KaffeRoma – cafeaua care te duce cu gandul departe

Mi-am făcut un obicei ca în fiecare dimineață să mă pot trezi din visare abia după ce am în față o ceașcă mare de cafea care trebuie să fie obligatoriu cu lapte. Nu am putut niciodată să înțeleg de ce unii cercetători s-au gândit să își dea cu părerea în privința combinării cafelei cafelei cu a laptelui că ar fi una mai puțin potrivită.

kafferoma-minExistă un experiment în care dacă amesteci Cola cu lapte și o lași câteva ore, aceasta se brânzește și se separă de arată tare dubios. Personal nu cred că acest experiment este și în cazul cafelei. Este cu totul altceva. Dacă ar fi așa, ar însemna că orice combinare a laptelui cu alt lichid ar fi dăunătoare. Complet greșit!

Voi continua să îmi savurez ceașca mea de cafea zilnic cu aceeași plăcere cu care o fac de obicei.

În fiecare dimineață mă gândesc că ar fi atât de plăcut ca după ce mă spăl cu puțină apă pe ochi să ajung în bucătărie și să simt gustul cafelei gata preparate. Nu se întâmplă asta niciodată. Sunt prima persoană care mă trezesc și în fiecare dimineață această sarcină intră în atribuțiunile mele.

Anul trecut de Black Friday mi-am luat un aparat cu pastile de la Nescafe. Principiul este foarte simplu. Deschizi aparatul și în 1-2 minute acesta încălzește nu știu ce rezistență, pui apă în recipientul special, pui pastila în aparat, cana în care vrei să prepari băutura magică și gata. Un mare minus al acestui aparat este că trebuie să fii cu ochii pe cească să nu curgă prea multă cafea. Nu se oprește automat.

De cele mai multe ori îmi cumpăram cutii cu capsule de Caffe Latte sau Capuccino. Acestea sunt băuturile mele preferate. Cum face aparatul acele combinații perfect și adoram să beau și câte 2-3 cești pe zi. Problema este că o cutie de cafea sau espresso are 16 pastile = adică 16 cești de cafea dar când este vorba despre băuturi cu lapte în cutie se găsesc tot 16 capsule din care 8 cu cafea și 8 cu lapte. În concluzie dintr-o cutie de caffe latte îmi ies 8 cești. Prețului produsului nu este tocmai mic și având în vedere că nu beau o singură ceașcă pe zi se ridică suma.

Am început să îmi cumpăr cafea pur și simplu și adăugam eu lapte în funcție de preferințe. În felul ăsta cafea se mai răcea și putea fi consumată imediat. Această combinație mi-a plăcut cel mai mult.dolce-gusto-napoli-1-min

Recent am descoperit KaffeRoma care comercializează capsule Dolce Gusto și prețul unei capsule este ceva mai mic. Am îndrăznit să încerc pentru că nu m-am gândit că în interior aș putea găsi o calitate inferioară a cafelei.

Mi-am luat o cutie cu 32 de capsule și am început degustarea. Am băut o cafea, două și nu am simțit nici o diferență între capsulele originale și aceasta. Se pot confunda ușor. Se pare că nu au vrut să schimbe nimic din gustul original al capsulelor și merg pe premisa că atâta timp cât cineva consumă această băutură vrea să o înlocuiască cu una asemănătoare și nu caută să îi schimbe gustul.

 

Kamy

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *