Dieta, bat-o vina!

Am simțit că iau proporții treptat. Întâmplarea face că am fost nevoită să textez nişte produse de slăbit, doar că trebuia să completez un chestionar. Acolo trebuiau menţionate detalii despre alinetaţia mea, printre care şi numărul kilogramelor care mă deranja. Mi-am făcut eu ceva calcule în gând și 4-5 kilograme ar fi fost perfecte. Spre sfârșitul chestionarului mi se cerea să trec kilogramele exact și surpriză … m-am cântărit. Eu știam că am 60 de kilograme și cântarul îmi arăta 65. Concluzia era că îmi doream să scap de mult mai multe kilograme și asta m-a pus rău pe gânduri.

Tentative eșuate de a scăpa de kilograme

Prima săptămână după acest eveniment a fost cea mai eficientă. Am fost foarte motivată să mănânc puțin, să nu mă ating de dulciuri și să nu mă mai gândesc la sucuri acidulate. Minunea n-a ținut mult și am revenit la vechile obiceiuri. În momentul în care ești obișnuit să mănânci într-un anumit mod, parcă îți vine peste mână ca la prânz să te satur doar cu sălățică. În primul rând, mă lua foamea numai cât mă gândeam că am atât de puțină mâncare. Parcă mă și vedeam că mă voi ridica flămândă de la masă.

Totul este de o mie de ori mai greu în momentul în care trebuie să fac de mâncare pentru toată familia. Nu pot să-i dau copilului doar o sălățică. Ea are nevoie de ciorbe, de mâncare gătită diversificată, să0i satisfac poftele atunci când îmi cere și eventual să fac ceva dulce la sfârșit de săptămână. Nu știu alții cum fac, dar eu nu pot găti fără să gust. Este important să gust pentru a vedea ce lipsește mâncării. Evident că asta este în dezavantajul meu pentru că nu mă ajută în nici un fel acest gustat.

Diete încercate și abandonate

Dukan mi-a făcut cel mai mult cu ochiul. M-am băgat în diverse grupuri pe facebook care vorbeau este experiența lor cu această dietă. De multe ori când vedeam câte kilograme pierd unii cu dieta, parcă mă făceau să iau și eu măsuri. Pe de altă parte, când mă gândeam că trebuie să mănânc doar fructe sau doar un singur grup de alimente, plus combinații fel de fel, îmi pierea cheful.

Supa de varză, renunțatul la pâine sau limitarea la a consuma doar câteva grupe de alimente combinate cu o carte slabă nu s-a finalizat cu succes. Singura cură pe care am ratat-o, dar care este pe listă este RINA. Despre aceasta am auzit că este eficientă. Încă n-am găsit perioada potrivită în care s-o încep.

Ce presupune noul concept Smart Diet Experience

Smart Diet Experience este cea mai nouă metodă cu ajutorul căreia poți să slăbești ușor. Pachetele Smart Diet asigură un meniu săptămânal complet. Asta înseamnă să nu consumi nimic în afara produselor pe care le livrează. Nutriționiștii care se ocupă de crearea unor meniuri diversificate, ce au ca scop pierderea în greutate. Modul de preparare are în vedere utilizarea temperaturilor scăzute, pentru păstrarea calității nutrienților, și ambalarea MAP(modified atmosphere packaging) pentru păstrarea prospețimii preparatelor.

În mod normal, se poate comanda pachetul pentru o săptămână. Se recomandă a nu se consuma absolut nimic suplimentar în afara lucrurilor primite. Promit că alimentele sunt ambalate și păstrate în cele mai bune condiții și nu ar trebui să ne facem griji pentru porțiile sunt suficiente. Meniul este pregătit special în funcție de datele băgate pe site, de numărul de kilograme pe care-l avem și de care vrem să scăpăm.

Nu-mi place să mă arunc cu capul înainte și nici să fac experimente pe corpul meu. cu toate astea, acest mod de a te determina să slăbești nu te îngrădește cu nimic. Îți oferă mâncare bună, de calitate și, de fapt, mâncare gătită. Pachete conțin câte 3 feluri principale și o gustare. Eu vă spun sincer că mi se pare interesantă propunerea și chiar mi-aș dori să încerc.

Ce părere aveți de aceste meniuri de la Smart Diet Experience? Sunteţi tentaţi să le încercaţi pentru a scăpa de câteva kilograme?

**Articol scris pentru proba numărul 11 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

15 Comments

  1. Nu m-am gandit pana acum la un plan de acest gen, dar mi se pare benefic si chiar as vrea sa incerc si eu asa ceva.

  2. Am urmat un plan alimentar sănătos personalizat și a fost foarte oky. Problema a intervenit când timpul nu mi-a mai permis să prepar meniurile zilnice. Smart Diet este o soluția, smart!

  3. Am fost și eu tentata sa apelez la un astfel de serviciu, dar la un moment dat tot eu trebuie sa fiu atenta la ce și cât mănânc. Asa ca am ales sa fiu mai atenta la alimentație și sa consum mai multe lichide.

  4. Wow, nu am auzit niciodată de conceptul acesta, nici nu mi-as fi putut inchipui ca exista asa ceva. Nu am tinut niciodată dieta, dar cunosc problemele multor persoane din jurul meu, care cred ca ar fi dispuse sa incerce si o astfel de alternativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *