Cum să te muți în casa bunicii?!

Cu toții am stat la bunici pe perioada vacanței sau am fost lăsați câteva zile pentru că părinții nu ne puteau ține. Nici nu vreau să-mi amintesc că 2 din cele 3 luni din vacanța de vară mi le petreceam la țară. Îmi aduc și acum aminte cum mergeam la prășit, la cules și la alte munci ale câmpului. Când eram micuță era o plăcere, apoi am început să nu-mi mai placă și preferam să stau singură acasă, decât la bunici.

Între timp bunicii ne-au părăsit și pentru că sunt singurul copil al părinților, deci unica moștenitoare, am primit acea căsuță. Să o fac așa cum vreau eu, după bunul meu plac. Am vorbit cu un proiectant să vină la fața locului și să vedem cât de bună este fundația casei și dacă se mai poate face ceva sau trebuie s-o dărâmăm.

architecture-2050197_960_720-minNici nu avem de gând să investesc vreun ban fără să vorbesc cu un specialist înainte pentru că vroiam să mă asigur că pot scoate ceva din acea casă. Am auzit multe păreri care spuneau că m-ar ajunge mult mai ieftin să o dărâm și să construiesc una nouă, decât să mă chinui să bag bani în asta. Am avut noroc și mi-a zis că structura de casei este bună și nu este nevoie să intervină, dar ar fi de preferat să nu fac etaj pentru că nu crede că ar susține și etaj.  În cazul în care mi-aș fi dorit un etaj, ar fi trebuit să verific structura de rezistență a casei. Numai bine, că m-a convins să nu mi ridic un etaj.

Hotărârea a fost luată să mai extind unele camere și să mai ridic încă două. Dacă stai bine și te gândești nu este mare lucru, dar totul se complică. Trebuie să faci proiect de casă și proiectantul m-a asigurat că totul nu pare atât de dificil pe cât pare și cel mai greu este până mă hotărăsc eu exact cum vreau să arate rezultatul final. Aici a avut dreptate și am avut ceva de furcă până am pus eu pe hârtie un mic proiect cu schița casei. Vreo 2 nopți am pierdut desenând tot felul de schițe și într-un final am ales una câștigătoare. Am ales cel mai bună variantă pe care o puteam face.

Aveam nevoie de proiect casă ca să pot să mă duc cu restul actelor să le înregistrez. De fiecare dată când trebuie să umblu după dosare mă apucă groaza. Știu că toată procedura este atât de greoaie și este atât de mult de așteptat …. Încurajările și sfaturile proiectantului mi-au fost de mare ajutor. Am ajuns rapid să ne împrietenim și să avem o frumoasă relație. Toate sfaturile mele au fost constructive și m-au ajutat să aleg cele mai bune soluții.

Am scris acest articol pentru proba Aia Proiect a competiției SuperBlog

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *