Rezervoare încastrate și modele moderne de plăci de acționare pentru o baie în tendințe

Baia este una dintre încăperile locuinței pentru care există numeroase soluții moderne de amenajare. Pornind de la alegerea modului de acoperire a pereților și pardoselii, a pieselor de mobilier sau a obiectelor sanitare, opțiunile pe care le ai la îndemână sunt variate și s-au modernizat destul de mult în ultimii ani.

Iar rezervoarele de WC incastrate și plăcile diferite de acționare a acestora reprezintă unele dintre variantele pentru care poți opta pentru amenajarea unei băi moderne.

Avantajele alegerii unui rezervor încastrat

Rezervoarele încastrate nu sunt dispozitive noi pe piață, acestea fiind de multe ori alese pentru băile din mall-uri sau restaurante.

Însă, toaletele care au rezervorul încastrat în perete reprezintă o soluție tot mai populară și printre persoanele care vor o nouă amenajare a băii din propria locuință. Iar acest tip de rezervor beneficiază de câteva avantaje practice care te vor încânta cu siguranță.

 • Un rezervor încastrat în perete oferă un aspect estetic mult mai plăcut față de un rezervor tradițional;
 • Toaleta cu rezervor încastrat este mai compactă comparativ cu toaletele clasice, lăsând disponibil un spațiu suplimentar în baie.

O baie modernă are ca puncte de referință o amenajare simplistă și minimalistă, în care obiectele sanitare și piesele de mobilier alese trebuie să fie cât mai funcționale și ergonomice.

În cazul în care optezi pentru un rezervor încastrat, ai de ales între două tipuri de vase de toaleta – cel suspendat sau cel clasic, așezat pe pardoseală. De cele mai multe ori, persoanele care aleg să monteze un rezervor încastrat, optează și pentru varianta vasului de toaletă suspendat. Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, fiind indicat să le pui în balanță și să faci alegerea care ți se pare cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Totuși, ține cont de faptul că vasele de toaletă suspendate pot fi montate numai împreună cu rezervoare încastrate.

Care este procesul de montare a unui rezervor încastrat

Pentru montarea unui astfel de rezervor vei avea nevoie de patru elemente esentiale: vasul de WC, capacul toaletei, un cadru care să includă rezervorul toaletei și o placă de acționare a acesteia.

Rezervorul încastrat poate fi amplasat atât direct în perete, cât și în afara acestuia, încorporat într-un cadru special. În ceea ce privește cadrul care include rezervorul, pe piață există trei tipuri principale din care poți alege, fiecare având propriile specificații.

 • Cadre cu o înălțime completă. Acestea au de regulă o înălțime de aproximativ 1.2 metri și sunt recomandate doar în cazul în care pe peretele pe care amplasezi toaleta nu ai și alte obiecte care să limiteze înălțimea. Astfel de obiecte pot fi ferestrele sau diferite rafturi.

 

 • Cadre cu o înălțime redusă. După cum le zice și numele, aceste cadre au o înălțime mai mică, de aproximativ 80-100 de metri înălțime. Iar în cazul în care pe peretele cu toaleta există deja montate alte obiecte, acest cadru reprezintă cea mai bună alegere.

 

 • Cadre subțiri. Acestea au o înălțime completă, însă se deosebesc de prima categorie prin prisma adâncimii reduse. Astfel, cadrele subțiri sunt potrivite în cazul în care spațiul pe care îl ai în perete pentru montarea acestuia este unul de dimensiuni mai mici.

Alegerea plăcilor moderne de acționare a toaletei

Plăcile de acționare a toaletei au deopotrivă rol estetic și practic. Acestea pot fi alese în funcție de numeroase criterii, printre care:

 • Plăcile de acționare a toaletei pot fi atât rotunde, cât și pătrate, cu butoane separate sau întrepătrunse.

 

 • Pe piață există atât plăci confecționate din plastic, cât și din metal sau sticlă.

 

 • Plăcile de acționare a toaletei se găsesc într-o gamă variată de culori, astfel încât să îți fie ușor să faci cea mai bună alegere pentru baia ta. Negru, alb, gri, culori aprinse, contează doar să se potrivească și cu restul ambientului. De asemenea, finisajul acestora poate fi mat sau lucios.

 

 • Tipul de spălare. Nu în ultimul rând, o astfel de placă poate fi aleasă și în funcție de gradul de economisire a apei pe care ți-l dorești. Ai la dispoziție fie varianta unei plăci cu un singur buton, fie varianta cu două butoane. Cea din urmă oferă dublă spălare, un buton fiind pentru a acționa o cantitate mică de apă, de 3 litri, iar celalalt pentru o cantitate de 6 litri.

Aceste plăci moderne de acționare a toaletei reprezintă o soluție ideală pentru a completa un design deosebit al băii tale. Forma, materialul sau culoarea trebuie alese în acord cu propriile preferințe și cu modul în care se vor integra în întregul ambient al încăperii.

În final, este indicat să acorzi atenție și locului din care achiziționezi rezervorul încastrat și restul accesoriilor necesare, precum și persoanei pe care o alegi pentru instalarea tuturor elementelor. Doar prin alegerea unor obiecte și dispozitive de o calitate superioară și printr-o bună montare a acestora, îți vei asigura funcționarea eficientă și de lungă durată a întregului sistem.

Kamy

10 Comments

 1. Cand dorim să facem schimbări în locuința noastra, trebuie să alegem materiale de calitate, dar și să apelăm mereu la profesioniști, astfel casa noastră este pe mâini bune.

 2. foarte misto ideea, dar pe partea celalata ma gandesc la problemele care pot aparea…daca ai rezervor incastrat si in perete si ti se buseste ceva la el…darami peretele???

 3. Adevărul este că mă bătea și pe mine gândul să fac această schimbare cu rezervorul wc încastrat dar am zis să mai aștept puțin.
  Îmi plac mult și exact cum spui , au și avantaje.

 4. Eu totdeauna mizez pe materiale de calitate și specialiști! Nu fac nicio schimbare fără aprobarea unui specialist! Așa merg la sigur! Am avut destule probleme în trecut când am tot cerut sfatul unor vecini ,,meseriași”. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *