8 lucruri pe care trebuie să lei pui în bagaj când pleci în vacanță

Bagajul de vacanta este cel care ne preocupă cel mai tare când plecăm în vacanță. Nu este necesar să ne încărcăm bagajul de lucruri inutile, dar nu trebuie nici să neglijăm anumite obiecte de îngrijire personală și articole vestimentare necesare. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care ai nevoie atunci când pleci în vacanță.

1. Documentele 

Nu putem pleca niciodată în vacanță fără actele personale. Buletinul este foarte important să îl avem cu noi în permanență. În cazul în care călătorim cu mașina este obligatoriu să avem și permisul de conducere și actele mașini cu noi. Când plecăm în vacanță în altă țară este necesar să avem cu noi și pașaportul.

2. Bilete de călătorie sau de rezervare

Deloc de neglijat,  să uităm astfel de acte acasă ne-ar împiedica să ne petrecem vacanța. Am putea pierde avionul sau nu am mai fi primiți la hotelul la care avem cazare. Sunt absolut necesare și trebuie să facem cumva dovada rezervării noastre. Sunt hoteluri care acceptă și varianta online, dar mulți merg pe varianta clasică, de a prezenta biletul fizic.

3. Obiecte de îngrijire personală

Produsele de igienă personală ocupă un loc aparte în bagajul nostru. Nu putem pleca în vacanță fără pastă și periuța de dinți,  deodorant și creme de protecție solară. Trebuie să luăm în bagaj și parfumuri;  dacă plecăm într-o vacanță, dar asta impune și un minim de produse de machiaj. Cele mai în vogă parfumuri pot fi găsite aici. Vrem sa arătăm bine în vacanță pentru că putem participa la evenimente unde se impune să mergem cu o anumită ținută și un machiaj discret, dar de efect.

4. Banii

Nu putem pleca sub nici o formă în călătorie fără bani. Trebuie să fim foarte atenți cu banii pe care îi luăm cu noi în vacanță. Suma pe care o avem de cheltuit o punem în portofel. Este bine să luăm cu noi și cardul, dar nu v-aș recomanda să vă bazați exclusiv pe el pentru că nu se poate plăti peste to cu cardul. Ar fi de preferat să punem în alt loc al bagajului o sumă de banii pentru situații de urgență.

5. Luați strictul de haine

Când ne apucăm să facem bagajul de vacanță cea mai mare dilemă o avem cu hainele pe care trebuie să le punem în bagaj. Câte rochii să luăm sau dacă  este cazul sa punem haine doar de sezon. Sunt aspecte care ne pun în dilemă. Este bine să alegem pentru noi rochii pentru că ocupă mai puțin spațiu și tricouri polo pentru barbati precum cele de aici.

6. Telefon și încărcător

Nu putem pleca în vacanță fără telefon mobil. Nu uităm nici de încărcător pentru că vrem ca bateria să nu ne lase când avem cea mai mare nevoie de telefon. Putem lua cu noi și o cameră foto.

7. Pantofii comozi 

Dacă mergem în vacanța în care se impune să mergem mult pe jos trebuie sa alegem cu grija încălțămintea. O pereche de Adidasi Adidas ca aceștia trebuiesc puse în bagajul nostru de călătorie pentru ca ne ajuta să putem merge oriunde. Sunt comozi și îi putem încălța oriunde mergem pentru că ne protejează picioarele.

8. O mini trusă medicală

Interesează-te de pericolele la către poți fi expus în funcție de zona în care mergi și te condițiile meteorologice. Ia-ți câte puțin din fiecare produse medicale cu tine.

Care sunt primele lucruri puse cu voi în bagajul de vacanță? 

Kamy

13 Comments

  1. De fiecare dată când plec în vacanță tind să pun toate hainele din dulap, toate cosmeticele și produsele de îngrijire. Da, cred că voi încerca să fiu mai organizată, mai ales dacă voi scrie ceea ce este important. Primele lucruri pe care le adaug în bagaj sunt hainele, haha!

  2. Primele lucruri pe care le pun in valiza inainte de a pleca in vacanta sunt lenjeria intima, sosetele si pijamalele, apoi bag hainele de zi, tricouri, pantaloni si restul. Dar mai intai de toate imi fac o lista, cu cca 2 saptamani inainte sa plec, si cand se cam apropie ziua x, incep sa pun in valiza si cum am pus ceva, tai de pe lista… Nu tin niciodata banii in bagaj si nici documentele. Astea le iau cu mine in poseta, si nu iau bani decat putini, restul, pe card. VISA, cand plec in afara. Bagajele se pot pierde, dar poseta e langa mine mereu.

  3. Total de acord! Nu am uitat niciodată nimic până acum.. din fericire. Sau dacă am uitat, nu a fost vorba de ceva ce nu puteam lua de pe drum.

  4. Eu îmi organizez hainele pe zile și pe ținute și astfel salvez o grămadă de loc. Îmi iau fix strictul necesar când vine vorba de haine.

  5. În principiu, pun in bagaj aproape tot ceea ce ai menționat și tu. În cazul meu însă,mai adaug si vreo câteva cărți. Altfel nu se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *