Protejarea mediului cu ajutorul mașinilor electrice

Poluarea este unul din factorii care ne afectează în timp. Faptul că locuim într-un oraș aglomerat și poluat nu face altceva decât să ne facă să ne îmbolnăvim mai repede. Una dintre neplăcerile create de poluare este apariția alergiilor care sunt din ce în ce mai severe, iar cei care suferă de astfel de afecțiuni constată că se simt din ce în ce mai rău. Tot poluarea este responsabilă de apariția diverselor boli de care o lungă perioadă de timp nici nu s-a mai auzit. Este important să conștientizăm acest lucru pentru că un mediu sănătos și aerisit ne ajută extrem de mult.

Cum putem contribui la protejarea mediului

Plantarea unui copac în fiecare an ar fi de un real ajutor. În fiecare an se pare că dispar hectare întregi de pădure din zone foarte importante. Din aceste motive se întâmplă tot felul de nenorociri și chiar inundarea unor localități care nu au avut de suferit până acum. Ar fi frumos să palntăm măcar un copac: în grădină, în curtea blocului, în afara orașului, oriunde se poate! Se vor dezvolta în timp și vor contribui, la un moment dat, la absorbția dioxidului de carbon din atmosferă, chiar dacă într-o mică măsură. Însă un copac face mult pentru ecosistemul din care face parte.

Sortarea deșeurilor este absolut necesară. Colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora este importantă deoarece aduce beneficii pentru mediu și implicit pentru noi. În alte țări locuitorii sunt aspru sancționați dacă sortarea deșeurilor nu este făcută corespunzător. La noi nu este nimic strict.

Orientați-vă către produse eficiente energetic. Când alegeți o mașină nouă, orientați-vă către una cu un consum mic. Pentru produsele necesare casei, există din ce în ce mai multe variante eficiente energetic, indiferent că e vorba de un bec sau un robot de bucătărie. Încercați să evitați tot ce înseamnă plastic în exces sau orice ce nu poate fi reciclat.

Cu cât folosiți mai rar mașina, cu atât se reduce emisia de gaze, plus că nu mai consumați carburant. Așa că, dacă nu e vorba de o distanță lungă sau de lipsa altor mijloace de transport, încercați mersul pe jos, cu bicicleta sau mijloacele de transport în comun. O altă variantă ar fi să apelați la o mașină electrică care ar putea fi de un real ajutor atât mediului, cât și pentru propriul buzunar.

Influențarea cât mai multor persoane să folosească conceptul E-mobility

Un viitor ce îmbrăţişează în totalitate conceptul de e-mobility (e-mobilitate sau mobilitate electrică). Maşinile electrice reprezintă o opţiune demnă de luat în calcul de orice cumpărător care îşi doreşte să protejeze mediul înconjurător. Bateriile au devenit mai uşoare, mai mici şi mai ieftine, iar autonomia acestora a crescut atât de mult încât nimeni nu se mai îndoieşte de funcţionalitatea maşinilor electrice.

În 2019, Auto Schunn, dealer autorizat Mercedes-Benz, sărbătoreşte 25 de ani de existenţă pe piaţa auto din România şi deţine 5 showroom-uri la nivel naţional: în Arad, Deva, Suceava, Sibiu şi Timişoara. În luna iunie a aceluiaşi an, Mercedes-Benz lansează noul SUV 100% electric, Mercedes-Benz EQC.

Cu un design futuristic și un motor 100% electric, mașinile electrice câștigă tot mai mult teren în fața mașinilor clasice. Noul Mercedes-Benz EQC ne aduce cu un pas mai aproape de viitorul la care visăm. Sunt convinsă că tot mai multe persoane își vor îndrepta atenția spre aceste mijloace de transport și că vom vedea tot mai multe astfel de mașini în trafic.

În ultimii ani, am asistat la o creștere de vanzari auto și procentul vânzărilor acestor mașini electrice sunt în creștere. Acest lucru reiese și din faptul că tot mai multe benzinării se dotează cu stații de încărcare a bateriei. Consider că aceste mașini sunt pentru persoanele care au un venit mai mare pentru că costurile inițiale nu sunt deloc mici.

Românii încă se uită la aceste mașini ca la un moft. În fond, majoritatea sunt mai scumpe decât versiunile cu combustibil, iar prețul trece, în general, de 30.000 de euro. Totuși, lucrurile se vor schimba spectaculos în următorii  ani. Vor apărea pe piață tot mai multe de modele sută la sută electrice, printre care și noul Mercedes-Benz EQC.

Te-ai gândit vreodată să te orientezi către o mașină electrică?

*Articol scris pentru proba numărul 2 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

8 Comments

  1. Sincer traiesc intr-un oras unde poluarea nu e atat de mare ca in alte orase mai mari. In plus stau si la poaelele muntilor, iar padurile ”cad” peste noi. Asta nu ma opreste sa nu ma ingrijorez cand vine vorba de poluarea mediului inconjrator

  2. indiferent unde locuim si daca poluarea e o problema grava in zona noastra, cred ca e musai sa ne gandim mai mult la ce putem face pentru protejarea mediului

  3. Mi se pare important sa tinem cont de mediul inconjurator din ce in ce mai mult! Ideea masinilor electrice este foarte buna si sper sa fie aplicata de cat mai mult dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *