Cum păstrăm temperatura optimă în locuință

Am avut parte de 2 zile mai răcoroase, dar temperaturile ridicate vor reveni. Chiar dacă temperaturile actuale sunt mult mai ridicate decât cele din alți ani, putem să ne luăm câteva măsuri de protecție. În mașină, pornim aerul condiționat sau mai deschidem din când în când geamul. Pe stradă evităm plimbările lungi și zonele lipsite de umbră. Dar cea mai bună parte a timpului o petrecem în casă unde vrem să ne simțim cât mai confortabil. De aceea, trebuie să alegem soluțiile potrivite pentru a avea o temperatură suportabilă în casă.

Umbrirea ferestrelor cu copertine retractabile

Orice casă sau magazin are ferestre. Ferestrele ne oferă lumină de la razele soarelui, iar în cele mai călduroase zile permit pătrunderea caniculei în casă. De aceea, este bine să ne luăm cele mai eficiente măsuri pentru a asigura umbrirea ferestrelor. Copertine retractabile sunt o soluție ecologică pentru umbrirea ferestrelor și geamurilor casei. Sunt o alternativă ecologică și sănătoasă care împiedică razele soarelui să pătrundă în casă.

Copertinele de balcon sunt avantajoase și practice pentru că ne feresc totodată și de insectele nedorite. Aceste copertine nu sunt ideale doar vara, ci sunt potrivite și în cazul vântului și a ploilor. Dacă vorbim de o mică afacere, copertine terase sunt un aliat bun atât pentru atragerea clienților, cât și pentru un plus de protecție. Copertinele retractabile pentru o terasă sau un restaurant sunt genul de investiții care merită făcută pentru că sunt realizate dintr-un material rezistent comparativ cu materialul umbrelele de soare. Ne putem proteja întreaga casă cu copertine balcon care ne vor fi de folos pentru a ne bucura de răcoare în casă și care vor reuși să împiedice pătrunderea razelor soarelui în casă.

Marchiza este soluția potrivită pentru anumite zone în care este nevoie de copertine retractabile de mici dimensiuni. Umbrirea ferestrelor cu ajutorul copertinelor este soluția avantajoasă din punct de vedere financiar pentru că nu implică costuri ulterioare de vreun fel.

Alegeți să aerosiți casa pe timpul nopții

Există o diferență mare, în jur de 10-15 grade, între temperatura nopții și cea a zilei. Este de preferat să alegem să aerisim casa pe timpul nopții pentru a permite ca răcoarea să pătrundă în casă.

Aerisirea podului

Persoanele care locuiesc la casă au la îndemână o soluție practică pentru a favoriza răcorirea casei. Lasănd ușile podului deschise, vom permite formarea unui curent rece. Astfel, vom reuși să simțim în casă temperaturi mai mici decât de obicei.

Evită folosirea electrocasnicelor

Produsele și aparatele electrocasnice pe care noi le folosim în fiecare zi degajă căldură. Nu trebuie să ținem în priză aparatele electrice pe care noi nici măcar nu le folosim. Cel mai bine este să încercăm, spre exemplu, pe timp de noapte, când temperatura este mai scăzută și căldura degajată de fierul de călcat nu se va simți atât de tare. Putem alege becuri ecologice care nu degajă căldură, pentru locuințele noaste. Avem la dispoziție numeroase soluții ecologice pe care le putem alege pentru a ne bucura de răcoare în casă.

Tu cum reușești să menții răcoare în casă?

articol optimizat SEO  de Outcave Solutions

Kamy

11 Comments

  1. Pe langa utilitatea lor, mie imi si plac aceste copertine. Am o vecina la etajul unu care are o astfel de copertina si imi place tare mult. Eu locuind la etajul 3, dar fiind ultimul etaj ffiindca blocul are doar 3 etaje, am continuat cu acoperisul si deasupra balconului dar, mi-ar fi placut o astfel de copertina.

  2. Cand e foarte cald afara tin geamurile inchise si aerisesc numai seara. Iar cand se incinge tavanul rau (etajul 4), mai dau drumul la AC.

  3. La mine e racoare deoarece sunt pe vest si soarele bate in mod direct doar foarte putine ore. Acest gen de copertine le-am descoperit dupa revolutie in strainatate, ma miram cum pot trai in unele tari fara aer conditionat. Uitandu-ma atent am aflat raspunsul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *