Importanța inventarierii în bazele unei companii

Atunci când pui bazele unei companii te lovești de anumite activități pe care nu le poți întreprinde personal. Ideal ar fi să apelezi la o echipă de specialiști care să se ocupe de contabilitate și inventarierea mărfurilor. Inventarierea mărfurilor reprezintă procedeul de control; autentificare și documentare a existenței contabile care aparțin și se află în gestiunea temporară a entității.

inventariere-minDespre experiența unei cunoștințe cu o echipă care se ocupa de inventarierea mărfurilor

Un apropiat al familiei a reușit să pună bazele unui lanț de magazine cu haine. Pentru ca domeniul de contabilitate îi era prea puțin accesibil și necunoscut, a apelat la specialiștii din acest domeniu. Inventarierea mărfurilor este un procedeu complex pe care nu îl poate îndeplini o singură persoană și care implică muncă îndelungată și amănunțită. O companie la care prietenul nostru a apelat și care se ocupă de inventarierea mărfurilor l-a ajutat să iasă din impas și să își gestioneze cât mai corect treburile. TVA, înregistrări contabile, plusuri și minusuri la inventariere îi dădeau bătăi de cap, așa că specialiștii se ocupă de toate aceste activități, iar patronul este mulțumit că treaba este făcută de cei mai buni din domeniu.

Inventarierea și rolul acesteia în contabilitate

Cele mai importante cerințe în privința unui inventar sunt exactitatea și realitatea. Inventarierea mărfurilor are ca scop determinarea existenței efectivă a elementelor patrimoniale. Compania care se ocupă de inventariere marfuri a lanțului de magazine ale prietenului nostru se ocupă de: stocuri de mărfuri, active nemateriale, mijloace bănești, mijloace fixe, datorii, etc.
Toate acestea fac parte din elemente patrimonii. Tot compania care se ocupă de inventarierea mărfurilor vegheată la controlul asupra stării activelor. Specialiștii compară realitatea cu informațiile furnizate de contabil. Tot în sarcina lor revine ți descoperirea valorilor care și-au pierdut parțial calitățile inițiale sau învechite din punct de vedere moral.
Prietenul nostru se declară foarte mulțumit de acești specialiști în inventarierea mărfurilor, deoarece se ocupă și de verificarea respectării regulilor și condițiilor de păstrare a mărfurilor, a materialelor, a mijloacelor bănești, utilaje sau alte mijloace fixe. Tot aceștia se preocupă și de verificarea realității în care se realizează valoarea de bilanț a elementelor de patrimonii.

Modul în care se realizează inventarierea

Inventarierea mărfurilor implică parcurgerea a trei etape. Prima etapă constă în pregătirea pentru efectuarea inventarului. În această etapă se întrunește o comisie de specialitate care are un anumit termen de inventariere. A doua etapă constă în inventarierea propriu-zisă a mărfurilor. Ultima etapă constă în reflectarea rezolvării inventarierii mărfurilor. Inventarierea este o activitate fără de care o companie nu poate exista. Importanța ei se reflectă în situații de furt, abuz, sustragere, reorganizare sau încetare de activitate, în caz de modificare a prețurilor sau ca urmare a unei hotărâri a organelor de control.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *