Câteva schimbări minore ale locuinței, dar cu impact major

În momentul în care casa ta nu suferă nici o modificare o perioadă lungă de timp parcă intri și tu într-o monotonie inexplicabilă. Este de preferat să rearanjezi, să aduci elemente noi sau chiar să pui câteva obiecte de decor în locuință ca să o anime puțin și să-i dea viață. Vreau să vă spun câteva din ideile mele la care mă gândesc de ceva vreme.

 

În momentul în care aducem o modificare locuinței, suntem conștienți că nu putem face schimbări în fiecare an sau cu o anumită regularitate. Mobila din bucătărie, masa de living sau patul din dormitor sunt câteva din obiectele pe care le schimbăm destul de rar. Tocmai din acest motiv trebuie să fim foarte atenți când facem alegerile și să găsim un echilibru între calitate și preț. În fond, acestea sunt cele mai importante lucruri și abia după asta ar trebui să primeze design-ul. Chiar dacă unii pot să considere că au altă metodă după care se orientează în noile achiziții, eu m-am convins că raportul calitate/preț este cel mai important.

Schimbări de sezon în locuință

Bucătăria are nevoie de cele mai multe modificări, iar bucătăria îmi stă cel mai mult pe suflet. Mi-ar fi plăcut s-o pot schimba în totalitate, dar bugetul nu-mi permite schimbări de acest gen. Pentru că și scaunele din bucătărie au nevoie de un refresh și pentru că se poate vedea cu ușurință cum au trecut anii peste ele, am să investesc într-un set de masa cu scaune întâi care o schimbe ușor decorul.

Sufrageria mi-aș dori să fie puțin mai aerisită. Mi-ar plăcea să am un locușor select în care să-mi pot primi musafirii. În același timp și câteva obiecte de mobilier cu un design minimalist care să mă reprezinte. Nu știu dacă aerul cochet poate fi oferit de obiectele de mobilier sau doar tapetul de pe perete dă un aer ușor sofisticat încăperii. Este clar că am nevoie de schimbări în această cameră, doar că voi încerca să fac și aici schimbări minime pentru un confort maxim.

Nici dormitorul nu a scăpat de micile modificări pe care eu le am în plan. Mi-aș dori enorm de mult un pat suspendat în camera copilul pentru a avea mult mai mult loc de joacă. Chiar aș câștiga enorm de mult spațiu și cred că ăsta ar fi una din cele mai potrivite modificări pe care le-aș putea aduce. Mi-aș dori să-i pot personaliza și mai mult camera fetiței și să-i pictez un perete cu personajele ei preferate.

Ca să finalizez proiectul modificărilor pe care doresc să le aduc casei mele, închei cu holul. Aș desfința debaraua și mi-aș face un dressing cu uși culisante. Ușile dressing-ului vreau să fie format oglinzi de sus până jos pentru a crea efectul de spațiu și luminozitate. Pe lângă spațiul pe care l-aș putea avea mult mai bine organizat, aș putea să ofer și un design plăcut întregului hol.

Planuri și proiecte am, mai trebuie să fac rost de un buget pentru toate acestea și visele mele ar putea deveni realitate. Mi-aș mai dori ca toate aceste shimbări să mă țină măcar 2 ani.

**Articol scris pentru proba numărul 9 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

9 Comments

  1. Si eu trebuie sa fac unele schimbari. Ma bucur ca am citit articolul tau, acum stiu de unde pot cumpara unele lucruri

  2. Imi place la nebunie sa fac schimbari prin casa, de cele mai multe ori schimbarea draperiilor si a covorului are un impact major asupra camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *