Vacanță în afara țării sau vacanță pe litoralul românesc?!

Iubesc marea și în fiecare sezon am fost măcar o dată pe sezon pe litoralul românesc. Nu fac ceva special sau poate că nu cheltui averi, în schimb mă distrez în compania prietenilor, socializez, admir plaja, mă bălăcesc în mare și asta mă face să revin acasă cu bateriile încărcate și cu o dorință arzătoare de a mă reîntoarce.

Cum arată vacanța în afara țării

Acum avem libertatea de a călători oriunde ne dorim. Important este să avem un mijloc de transport și câțiva bani și totul este realizabil. Putem avea vacanțe ieftine, priveliști frumoase, mâncare extrordinară și servire ireproșabilă așa cum este în Thassos, în Grecia. Distanța din Galați până în Thassos este de doar 800 km, fiind una dintre insulele cele mai aproapiate și cele mai vizitate de români. Recomand tuturor această destinație dacă vă doriți să aveți o vacanță de vis în afara țării. Sunt niște plaje absolut superbe acolo.

Anul trecut am fost pe o altă insulă, doar că de această dată în Italia, mai exact în Palermo. A fost o vacanță frumoasă, am avut parte de experiențe diverse doar că marea nu se compara cu cea din Thassos sau cu cea de pe litoralul românesc. Plaja era îngrădită și cu prețuri destul de mari la șezlong sau dacă vroiai să stai tu pe malul mării, era mult prea aglomerat. A fost o experiență frumoasă, dar nu cred că-mi doresc să revin.

Cum arată o vacanță pe litoralul românesc

Mentalitatea ar trebui schimbată ușor la noi. La noi totul se vrea pe repede înainte. În cele 3 luni de sezon estival majoritatea vor să facă profit cât pentru un an întreg. La restaurante toată lumea vrea să te sevească rapid doar în așteptarea binemeritatului bacșiș. Prețurile sunt toate la dublu pentru că lumea cumpără. Dacă în mod normal un covrig este 1 leu, la mare este minim 2.

Nu vreau să scot în evidență toate aspectele negative doar că avem un potențial imens de care ar trebui să profităm. Marea noastră arată foarte bine și ar trebui ca cei care sunt răspunzători de drept să aibă grijă de ea să fie curată. Faptul că avem o plajă atât de mare plină cu nisip este un avantaj enorm. Trebuie să se mizeze pe aceste detalii pentru a atrage cât mai mulți vizitatori.

Acum 10 – 12 ani majoritatea gălățenilor mergeau în Neptun. Faptul că nu a mai apărut nimic nou în zonă și faptul că Mamaia s-a dezvoltat mult mai mult în ultima perioadă a făcut ca o mare parte dintre cei care erau iubitori ai Neptunului să se reorienteze.

Anul acesta gala Superblog va avea loc la Hotel Miorița Neptun. Întâmplarea a făcut ca eu să văd pozele înainte de renovare și după … și să văd cât de bine arată acum. Mi-ar plăcea să pot ajunge în Neptun și să văd cu ochii mei toate aceste schimbări. Să văd ce mai este nou în stațiune și să simt că mă atrage cu ceva. Să mă convingă să vin și în plin sezon să-mi petrec un sejur la mare.

Aș vrea să elucidez și misterul din titlu și să răspund la întrebare din punctul meu de vedere. Prefer o vacanță peste hotare. Făcând un calcul la banii cheltuiți, este posibil ca, per total, suma să fie aceeași. Acum ține de multe alte aspecte pentru că o vacanță în afara țării implică și un drum mai lung(poate), de pașaport(în cazul în care este la mijloc un copil), de asigurare, etc. Toate trebuiesc puse în balanță și să vedeți exact ce vă doriți

**Articol scris pentru proba numărul 15 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *