Cum ne afectează pantofii cu toc picioarele

Tocurile înalte nu promovează poziția adecvată a piciorului, spun doctorii  podiatrii. Când purtați pantofi sau sandale cu toc Trussardi Jeans, arcul dvs. devine mai înalt și totuși profilul pantofului în sine este o rampă plată care nu urmărește curbura piciorului. Acesta este motivul pentru care se incearca sa se proiecteze prima linie de tocuri de modă, in care femeile sa se simta confortabil.

 

Cei mai mulți oameni sunt prea pretențioși, ceea ce înseamnă că arcurile și gleznele lor se prăbușesc spre interior în fiecare pas. Ridicându-vă pe degetele de la picioare, cum ar fi atunci când vă aluneca într-o pereche de tocuri – vă transformă gleznele ușor spre exterior, contracarând colapsul.

Incordarea este calea naturală a piciorului de a absorbi șocul loviturilor de la sol. Piciorul se deblochează în esență, se înmoaie pentru a absorbi lovitura, apoi se rostogoleste spre exterior, devenind din nou rigid pentru a vă susține greutatea în timp ce ridicați celălalt picior și începeți să vă propulsionați înainte. Persoanele care depășesc limitele rămân în poziția instabilă, deblocată chiar și atunci când toată greutatea lor este pe un picior. Pentru ei, amortizarea absorbției șocurilor adaugă doar la instabilitate.

Fiecare centimetru de înălțime a călcâiului poate pune alte 25 procente din greutatea corporală pe picior. Asta inseamna ca, daca rotiti tocurile de 8 cm in mod eficient mergeti pe toata inima. Chiar și o mică curea de gleznă reduce dramatic presiunea asupradegeteloe picioarelor.

 

Rularea în tocuri poate duce la artrită la genunchi.

Un studiu din 2013 in domeniul Biomedicinei a constatat ca o femeie, alergând să prindă un autobuz în tocuri de 2,75 cm crește mișcarea laterală a genunchilor unul de celălalt, care ar putea contribui la artrită.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *