5 schimbări pe care le-am remarcat după folosirea motocultorului în grădină

Motocultorul este un utilaj care astăzi nu mai poate lipsi din gospodării datorită avantajelor numeroase pe care le aduce în viața oamenilor, iar acest lucru se poate observa cu ochiul liber în mediul rural, unde locuitorii sunt tot mai deciși să lase noul și tehnologia să pătrundă.

Multă vreme mi-am arat grădina în mod tradițional pentru că așa a făcut și tata pe vremea lui. Calul însă a fost vândut demult, nici nu mai țin minte câți ani sunt de atunci, dar am angajat permanent un vecin care avea cal și plug. În fiecare primăvară sau toamnă venea să-mi are terenul, până când într-o zi m-am trezit brusc ca vecinul se mutase, iar eu nu aveam cum să-mi pregătesc terenul pentru lucrările de primăvară.

Acest lucru m-a determinat să caut un motocultor bun, la un preț accesibil bugetului meu, care să mă ajute să pun la punct terenul, fără să mai depind de nimeni. Am căutat în magazinele din oraș ceva vreme și prețurile m-au dezamăgit. Nu aveam de gând să cheltuiesc foarte mult, așa că m-am orientat către mediul online. Fiul meu știe să facă de toate pe Internet, așa că m-a învățat cum să-mi comand un motocultor sub 1000 de lei, care să facă treabă bună și să reziste în timp.

Comanda mea a sosit foarte repede și am testat motocultorul puțin stresata la gândul că o fi de unică folosință, cum sunt toate în ziua de astăzi. Din fericire, produsul este unul de calitate excepțională, prețul ieftin, avantajele numeroase:

  • Am scăpat de durerile de spate pe care le aveam mereu din cauza sapei și a cazmalei. Bătăturile de la mâini au dispărut ca prin minune. Efortul fizic pe care îl depun este unul minim, motocultorul făcând practic cea mai mare parte din treabă;

 

  • L-am putut folosi nu numai pentru afânarea solului înainte de însămânțare, ci și pentru prășit, semănat;

 

  • Fiind dotat cu roți zdravene, motocultorul meu a mers fără probleme pe orice tip de teren, chiar și pe o zonă din curte pe care calul și plugul nu au ajuns să o desțelenească niciodată. Acolo unde au existat probleme, am folosit cazmaua și apoi motocultorul, care nu este unul profesional, ci doar unul pentru amatori;

  • Unii vecini mi-au reproșat faptul că nu am ales un dispozitiv mai performant, că arătura nu este întotdeauna foarte bună, că uneori face lucrare superficială. Nu e adevărat nimic din toate acestea. Un motocultor profesional costa foarte mult și nu se justifică o astfel de cheltuială, terenul meu având dimensiuni mici. Acolo unde pământul era tare, l-am săpat cu cazmaua și totul a fost bine;

 

  • Pentru ca nu am acces la curent electric în grădină, am ales modelul pe benzină. Chiar dacă face puțină gălăgie în comparație cu cel electric, puterea motorului este mult mai mare.

 

În concluzie, orice gospodar dornic să se bucure toamna de roadele muncii sale trebuie să aibă și un motocultor printre uneltele și echipamentele de grădină. În funcție de buget poate alege produsul care să se muleze pe nevoile sale.

Kamy

8 Comments

  1. Ce bun ar fi fost un motocultor pe vremea bunicului meu, cred ca s-ar fi bucurat mult de el. Si chiar daca acum e prea tarziu ca sa il fac cadou ma bucur ca exista astfel de unelte care usureaza munca oamenilor gospodari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *