bună exprimare, dar în același timp trebuie să fim realiste și să recunoaștem că preferăm uneori ca copilul să ne ofere 5 minute de liniște în care să se poată juca singuri și noi să cădem în visare.

Jucăriile de pluș sunt frumoase și cred că în perioada asta începe să le acorde atenție. Până acum le-a ignorat total și foarte rar i s-a lipit de mână vreo jucărioară.  Am văzut-o atrasă de jucăriile de pluș care scot zgomote sau care sunt ceva mai interactive și dansează.

tableta interactiva copii-min

Touch type learning machine in English

Tabletele de jucărie au fost mult mai captivante ca jucăriile de pluș. Acestea sunt atât pentru copii mai mici, dar și mai complexe pentru cei mai mari. Astăzi vreau să vă arăt o tabletă interactivă care este potrivită pentru copiii de până în 3 ani.

Tableta interactiva gamiss-minTableta am luat-o de pe un site chinezesc Gamiss Nu este foarte complexă și totuși potrivită pentru un copil curios. Are câteva cântecele cu numere și alfabet care o atrag. În rest puteți asculta cum se pronunță cuvintele imaginilor de pe ecran, în limba engleză. A ascultat atâtea filmulețe în engleză cu diverse informații, încât pronunță mai bine culorile în engleză ca în română.

Am făcut și un mic filmuleț care să reflecte câtuși de cât ceea ce poate face tableta. Nu știu dacă prețul este potrivit pentru funcțiile care le are sau dacă la acești bani găseam ceva mai bun. Important este că am primit un produs calitativ care face exact ceea ce mă așteptam.

Copiii din ziua de astăzi nu mai sunt încântați să se joace pe gadgeturi care încearcă să le imite pe cele ale oamenilor mari și de multe ori ca să le satisfacem curiozitatea, cedăm presiunilor și telefoanele noastre ajung în mâinile lor. Nu sunt în măsură să vă spun dacă este bine sau nu să le mai dăm din când în când telefonul personal. Fiecare face cum crede că este mai bine pentru copilul lui

Ce jucării îi mai țin ocupați pe cei mici

Copiii se plictisesc repede și din acest motiv trebuie să găsim chestii atrăgătoare și dacă se poate, noi. Nou nu înseamnă să cumpărăm constant și periodic jucării, ci pur și simplu să nu i le oferim pe toate o dată pentru că își va pierde interesul pentru ele. Eu îi dau să se joace cu câteva jucării din lemn, câteva planșe cu figuri geometrice, cărți de colorat, cărți cu povești și multe, foarte multe jucării mici.

Iau câteva jucării și le pun deoparte și când văd că s-a plictisit de cele existente mai scot din dulap cele de care a mai uitat. Funcționează foarte bine această metodă pentru că cei mici au impresia că vii cu ceva nou. Evident că faza nu ține la infinit, dar funcționează pentru o bună perioadă de timp.

Sunt părinți total împotriva desenelor sau a cântecelelor cunoscute văzute pe TV. Eu cred că îi ajută acele cântecele și își dezvoltă urechea muzicală. Ei prind mult mai ușor de la acele filmulețe și în felul ăsta asociază mișcările cu ce văd în filmuleț.

Dăunează privitul ore în șir la aceste filmulețe, dar pe termen scurt nu văd de ce nu ar fi ok.

Kamy

14 Comments

  1. Tabletele de jucărie ii vor initia de timpuriu pentru tabletele adevarate. 😀 Tu, cu scosul din dulap faci cum am facut eu intr-un an cu fi-meu, pe vremea de dinainte, un an rau de tot, saracie lucie prin magazine, efectiv nu aveai ce cumpara si in afara de niste cuburi si alte chestii neatractive nu am gasit nimic. Am pus la fundul sacului jucarii mai vechi de care credeam eu ca uitase ca sa fie sacul mai mare 😀

  2. Haha, foarte tare faza cu ascunsul jucariilor in dulap si scoaterea acestora cand copilul e plictisit de cele existente. Ca parinte, trebuie sa fii foarteee inventiv! :))

  3. am vazut si eu un fel de laptop interactiv, mi se pare ok pentru un copil micut, mai invata una-alta, cuvinte, cantece… e de preferat unei zile in fata tabletei, telefonului sau tv-ului

  4. Sorumea asteapta un bebe. I-am cumparat deja un plus cu sunete. Toata lumea da tableta acum la copii, eu cred ca trebuie asteptat pana dupa 3 anisori minim.

  5. Ce preț…sigur a fost incantata de aceasta tableta sau cum se numește. Când va mai creste copilul cred ca am sa îi cumpăr și eu ceva de genul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *