Vacanța din trecut adusă în prezent

Amintirile îmi joacă puțin feste și chiar nu știu care dintre ele fac parte din prima mea vacanță. Încă de mică am fost luată în vacanță cu părinții. Ei mergeau în vacanță în fiecare an la munte și la mare. Ce plăcere mai mare să ai, tu ca copil, când știi că după 7 zile petrecute la mare, vii acasă pentru 2-3 zile cât să-ți schimbi bagajele și apoi să pleci la mare pentru alte 7 zile. Îmi amintesc și acum cum tăiam de pe listă zilele care mai erau până la vacanță și faptul că nu puteam să dorm aproape deloc în noaptea dinaintea vacanței.

Dreptul la vacanță

Eu am fost obișnuită să merg în fiecare an în vacanță și consideram că așa este normal. Aproape că nu concepeam să treacă vara și eu să nu plec nicăieri. Vacanța la cort din campingul din Saturn mi se părea senzațională. Aveam tot ce ne trebuia cu noi. Plecam de acasă cu cort, saltele pentru a putea dormi confortabil, saci de dormit, perne, aragaz portabil, masă și scaune pliante, etc. Absolut tot ce ne-ar fi putut trebui aveam cu noi. Chiar îmi amintesc că legam diverse prietenii cu alți copii pe care îi întâleam. Prieteniile legate nu rezistau foarte mult timp pentru că singura metodă prin care comunicam erau scrisorile. Poate că în era facebook-ului ar fi fost mult mai ușor să leg o prietenie mai stabilă.

Nu rețin dacă în acea perioadă plecam de acasă cu vreun aparat foto. Nu cred că aveam sau, dacă aveam, pur și simplu nu-l foloseam. Singurele amintiri de prin vacanțe erau pozele făcute pe litoral la malul mării cu maimuța, poneiul sau bărcuța. Mi-ar fi plăcut să vă pot arăta o parte dintre ele, dar s-au cam rătăcit și acestea.

Prima mea vacanță în Grecia

Prima mea vacanta la mare în afara țării a fost în Grecia, mai exact pe insula Corfu. Totul a pornit de la căutarea unei vacanțe ieftine în afara țării. Știam că pe litoralul românesc se cheltuie mult prea mulți bani și am zis să încercăm și altceva. Prietena mea cea mai bună lucra la o agenție de turism așa că m-am lăsat pe mâna ei să caute cele mai profitabile oferte. Nu căutam lux, pentru că nu aveam bani de lux. Vroiam o cazare decentă și un peisaj frumos! Atât!

Destinația aleasă m-a impresionat și prețul m-a făcut să nu mai stau pe gânduri. A fost prima mea vacanta cu Christian Tour. Oferta a fost de nerefuzat. Mai exact erau 7 nopți de cazare cu doar 120 euro pentru 2 persoane. Condiția era ca transportul să fie făcut cu autocarul, iar autocarul costa 300 lei de persoană. Locația părea frumoasă, avea chiar și o piscină proprie, așa că n-am stat foarte mult pe gânduri. Ne-am luat și băieții cu noi și am plecat în vacanță.

Drumul până în Corfu cu autocarul

De obicei, în vacanță plecam cu mașina. O singură dată cred că am fost cu trenul, iar de autocar nici nu s-a mai pus problema vreodată. Era o adevărată provocare și nu aveam cum să dăm înapoi. Ofertele cu transport propriu erau ceva mai mari decât ne-ar fi costat aici. Drumul din București până în Corfu a fost greu și lung. Evident că existau persoane veșnic nemulțumite în autocar care tot timpul aveau ceva de comentat și asta nu făcea altceva decât să obosească pe toată lumea.

Persoanele care stăteau în fața mea lăsau scaunul pe spate atunci când vroiau să doarmă. Nici măcar nu luau în calcul că ar putea să deranjeze. Am fost nevoită să le atrag atenția pentru a evita neplăcerile de acest gen, plus că am ajuns cu picioarele foarte umflate. În schimb, mi-a plăcut mult că ne-am mai împrietenit cu persoanele din autocar și 80% din acestea au mers în același loc.

Îmi pare rău că nu mai știu locația. Important este că ne-am distrat pe cinste, că a fost foarte frumos și că piscina a contat enorm. Plaja era cu pietre și era destul de incomod să stai la plajă. Preferam să ne trezim și să ne bem cafeaua pe marginea piscinei, să luăm micul dejun în cameră și să stăm seara într-un pub pe malul mării. Am rămas și acum cu amintirea faptului că în dreptul balconului aveam un lămâi și că le foloseam atunci când serveam un martini.

Christian Tour susține Dreptul la vacanță

Christian Tour este de aproape 22 de ani pe piață și are unele dintre cele mai bune oferte de vacanță. Nu știu cum reușește să aibă prețuri atât de mici față de concurență. Am cel puțin 3 vacanțe făcute prin intermediul lor și de fiecare dată revin la ei cu plăcere pentru că am acea siguranță a garantării vacanței mele.

Anul ăsta am o nevoie tot de o vacanta cu Christian Tour. Problema este că nu m-am hotărât asupra destinației. Ori voi alege o destinație în care să vizitez și eventual să combin asta cu tot cu câteva zile de plajă. Unul dintre exemplele care îmi vin în minte este Barcelona. Un alt exemplu de vacanță la care mă mai gândesc acum este tot Grecia. Rămâne să mai analizez ofertele și să văd asupra căreia să mă hotărăsc.

Care este cea mai frumoasă amintire a voastră din vacanță?

*Articol scris pentru proba numărul 1 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

10 Comments

  1. Dacă e să mă gândesc la toate vacanțele de până acum, pot să zic că cea mai frumoasă amintire e de la mare. In luna de miere, noi doi, cu rulota campată pe malul mării la 2 Mai. Aveam marea atât de aproape… ❤️

  2. Pentru mine prima vacanță a rămas de neuitat. În mintea unui copil care nu văzuse marea și nu știa descât din poze și cărți despre ea, a fost wow!
    Altfel, am multe alte vacanțe reușite, de-a lungul anilor, în țară sau în afară, una mai frumoasă ca alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *