Importanța ochelarilor pentru calculator

Ochelarii joacă un rol important în viața noastră. Este important să apelăm la o pereche de ochelari atunci când medicul ne recomandă sau când considerăm că avem ceva probleme cu vederea. Ar fi de preferat să apelăm la un medic oftalmolog pentru orice disconfort și să vedem exact care sunt problemele. O pereche de ochelari aleasă corect ne poate ajuta să ne protejăm ochii de problemele existente sau pot preveni alte neplăceri.

Alegeți ochelari dacă aveți un job care se desfășoară în fața calculatorului

Sunt persoane care lucrează exclusiv în fața calculatorului și își petrec o bună parte din zi lucrând în fața acestor aparate cu lumină artificială care ne poate dăuna în timp. Când suntem tineri nu conștientizăm că ochelarii ne pot fi de un real ajutor și pot preveni eventualele probleme care pot apărea o dată cu timpul. Eu am fost la un control de rutină la oftalmolog doar pentru că trecuseră mai bine de 10 ani de la ultimul consult. Aveam și un oarecare disconfort în momentul în care ieșeam afaqră și lăcrimam. Am vrut să rezolv această problemă și cu ocazia asta mă vedeea și un doctor care să-și poată da cu părerea dacă am sau nu vreo problemă în acest sens.

Job-ul meu se desfășoară exclusiv în fața calculatorului așa că aveam nevoie să menționez și acest aspect. Chiar dacă aparent nu aveam nici o problemă am zis să-mi fac o pereche de ochelari pentru calculator doar pentru a-mi proteja ochii. În timp, problemele apar inevitabil și este posibil ca ochelarii purtați acum doar în fața calculatorului să fie nevoie să fie înlocuiți cu o pereche de ochelari cu dioptrii. Am vrut să evit tocmai acest aspect.

Poate că mă veți întreba care este diferența? Evident că ochelarii care pot fi purtați la început doar în fașa calculatorului se pot transforma într-o pereche de ochelari cu dioprii care va trebui să-i purtăm zi de zi pentru a corecta anumite probleme de vedere. Îmi doresc să amân pe cât pot folosirea unor ochelari cu dioprii și cred că de ei mă feresc cel mai mult.

Având în vedere că planul era făcut dinainte, am preferat să-mi comand online ramele pentru ochelari de la Jupitoo și să-mi fac lentilele la cabinetul la care mi-am făcut și controlul. Avantajul unei mișcări de acest gen ar fi reducerea costurilor pentru că le găsesc mult mai ieftin online. Dezavantajul ar fi că nu poți ști cum se așează aceștia pe fața ta pentru că nu-i poți proba înainte.

Chiar sunt curioasă cum ați procedat voi? Folosiți ochelari de vedere sau cu dioprii? Mai știți cum ați ajuns prima oară la un control oftalmologic? A fost control de rutină sau aveați o reală problemă?

Kamy

10 Comments

  1. Eu am doar ochelari cu protecție pentru calculator, dar nu i-am mai purtat in ultima vreme. Nu am fost la un control specific pentru ca nu am probleme, m-am bazat pe cele de la medicina muncii

  2. Din păcate nu toată lumea acordă importanță acestui aspect. Eu am mers la control în urmă cu câțiva ani și de atunci port lentile de vedere, nu am optar pentru ochelari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *