De ce să alegi încălzirea prin pardoseală pentru locuința ta?

Când vorbim despre încălzirea din propria locuință, ne dorim să dispunem doar de ce este mai bun. Clasicul a fost de mult depășit și pe acest plan, al sistemelor de încălzire, iar modernul nu întârzie nici o secunda să ne suprindă cu tot ce are mai bun.

Încălzirea prin pardoseală merită să ajungă în atenția ta. De ce? Ei bine, îți voi spune în cele ce urmează. Tot ce trebuie să știi este că acest sistem de încălzire vine ca o alinare pentru cei care se plâng de lipsa spațiului din locuință.

Scurt istoric al încălzirii prin pardoseală

Acest sistem minune a fost implementat inițial în țările nordice – Norvegia, Suedia, Danemarca. De acolo s-a extins la nivel mondial – vorbim de un număr incredibil de utilizatori pe scară largă în mai multe tipuri de clădiri.

De ce a apărut acest sistem de încălzire? Ei bine, se poate spune că acest sistem de încălzire a apărut ca un răspuns la strigătul de ajutor al celor care se confruntau cu umiditatea ridicată în spații precum bucătăria și baia. În cazul acestor încăperi, amplasarea unui radiator s-a dovedit a fi în zadar, iar cei care dispun de un astfel de sistem de încălzire au înțeles acest lucru.

Ne vom axa pe avantaje și în special pe …

  • Modul în care sistemul de încălzire prin pardoseală nu îți limitează spațiul din locuință

Sistemele clasice precum sobele sau caloriferele voluminioase ocupau extrem de mult spațiu. Dacă alegi sistemul de încălzire prin pardoseală nici macar nu îi vei simți prezența – el va fi amplasat sub pardoseală, deci nu îți reduce în niciun fel din spațiul disponibil din locuință.

  • Căldura se emană uniform

Aici nu mai vorbim despre căldura care își începe drumul dintr-o parte a încăperii, iar când ajunge în celălalt capăt se simte doar ca un aer puțin cald. Căldura pe care sistemul de încălzire prin pardoseală o emană este uniformă – prin fiecare punct al pardoselii se va emana căldură de aceeași intensitate.

În acest mod, o cameră se încălzește mult mai repede, dar se și menține caldă pentru și mai mult timp. Eco Drill te poate ajuta cu montarea acestui sistem. Acceseaza ecodrillforaje.ro și ia legătura cu echipa pentru a te putea bucura ulterior de o treabă bine făcută – un sistem de încălzire optim.

  • Este optimă pentru locuințele de dimensiuni mari

Știi prea bine că înainte, pentru a încălzi așa cum se cuvine o locuință de dimensiuni mari, trebuia să dispui de mai multe sisteme de încălzire, respectiv de mai multe calorifere. Costurile aferente consumului sunt dezastroase – fiecare consumator amplifică semnificativ factura lunară.

În cazul sistemului de încălzire prin pardoseală totul se schimba. Dacă dispui de un astfel de sistem îți este mult mai simplu să încălzești totalitatea încăperilor din locuința ta. Totodata, un astfel de sistem este oprim și pentru clădirile de birouri sau magazinele mari.

Nu uita de ecodrillforaje.ro dacă ai înțeles cu câte avantaje vine la pachet montarea unui astfel de sistem de încălzire în propria locuință.

Kamy

10 Comments

  1. Da… Mi-ar plăcea foarte mult încălzire în pardoseala… Cine știe… Poate pe viitor… Momentan de-abia am reușit sa ne baga 6 centrală

  2. Regret foarte tare că am renunțat la varianta încălzirii prin pardoseală la momentul în care am construit casa. Este cea mai bună varianta de încălzire din motivele enumerate și de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *