Cum alegi pătuțul potrivit pentru camera copilului

Camera copilului se poate organiza treptat. Consider că nu trebuie să fie complet pusă la punct în momentul în care copilul vine pe lume. Acest lucru se poate întâmpla și după ce acesta ajunge acasă sau chiar la scurt timp după asta. Singurul lucru care se poate comanda imediat după venirea copilui este pătuțul. Nu știu dacă am avut o gândire bună sau nu, dar eu am zis că important este să nu aduc mari îmbunătățiri camerei pentru că la 2-3 ani personalitatea lor își spune cuvântul și toți super eroii vor fi pe pereți. Camera cu pereți roz pentru fetițe sau albastră pentru băieți mi se pare ușor depășită.

Utilitatea pătuțului în primele 6 luni ale copilului

În primele luni copilul stă cam așa cum îl pui. Mai exact, în primele 3-4 luni el nu se mișcă singur și trebuie pus pe o parte și alta a corpului pentru a se dezvolta frumos. Toți părinții sunt informați de acest aspect și nu cred că am zis o noutate. Abia după 4 luni copiii încep să se întoarcă pe burtică și ar fi de preferat ca pătuțul să fie înconjurat de protecții pentru a evita mici accidente.

Pentru a fi mult mai ușor pentru copil, dar și pentru viitoarea mămică, pătuțul se poate lipi de pat. În felul ăsta, pe timpul nopții poți hrăni copilul și să-l pui repede să adoarmă și să fie mult mai ușor să-l supraveghezi pe timpul nopții.

Cum te ajută pătuțul între 6 luni și un an

Copiii sunt mici șantajiști. În momentul în care ei văd că se poate să stea în pat și că apropierea de mamă este mult mai ușoară, preferă să renunțe la pătuț. Acum totul ține de voi și de cât de dispuse sunteți să împărțiți patul cu cel mic sau vreți să păstrați o anumită independență pentru cel mic. Am auzit și cazuri în care cel mic plângea atât de rău în pătuț și singura alinare era doar atunci când ajungea în patul mamei. Depinde cât de ușor poate fi păcălit copilul și depinde și de personalitatea copilului.

O dată cu împlinirea celor 6 luni de viață, bebelușul începe să stea în funduleț. Unii fac asta mai devreme, alții cu puțină întârziere. Nimic nu este de speriat pentru că fiecare are propriul lui ritm de dezvoltare. Important este să fie ajutat și cu ușoare exerciții care să nu-l solicite foarte tare. Pentru că acum este momentul în care cel mic începe să se agațe de pătuț și cu un strop de ajutor se poate ridica în picioare, trebuie să fim atente ca el să nu poată cădea din pat. Ar fi de preferat să punem tăblia patului cu un nivel mai jos ca să evităm micile accidente.

În această perioadă pătuțul joacă și loc de țarc pentru că cel mic poate sta în pătuț în timp ce noi ne putem face micile treburi prin casă. Poate că cel mic n va fi foarte încântat, dar cu câteva jucării și cu ceva mai multă răbdare, totul se rezolvă.

Cât de util poate fi pătuțul după vârsta de un an

Dacă cel mic a stat în pătuț până la această vârstă, atunci va fi ușor să continuăm tradiția. Dacă cel mic s-a dezobișnuit să doarmă nopțile în pătuț și îl mai vizitează doar la prânz doar pentru câteva ore, înseamnă că încet încet se descotorosește de el. Eu n-am fost atât de norocoasă să poată dormi singură în pat, dar mi-am luat pătuțul pentru că am speram într-o minune și în poveștile unor prietene.

Nu cumpărați pătuțuri care sperați să-l folosiți până când copilul intră la școală pentru că sunt slabe șanse ca până atunci să ajungă în stare bună. Mizez pe faptul să investiți într-o sumă modică pentru acest obiect. Important este să aibă chef să stea la el în pat și să folosiți o saltea de cocos.

De unde poți cumpăra un pătuț

În categoria patuturi copii de pe site-ul BeKid.ro găsiți paturi cu tot cu saltea. Salteaua este special creată pentru cei mici și este din cocos. Aceasta trebuie să lase pielea să respire și să fie suficient de tare. Copiii nu au nevoie de pernă. Un așternut este singurul lucru de care mai aveți nevoie. Personal, consider că un pătuț cu sertar este tare util pentru că aici se pot pune lenjeriile pentru copil și multe alte produse care vă sunt absolut necesare pentru îngrijirea celui mic.

Bekid.ro a creat o comunitate frumoasă de mămici care primesc absolut toate informațiile de care acestea au nevoie și de rețelele de socializare. Utilitatea produselor lor este absolut indiscutabilă. Site-ul este extrem de bine aprovizionat cu tot ceea ce are nevoie un copil. Aș putea să spun că încep cu lucrurile mărunte gen lenjerii pentru nou născuți și terminând cu piscine, biciclete sau alte lucruri folosite și pentru copiii mai mari. Iubesc genul ăsta de site-uri pentru că totul se poate lua dintr-un singur loc fără a fi nevoită să caut pe diverse alte site-uri lucrurile care îmi sunt absolut necesare.

 

Kamy

9 Comments

  1. Uite ca la multe lucruri nu m-as fi gandit. Ai atins foarte multe puncte sensibile scriind doar despre patut 🙂 si eu am dormit intre parintii mei cand eram mica. Adormeam intre ei si ma trezeam la perete… mi-era o ciuda.. :))) dar asta se intampla numai daca ma rugam destul de mult timp de ei sa ma lase sa dorm in camera lor, altfel aveam si eu țarcul acela cu zabrele pe care nu-l sufeream…

  2. Tare multe am auzit despre salteaua de cocos, planuiesc sa o luam la urmatorul bebe .

  3. Buna. Băiețelul meu doarme si acum in pătuțul lui. Are 1 an si 5 luni. Nu stiu daca a dormit 10 nopti cu noi in pat într-un an si jumatate aproape. Ii place mult in pătuț. Mi-a fost de mare ajutor pana pe la 1 an si 1-2 luni. Imi puteam facd treburile linistita. Acum de cand a pornit singurel in picioare, nu mai vrea sa stea in el pe zi dar noaptea doarme in el. ❤️

    • As putea sa spun ca esti o norocoasa. In cazul meu pot sa spun ca l-am folosit doar pentru a merge pana la baie si a fi sigura ca nu are ce sa se intample sau chestii de genul. In patut a dormit mult prea putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *