Urmăresc ofertele din ziare la capitolul imobiliare pentru că sunt în căutarea unei case la preț bune. În primă fază speram să găsesc ceva la preț mic și am realizat că ceea ce este la preț mic, nu pot face mare lucru cu ele. Trebuie să investești o sumă mult prea mare ca s-o poți aduce pe linia de plutire.
Răspunsul final vine de la un auditor energetic
Am făcut multe vizualizări de case în ultimul timp și am văzut case care mai aveau puțin și cădeau pe mine, dar și case la care investițiile în reabilitarea construcției nu erau atât de mari. Pentru că vroiam să mă asigur că fac o investiție într-o clădire locuibilă, am preferat să vorbesc cu un auditor energetic care să verifice la fața locului imobilul și să-mi spună în ce clasă energetică se încadrează clădirea.
Este clar că o locuință încadrată în clasa G nu este tocmai bună și acolo este nevoie de investiții majore. Am renunțat la ideea de a căuta ceva ieftin. Nu am găsit nimic ieftin, așa că m-am rezumat la ofertele decente care să se încadreze în bugetul propus pentru această investiție.
Într-un final am găsit ce căutam și tot auditorul energetic mi-a dat câteva sfaturi care să mă ajute să fac o economie în timp. Evident că imobilul ales nu era după nechermat, dar mergeau făcute îmbunătățiri astfel încât să poată fi colțișorul meu perfect de relaxare și totodată să fie inclusă într-o clasă energetică superioară.
Obținerea certificatului energetic
Auditorul energetic pe care l-am deranjant mult în ultima lună lucra la Certificat-rapid.ro și nici n-aș fi îndrăznit să apelez la serviciile altei firme. Certificatul energetic l-am obținut în urma predării documentației aferente imobilului cumpărat și a observațiilor făcute la fața locului de către auditor. Certificatul l-am primit în mai puțin de 24 de ore din momentul vizitei auditorului și am înțeles că acesta este valabil 10 ani.
Nu am fost mulțumită de clasa energetică în care a fost încadrată clădirea așa că am făcut îmbunătățiri și în primăvara anului următor am cerut o reauditare a clădirii. S-a văzut o schimbare și chiar dacă nu am ajuns acolo unde mi-aș fi dorit, să obțin clasa A de energie, tot m-am bucurat că am trecut de la clasa C la clasa B.
Îmbunătățire aduse clădirii s-au văzut și în facturile de utilități și eu sunt mult mai mulțumită că pot beneficia de acel confort de care aveam nevoie.
Articol scris pentru proba 6 din Competiția Spring Superblog
One Comment