Centralele termice – o sursă de căldură sigură și confortabilă

Zilele reci de toamnă și de primăvară, iernile geroase, ne trimit în liniștea și căldura căminului. În sezonul rece petrecem mai mult din timpul liber pe care îl avem la dispoziție în locuință. Amplasarea de centrale termice ne asigură gradul maxim de confort și ne oferă temperatura optimă pentru întreaga locuință.

centrala-termica-ariston-alteas-one-net-24-kw-minAvantajele utilizării unei centrale termice

Centrala termică constituie o opțiune ideală pentru o locuință grație faptului că putem porni căldura atunci când dorim, fără a fi condiționați de preferințele vecinului sau ale furnizorului de căldură. Când trebuie să alegem un sistem de încălzire a locuinței, eficiența energetică și siguranța în exploatare sunt criterii importante cu efect pozitiv pe termen lung al alegerii făcute. Raportul dintre calitate, preț, randament și consum trebuie să fie unul avantajos pentru persoanele care doresc să instaleze un sistem de încălzire a locuinței. Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei centrale termice cu condensare este randamentul ridicat.
Gradul de eficiență al acestui  tip de centrală este mult mai ridicat decât cel al altor tipuri de centrale. Acest aspect se datorează componentelor speciale ce permit recuperarea căldurii din condens. Acest avantaj conduce către un alt avantaj și anume acela al consumului  mai redus al combustibilului necesar  pentru a produce aceleași cantități de căldură și implică costuri mai mici pentru încălzirea locuinței. Un astfel de sistem de încălzire a locuinței este foarte durabil și rezistent.
O centrală termică cu condensare are o durată de viață relativ mare, de până la 15 ani. Investiția într-o astfel de centrală termică cu condensare prezintă și avantajul amortizării rapide a costurilor. Acest sistem de încălzire contribuie și la protecția mediului înconjurător ca urmare a reducerii consumului de energie. Aceste centrale termice de pe Berluni.ro au garanție 2 ani și facilitatea achiziționării online a restul accesoriilor de care aveți nevoie.

Principiul de funcționare al centralei termice în condensare

O centrala termică pe gaz este o centrală termică cu condensare. Gazele naturale sunt sursa lor de energie. Potențialul acestei surse de energie poate fi exploatat fără pierderi semnificative. Centrala termică cu condensare dirijează vaporii de apă în echipament, îl condensează transferă căldura de condensare obținută în circuitului de încălzire. Schimbătorul de căldură economic al centralei urmează acest proces. Instalarea acesteia presupune existența unui coș de fum care să facă față condițiilor de umiditate la care poate fi supus.

Cine poate folosi o centrală termică cu condensare pentru încălzirea locuinței

O centrală termică cu condensare pentru încălzirea imobilelor care utilizează instalație de încălzire prin pardoseală sau a imobilelor care sunt încălzite cu radiatoare din tablă, de oțel sau aluminiu. Acest sistem de încălzire este un echipament modern ce poate fi folosit atât pentru locuințele recent construite cât și pentru cel vechi.

Ai deja o centrală în condensare? Ai schimba actuala centrală pentru una în condensare?

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *