Casa mea, piscina mea și nebuniile momentului

Îmi place să visez cu ochii deschiși. Am capul plin de idei și tot ce-mi lipsește este să pun în practică ceea ce mi-aș dori. Dacă aș avea o casă doar a mea, m-aș sinți cu adevărat împlinită. M-am săturat să dau nas în nas cu soacra dimineața și să mă ciocnesc cu socrul meu pe hol încercând să plec cât mai repede la job. Zile la rând îmi închipui cum este să stau la casa mea și să nu mai fie nevoie să zâmbesc dimineața din complezență, să primesc reproșuri din lucruri mărunte și să mi se atragă atenția pentru nimicuri.

Cum este să primești un teren “pe care să-ți construiești casa mult visată”?

Nu știu dacă socrii au vrut să scape de noi sau doar s-au gândit să ne facă un bine. S-au gândit să ne ofere un teren, undeva la 15 kilometri în afara orașului și să ne putem construi noi o căsuță. Cei 600 m² ar fi fost suficientți pentru a ne putea construi căsuța noastră. La urma urmei ne putem adapta în așa fel încât să ne încadrăm în spațiul primit și să ne rămână ceva loc și de grădină.

– Faceți ce vreți voi copii! Numai că vă rog frumos să nu dărâmați cotețul găinilor și ar fi de preferat să lăsați și o magazie. Sunt convinsă că și vouă v-ar fi de ajutor!

Ma uit la scumpul meu soț și pufăi de nervi! Cum naiba să-mi fac eu vilă și să las un coteț într-un lateral al casei? Măsurăm, ne gândim care ar fi varianta cea mai bună și nu-mi convenea nimic. Restricțiile primite deja mă indispuneau și nu mai aveam chef. Îmi și închipuiam cum îmi va scoate ochii de fiecare dată când va prinde ocazia pentru binele făcut. Nu știu nici acum daxă am făcut alegerea bună, dar am preferat să refuz oferta terenului. 

Creditul este sfânt și casa mea mi se va părea cea mai bună

M-am bucurat că am putut să-mi iau un credit pentru că în acest fel îmi puteam pune visul să devină realitate. În primă fază îmi pusesem dorințe intangibile. Vroiam o casă cu etaj, iar la etaj să am obligatoriu un balcon. Îmi doream să am garajul încorporat în casă și obligatoriu piscină. Tigla metalica o vroiam obligatoriu albastră, iar mansardă amenajată frumos ca o zonă de relaxare. Am și eu fixurile mele!!!

Dacă aș fi putut să folosesc toți banii din credit doar pentru casă, mi-ar fi fost mult mai ușor. În situația dată, trebuia să plătesc atât terenul, cât și ridicarea casei. Am fost ușor nemulțumită că trebuia să mă întind atât cât îmi este plapuma și să mă rezum la o casă mai mică pentru a avea costuri ceva mai mici. Mi-am regândit planul casei și am făcut în așa fel încât ceea ce-mi doream să fie la costuri mult mai mici.

Cosntrucția casei la costuri reduse

Casa ideală s-a modificat ușor și am micșorat-o văzând cu ochii. Dacă până acum nu-mi închipuiam o casă fără etaj, acum mă mulțumeam cu o casă pe un singur nivel. Mă consolam cu ideea că voi avea costuri mai mici de întreținere. În plus, o casă cu etaj ar fi avut nevoie de o fundație mult mai mare. Despre piscină nici nu se mai punea problema. Ieșea din calcul pentru că am înțeles că întreținerea ei ajunge la costuri destul de mari, iar cheltuielile acestea trebuiesc făcute la începutul fiecărui sezon.

Îmi doream mult să găsesc un furnizor de materiale de construcții de calitate pentru a putea să investesc cât mai mult în amenajarea casei. Primul gând care mi-a venit în minte a fost că ceea ce este ieftin nu este calitativ. Acum a fost mometul în care am dat peste Vindem-ieftin.ro și s-au dovedit a fi mai mult decât un furnizor de materiale. Mă ajutau foarte mult în cazul în care luam toate materialele de la ei și reducerea obținută era destul de mare. Nu a fost greu să mă hotărăsc să lucrez cu ei.

Cu ajutorul lor am reușit să pun la punct foarte multe detalii. M-au convins să folosesc produse de calitate la prețuri cu mult reduse față de orice altă firmă concurentă. Eu am fost mulțumită de toată colaborarea avută atât în ceea ce privește materialele de construcții și în ceea ce privește tâmplăria am ales o tamplarie PVC Salamander fereastra ADF.

Casa visurilor mele prinde contur și aș putea s-o numesc o casă premium pentru mine. Este colțișorul meu de răsfăț în care urmează să-mi cresc copiii, să mă bucur de  tot ce-mi oferă viața și să îmbătrânesc frumos în ea. Nu-mi mai doresc niciodată să ajung la mâna nimănui și sper să pot uita toate răutățile care m-au înconjurat.

*Articol scris pentru proba numărul 7 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

13 Comments

 1. Articolul tau mi-a adus aminte de replica: Vreau vila cu piscina, pe Madonna ca vecina…dar e bine ca fiecare sa-si urmeze visul, oricare ar fi el. 🙂

 2. Ce frumos ai abordat aceasta tema! Ai mare dreptate in tot ce ai spus. Noi momentan stam la apartament, insa nu putem sa negam avantajele unei case cu gradina. :*

 3. Important este să nu lași visurile să moară!
  Eu mi -am împlinit visul, doar că m-au terminat drumurile, costurile etc.
  Acum aș ști exact ce trebuie să fac cu ajutorul casei de comanzi Vindem-ieftin.ro

 4. Si eu visez la casa mea si sper ca in curand sa devina realitate. Voi incepe sa ma uit pe site, sa vad ce mi-ar trebui in momentul de fata de acolo.

 5. CASA MEA, PISCINA MEA ȘI NEBUNIILE MOMENTULUI – suna de vis. Chiar titlul m-a facut sa citesc intregul articol. Un singur lucru, as mai adauga, daca-mi permiti. Din banii care mi-ar ramane de pe credit, mi-as monta prize media in toata casa, as pune intrerupatoare cu touch peste tot, as pune iluminat colorat cu led la piscina si as conecta toate lucrurile la un smart hub pentru a avea acces la ele de pe propriul telefon. A? Ce spui? Suna bine nu? 😀
  Felicitari pentru articol, Kamy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *