Cafeaua, elixirul miraculos de zi cu zi

Am descoperit cafeaua destul de târziu cafeaua. Abia după ce m-am angajat și nu-mi mai ajungeau orele de somn, mi-am dat seama că trebuie să fac ceva ca să pot face față provocărilor de zi cu zi. Trăiam cu impresia că cafeaua nu este deloc gustoasă și că este un tabiet al adulților. Preferam să consum alte băuturi calde precum ceai sau ciocolată caldă atunci când ieșeam cu fetele în oraș și nu înțelegeam de ce cineva ar putea bea o licoare care nu pare a fi bună sub nici o formă.

Cafeaua înlocuiește câteva ore de nesomn

Unul dintre multele job-uri pe care le-am avut în tinerețe a fost recepționeră la un salon auto. Clienții nu erau atât de mulți cât să mă poată ține activă și nici nu eram nevoită să port conversații prea lungi pentru a alunga monotonia în care intram. Nu era un job solicitant, nu aveam un salariu prea mare și totuși mă complăceam în situația dată.

Să vă povestesc prima mea experiență care m-a convins că consumul de cafea îmi poate fi de un real ajutor. Am fost invitată la petrecerea unei prietene care a avut loc într-o duminică. M-am distrat foarte bine și eram hotărâtă ca la ora 2 să mă retrag. Nu a fost chip să plec și am ajuns în club unde distracția a continuat până în jurul orei 2. Până am ajuns acasă și până am adormit a mai trecut ceva timp. Nu vreau să explic cum mă simțeam la ora 7 când a sunat ceasul. Nu am mai avut chef de nici un duș, nici machiajul nu m-a salvat foarte mult și m-am bucurat că am reușit să ajung la timp la muncă.

Timpul petrecut la muncă trecea destul de greu. Dacă primele 2 ore a fost ceva mai activă atmosfera, în următoareke ore m-a luat un somn de nedescris. Efectiv mi se închideau ochii și nu știam cum să fac să-mi revin. O colegă a venit cu ideea cafelei. M-a asigurat că mă voi simți mult mai bine după. Mi-am făcut o cafea cu un strop de lapte, ceva mai dulce și cu un gust plăcut de scorțișoară. Mi s-a plăcut tare bună combinația și, în plus, m-a salvat să trec cu bine peste orele care le mai aveam de stat la muncă.

Eficiența dovedită a cafelei

Cafeaua m-a salvat dintr-o situație care, aparent, era fără ieșire. Am reușit să  fiu fresh și aptă de muncă cele 8 ore, deși inițial n-aș fi crezut că reușesc. De atunci, m-am obișnuit ca în fiecare dimineață să consum măcar o cană mică de cafea. Scorțișoara poate fi opțională, în schimb nu concep să beau cafeaua fără lapte. Unii nu consideră această combinație a fi foarte bună doar că eu o prefer așa.

Ce espressor îmi doresc

Acasă nu aveam nici un espresor pentru că nu m-am gândit vreodată că mi-ar fi de folos. La servici aveam un espressor Philips și m-am gândit să păstrez marca și să-mi aleg o variantă mai mică. Eu mi-am ales acest model de Espressor automat Philips pentru că mi-a plăcut că pot face 2 cafele în același timp și că râșnește pe loc cafeaua. Asta face ca gustul cafelei să fie mai bun și mai intens. El este prevăzut și cu 2 trepte de intensitate a aromei, dar asta ține de preferințele fiecăruia. Oricum laptele îi taie din tărie și prefer să îmi fac cafeaua la cea mai înaltă treaptă. Am ales acest aparat de pe magazin online magNET.ro. Era în categoria promotii espressoare și am profitat pentru a-mi face singură un cadou.

**Articol scris pentru proba numărul 13 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

14 Comments

  1. Eu sunt genul care nu functioneaza fara sa bea cafeaua dimineata. Dupa o ceasca de cafea poti sa-mi spui ,,buna dimineata,, :)))
    O sa-i scriu si eu iepurasului sa-mi aduca un asa espressor.

  2. Demult doresc si eu sa-mi fac un asemenea cadou dar inca nu am reusit. Stiu ca un asemenea aparat este necesar in orice casa, sper sa il cumpar in curand.

  3. Cafeaua este parte din viața mea! Îmi place gustul, aroma, efectul asupra mea, compania și momentele în care o savurez!
    Am un espressor care face o cafea nemaipomenită și îmi face diminețile plăcute.

  4. Initial voiau si ai mei sa si cumpere unul dar cum mama a renuntat de mai bine de doi ani la cafea, am zis ca nu are rost sa il luam doar pentru tata, care e singurul consumator de cafea din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *