Cum ne afectează pantofii cu toc picioarele

Tocurile înalte nu promovează poziția adecvată a piciorului, spun doctorii podiatri. Când purtați pantofi sau sandale cu toc Trussardi Jeans, arcul dumneavoasră devine mai înalt și totuși profilul pantofului în sine este o rampă plată care nu urmărește curbura piciorului. Acesta este motivul pentru care se încearcă să se proiecteze prima linie de tocuri de modă, în care femeile să se simtă confortabil.

Cei mai mulți oameni sunt prea pretențioși, ceea ce înseamnă că arcurile și gleznele lor se prăbușesc spre interior în fiecare pas. Ridicându-vă pe degetele de la picioare, cum ar fi atunci când vă aluneca într-o pereche de tocuri – vă transformă gleznele ușor spre exterior, contracarând colapsul.

Încordarea este calea naturală a piciorului de a absorbi șocul loviturilor de la sol. Piciorul se deblochează în esență, se înmoaie pentru a absorbi lovitura, apoi se rostogoleste spre exterior, devenind din nou rigid pentru a vă susține greutatea în timp ce ridicați celălalt picior și începeți să vă propulsionați înainte. Persoanele care depășesc limitele rămân în poziția instabilă, deblocată chiar și atunci când toată greutatea lor este pe un picior. Pentru ei, amortizarea absorbției șocurilor adaugă doar la instabilitate.

Fiecare centimetru de înălțime a călcâiului poate pune alte 25 procente din greutatea corporală pe picior. Asta înseamnă că, dacă rotiți tocurile de 8 cm în mod eficient mergeți pe toată inima. Chiar și o mică curea de gleznă reduce dramatic presiunea asupra degetelor picioarelor.

Rularea în tocuri poate duce la artrită la genunchi

Un studiu din 2013 în domeniul Biomedicinei a constatat că o femeie, alergând să prindă un autobuz în tocuri de 2,75 cm crește mișcarea laterală a genunchilor unul de celălalt, care ar putea contribui la artrită. Tocurile pot fi evitate atunci când nu sunt absolut necesare. Chiar dacă o femeie pe tocuri arată foarte mine, sănătatea acesteia poate fi pusă în pericol pe termen lung.

Kamy

11 Comments

  1. Eu stiam ca pantofii cu toc sunt buni, insa purtati in proportie cu corpul persoanei, asa am invatat la facultate. Insa stiu de la mama ca pantofii daca sunt stramti iti poate provoca mont. Deci, alaturi de informatiile primite, pot spune ca mi-am completat lista de informatii pretioase!

  2. Adevarul este ca pantofii cu toc sunt superbi si fac orice femeie sa fie sexy dar nu i-am purtat niciodata asa ca nu as putea sa spun cat de comozi sunt sau nu.

  3. Nu am putut niciodata sa port pantofi cu toc prea inalt iar de vreo 15 ani port doar tocuri de 2 maxim 3 cm. Insa… poate m-am trezit eu cu fața la cearceaf astăzi… că nu prea inteleg unele propozitii, de exemplu, aici “daca rotiti tocurile de 8 cm in mod eficient mergeti pe toata inima”, ce ai vrut sa spui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *