Cum veghem la siguranța copilului nostru

Încă de când se nasc toți copii încep să descopere lumea înconjurătoare. Noi suntem preocupați ca ei să fie în siguranță. Vrem să îi ocrotim la fiecare pas și ne dorim să le oferim doar ceea ce este mai bun. Probleme încep să se ivească atunci când încep să crească și aceștia ajung să fie tot mai curioși. Acasă, în parc sau la școala, copiii se pot lovi de tot felul de pericole și de primejdii. Tocmai din acest motiv trebuie să încercăm să fim puțin mai prudenți și să le oferim ceva mai multă siguranță celor mici până când vor învăța să se ferească singuri de eventualele pericole.

Protecția copilului acasă

Pentru copiii noștri încercăm să creăm cele mai bune condiții. În primul rând, ne preocupăm să le oferim o alimentație sănătoasă. Camera copilului va fi amenajată în așa fel încât să nu se poată lovi sau răni de vreun corp de mobilier. Pentru o protecție de genul putem folosi apărători pentru colțurile corpurilor de mobilier care s-au dovedit a fi foarte utile. Vom avea grijă ca ferestrele casei noastre să nu fie accesibile și ușor de deschis de către ei.  Protecția în privința prizelor este obligatorie. Niciodată nu se știe cum vor fi tentați să bage tot felul de jucării sau chiar să se joace cu degețelele pe acolo. Dulapuri sunt foarte atrăgătoare pentru copii. Pentru a-i împiedica să tragă de sertare vom opta pentru benzi magnetice speciale.

Alege cu grijă jucăriile

În privința jucăriilor, prima regulă este să avem grijă să alegem jucării ținând cont în cel mai strict mod de vârsta recomandată. Alinut.ro ne oferă o gamă mare de jucării de unde putem alege jucării pentru copii de toate vârstele. Când alegem jucării pentru copii, vom alege pe acelea educative și care să nu provoace alergii sau să îi expună pe copii anumitor probleme. Cu cei mici trebuie să fim cât mai atenți. Jucăriile mici trebuie evitate pentru că pot fi înghițite.

Siguranță copilului în mașină

Cel mai bun mod de protecție a copilului în mașină este folosirea de scaune auto pentru copii. Acestea sunt confortabile și sigure pentru cei mici. Sunt multe modele de scaune auto pentru copii care pot fi alese în funcție de vârstă, de greutatea copilului și chiar de buget. Pentru o deplină siguranță în mașină putem avea încredere în scaune auto Joie.

Atenție la cumpărături

Când mergem cu copilul în supermarket sau în marile centre comerciale, ne vom asigura că nu se va pierde copilul de noi. Nu trebuie să dăm drumul mâinii copilului nostru nici măcar pentru o secundă în zonele aglomerate. Poate că și teama mea permanentă de a nu se rătăci și de a-l pierde mă face să fiu puțin mai precaută și în zone mai aglomerate să fiu ceva mai atentă.

Pericolele din vacanță

Un moment de neatenție poate avea consecințe grave. De aceea vom supraveghea copilul în permanență când vom merge în vacanță. Atât la munte cât și la mare sunt pericole la tot pasul. De aceea, ne vom preocupa să avem activități sigure cu copii. Un copil este o responsabilitate majoră. Vom avea grijă să nu îl scăpăm din ochi. Ne asigurăm că îi oferim sufiecientă distracție de care are nevoie, dar în același timp să avem grijă să nu-l expunem nici unui fel de pericol.

Kamy

9 Comments

  1. Probabil mulți părinți ar trebui sa citească acest articol, pentru ca este plin de sfaturi utile

  2. Deși nu am masina, cand a fost Rares mic, mi-am luat un scaun auto pentru ocaziile cand era sa calatorim cu masina. M-am pregatit pentru a nu avea probleme si surprize neplacute pe perioada calatoriilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *