O afacere handmade a sfârșit într-un business de renume

În facultate era un mare trend cu bijuteriile handmade și împreună cu câteva colege am început să cochetăm cu mărgelitul și bijuteriile handmade. Întâi studiezi problema și analizezi bine ceea ce ar trebui să iasă, tehnica folosită și admiri rezultatul final care este de-a dreptul spectaculos. Totul pare banal atunci când te uiți pe YouTube și vezi ce minunății pot ieși din câteva mișcări dute-vino și-o răsucire.

Bijuteriile Handmade sunt făcute din pasiune și cu multă imaginație

Acest blog l-am creat pentru bijuterii și dacă vă uitați la primele mele articole, încă se mai văd micile mele creații. Nu am avut timp să șterg orice urmă și de dragul bijuteriile le-am mai păstrat pe blog. La început blogul s-a chemat kamybijoux și acest nume m-a fascinat. Toate creațiile le puneam pe facebook și pe blog și eram tare mândră de rezultate.

Acest business a fost și încă este o afacere bună și bănoasă, doar că pentru asta ai nevoie de multă imaginație pentru a face cele mai frumoase modele care să le atragă pe doamne și ai nevoie și de ceva mai multă promovare ca să fii cunoscută. Dacă pui 2 mărgele una lângă alta și le pui o tortiță, nu înseamnă că ai creat cei mai cool cercei. Așa am realizat cât este de greu și într-un final m-am lăsat de această afacere pentru că nu mai aveam dispoziția necesară. M-am rezumat la crearea bijuteriilor pentru mine.

Cu timpul, și prietenele mele au renunțat la acest hobby pentru că s-au angajat și nu mai aveau atât de mult timp liber. Pentru a crea un model special ai nevoie de liniște și de mult timp.

Pasiunea bijuteriilor s-a păstrat și m-a ajutat

Franciza Meli Melo mi-a atras atenția și m-a făcut să-mi doresc să-mi continui pasiunea pentru bijuterii și dorința mea de a fi un angajator de succes care să facă această afacere cu drag și cu pasiune.

francize-logoMeli Melo este în top francize pe 2017 și acest clasament m-a ajutat și m-a motivat să îmi doresc o afacere în acest domeniu. Atunci când intri într-un magazin cu gablonțuri, genți, pălării și alte nebunii, nu poate decât să îți atragă atenția și cu siguranță nu ai cum să pleci cu mâna goală de acolo.

Meli Melo în franciză

Eu împreună cu cele 3 prietene, am decis să pornim o afacere pentru că nu dispuneam de banii necesari pentru deschiderea acestei francize. Acest aspect a fost foarte ușor de realizat pentru că am creat firma și la Registrul Comerțului, fiecare a avut procent din firmă, în funcție de aportul financiar cu care a venit în firmă.

Totul începe cu validarea locației care trebuie să îndeplinească condițiile impuse. În alegerea locației cât și negocierea contractului putem apela direct la firmă care au o experiență mult mai bună și cunosc mult mai bine metodele de abordare.

meli-melo-minNivelul investițional este între 25.000 și 50.000, în funcție de cât de mare este spațiul. Această sumă acoperă amenajarea magazinului în funcție de suprafață, mobilierul, echipamentele de software, hardware, stoc de marfă și capital circulat. Toate acestea îmi sunt necesare pentru o bună funcționare. Stocurile de marfă sunt adaptate în funcție de trenduri și cerințele pieței.

Pe lângă aceste cheltuieli, mai sunt de plătit 5.000 euro care reprezintă taxa de intrare în franciză. Aceste cheltuieli sunt necesare pentru a fi făcute la începutul afacerii și ulterior se mai achită o redevență de 4% pe lună și 2% pentru marketing. Aceste procente se plătesc pe lună în funcție de realizări.

Bucuria a fost enormă în momentul în care a venit stocul de marfă și mă simțeam atât de euforică de parcă toate acele produse îmi aparțineau. A fost o adevărată plăcere să învăț să aranjez fiecare produs pe raft, să le scot în față pe cele care arătau foarte bine și să le văd cum sclipeau în lumina reflectoarelor. Un business mai bun nici că puteam să-mi fac.

Am scris acest articol pentru proba 5 din competiția Superblog

Kamy

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *