Sfârșitul de săptămână vine la pachet cu o cutie

Jocurile de societate au rolul de a ne destinde, de a ne petrece constructiv timpul împreună și de a ne juca. Nu doar copiii se joacă. Sunt foarte multe jocuri potrivite chiar și pentru adolescenți. Eu îmi amintesc cu plăcere de jocurile adolescenței mele și știu că eram o mare iubitoare de rummy. Jucam fel de fel de jocuri care mai de care mai interesantă și nu mă plictiseam. Dacă stau bine și mă gândesc, chiar îmi este dor de o etalată sau o canastă.

Dacă m-aș întâlni acum cu prietenii mei dragi, aș alege rummy. În ultimul timp am văzut că sunt foarte multe jocuri de societate către care mi-aș putea îndrepta atenția. Aș vrea să merg la fix și să aleg doar acel joc care mi-ar fi pe plac. Din păcate nimeni nu știe mai bine ca mine ceea ce-mi place și va trebui să aleg. Eu am găsit două jocuri care mi-au atras atenția și despre care vreau să vă spun și vouă.

Port Royal poate fi jucat de 2 până la 5 jucători, cu vârsta de peste 8 ani. 

Extensia “Port Royal: Doar încă un contract” vine în întâmpinare noastră cu noi aventuri. Această extensie aduce cu ea contracte care trebuie finalizate, fie individual, fie cooperând cu ceilalți jucători, contra-timp. Extensia este formată din 18 contracte, 14 personaje noi, 10 nave, câte două din fiecare culoare și 15 cuburi, câte trei din fiecare culoare. Cuburile vor fi folosite pentru a marca ducerea la îndeplinire a contractelor de către fiecare jucător.

Noutatea pe care o aduce extensia “Port Royal: Doar încă un contract” la jocul de bază, pe lângă cărțile în plus, este că poate fi jucată atât competitiv, cât și cooperativ sau solo. Vârsta minimă recomandată pentru jucători este de 8 ani.

Qwirkle

Qwirkle este un joc antrenant, cu reguli ușoare, în care trebuie să-ți plasezi cât mai strategic piesele de joc pentru a nu-i oferi adversarului șansa de a-și însuși punctele tale. Poate părea un joc simplu, la o primă vedere, dar te va captiva pentru mult timp. Jucătorii trebuie să formeze sau să extindă rânduri care fie au toate aceeași formă, fie au toate aceeași culoare. Qwirkle include 108 piese de joc și poate fi jucat de 2 până la 4 jucători, cu vârsta minimă de 6 ani.Acest joc poate fi găsit pe oxygame.

Aceste jocuri pot fi jucate împreună cu copiii pentru a le dezvolta spiritul de competitivitate. La fel de bine este important să-i învățăm că dacă pierd nu este un capăt de țară și că trebuie să accepte și înfrângerea. Chiar dacă ne dorim cu toții locul 1, trebuie să ne cunoaștem limitele și să nu putem copilul într-o situație neplăcută în momentul în care vede că nu poate obține acest loc cu nici un chip.

Care dintre cele 2 jocuri vi se pare mai interesant?

Kamy

9 Comments

  1. Port Royal este preferatul piticului nostru și, desigur l-am îndrăgit și noi. Totuși, pentru că ne place diversitatea, alegem noile apariții în materie de jocuri.

  2. Cred ca as alege mai degraba Port Royal! Dar si am doilea joc pare extrem de interesant! Cred ca le cumpara pe ambele! Vedem noi, apoi, care ne place mai mult! Merci de prezentare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *