Cum să te pregătești pentru creștinarea copilului

Un copil este cel mai mare motiv de bucurie într-o familie. Venirea pe lume a celui mic este cel mai emoționant moment și cea mai intensă trăire. La puțin timp după venirea pe lume a copilului urmează ceremonia de botez a micuțului sau a micuței. Conform tradiției, taina botezului poate fi făcută la cel puțin șase săptămâni de la nașterea copilului. Taina botezului este la fel de emoționantă ca după nașterea copilului. În jurul botezului sunt o mulțime de tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le păstrăm. Este ideal să existe o cât mai bună organizare. Există mai multe etape de care trebuie să ținem cont în privința botezului copilului.

Alegerea numelui copilului

Sunt persoane care respectă tradiții și aleg un nume pentru copil după numele nașilor. Sunt părinți care nu țin cont de acest aspect și pun ce nume vor ei pentru copilul lor. Unii părinți știu din timp ce nume vor pentru copil în timp ce alții sunt indeciși în privința numelui copilului. Important este să fie un nume care vă place și care să-l reprezinte pe cel mic.

Data la care va avea loc botezul

Data la care va avea loc ceremonia de botez depinde de mai mulți factori. Unul dintre factori este disponibilitatea bisericii. Trebuie vorbit din timp cu preotul pentru a ști la ce oră putem să ne creștinăm copilul. Un alt criteriu important în jurul datei botezului este locația unde se va ține petrecerea de botez. Trebuie să găsim o locație care să nu fie rezervată la data dorită de noi. Dacă vrem ca atmosfera să fie cât mai deosebită trebuie să ne gândim și la muzică. Fie că vom alege un dj sau o formație care să se ocupe de voia bună, trebuie să încheiem un contract cu acestia din timp.

Alege amintiri de neuitat

Ceremonia de botez se termină repede, petrecerea la fel, iar la final, ne vom alege cu câteva amintiri memorabile. Pentru imortalizarea fiecărui moment vom alege o echipă care să se ocupe de filmarea și fotografierea fiecărui moment. Pentru ca totul să fie perfect, ne vom consulta cu nașii în privința alegerii celor necesare pentru botez. Trusoul de botez este atât de necesar. Dacă îți dorești ceva anume, este bine să discuți cu nașii pentru a nu exista neînțelegeri. Un alt lucru important este alegerea lumânării. Există mai multe modele de lumanari botez personalizate și care puteți alege pe aceea care vă place mai mult. Lumânarea de botez este un element cheie pe parcursul ceremoniei de botez. Ea poate fi realizată așa cum ne dorim noi. Poate conține poza cu copilul, numele sau data la care a avut loc ceremonia de botez, etc. Botezul copilului nostru este o zi unică, de care trebuie să ne bucurăm în fiecare clipă. Planificand din timp totul, ne vom bucura de cele mai frumoase amintiri.

Kamy

5 Comments

  1. Hmmm, a trecut atat de mult timp de la botezul micutului meu. Eu nu sunt prea fidela traditiilor, functionez pe principiul ca ce imi place mie, aia trebuie sa fie… iar lumanarile aste noi chiar sunt altceva, un suflu modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *