4 greșeli în alegerea PANTOFILOR care îți afectează sănătatea picioarelor

Atunci când își aleg pantofii, toate doamnele și domnișoarele țin cont de o mulțime de criterii. De la asortarea acestora cu ținutele pe care urmează să le poarte, până la stilul încălțămintei, aceste aspecte sunt foarte importante din punct de vedere estetic. Cu toate astea, aspectul nu este singurul factor de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi o nouă pereche de pantofi. La fel de importante sunt confortul și sănătatea picioarelor tale, care pot fi grav afectate de purtarea unor pantofi nepotriviți.

alegerea-pantofilor-potriviti-minAflă care sunt cele mai FRECVENTE greșeli în alegerea pantofilor:

1. Materialul din care sunt confecționați nu este natural

Acest aspect este unul esențial, de care trebuie neaparat să ții cont dacă îți dorești ca sănătatea picioarelor tale să nu aibă de suferit. Având în vedere că materialele artificiale pot fi dăunătoare pentru pielea picioarelor, dar și pentru confortul acestora, este de preferat să optezi doar pentru încălțăminte confecționată din piele naturală. În acest sens, consultă oferta The5thelement, unde vei găsi încălțăminte realizată exclusiv din materiale naturale. De asemenea, pentru că toate reprezentantele sexului frumos pun preț pe estetica pantofilor, da click aici și alege, dintre cele mai noi modele, perechea din piele naturală ideală pentru tine. Cu siguranță, dacă vei alege materiale de calitate, picioarele tale vor fi în siguranță, iar tu te vei bucura de tot confortul atunci când vei purta pantofii cei noi.

2. Pantofii au încuietorile amplasate greșit

incuietori-pantofi-minPe lângă faptul că amplasarea greșită a încuietorilor le conferă pantofilor un aspect inestetic, acest lucru poate afecta și sănătatea picioarelor. Mai precis, într-un astfel de caz, nu vei putea să îți poziționezi corect piciorul în pantofi, lucru care va avea consecințe atât asupra circulației, cât și asupra coloanei vertebrale. Drept urmare, dacă vrei nu doar să arăți splendid, ci și să te simți confortabil atunci când porți o pereche de pantofi, evită să comiți această greșeală.

 

3. Încălţămintea este largă pentru piciorul tău

Atunci când încălţămintea este prea largă, degetele sunt fortaţe să susțină toată greutatea corpului. Deși, în aparență, singurul inconvenient este disconfortul, în realitate, acest lucru înseamnă că mușchii picioarelor tale vor fi suprasolicitați, ceea ce va conduce la un mers grotesc. Mai mult decât atât, purtarea unor astfel de pantofi poate duce la deformarea picioarelor și la apariția durerilor de genunchi și de spate. În consecință, data viitoare când îți achiziționezi pantofi, asigură-te că aceștia sunt potriviți pentru forma piciorului tău.

talpa-ingusta-min4. Talpa acestora este prea îngustă

Aceasta este una dintre cele mai periculoase greșeli pe care le poți face atunci când vine vorba despre alegerea pantofilor. Talpa îngustă nu doar că poate conduce la apariția bătăturilor pe degete, dar crește considerabil riscul de fracturare a călcâiului, întrucât distribuirea greutății corpului nu este uniformă. În plus, nu vei putea insipra eleganță și rafinament, dacă degetele tale vor fi poziționate incorect și, implicit, dacă vei merge inestetic. Așadar, pentru a evita astfel de situații, probarea încălțămintei înainte de a o achiziționa devine obligatorie.

Iată, deci, care sunt cele mai frecvente greșeli în alegerea pantofilor, care îți pot afecta sănătatea picioarelor mai mult decât îți imaginezi.

Kamy

20 Comments

  1. Daaa, patesc si eu des asta. Sa imi aleg pantofi nepotriviti. De obicei mai mici si imi cauzeaza diverse rani, ba la degete, ba in talpa.

  2. Imi place sa citesc un astfel de articol. La cate perechi de pantofi incomozi sunt pe piata, mai greu sa gasesti unii care sa iti vina bine si sa nu iti afecteze picioarele sau postura.

  3. Perfect de acord cu tine. Foarte util acest articol ^_^ Din pacate de multe ori imi aleg incaltamintea proasta si ajung cu picioarele facute franjuri.. dar poate ma invat minte

  4. Pe unele dintre acestea le știam, deoarece le-am trăit pe propriile picioare. 🙂 E foarte importantă alegerea unor pantofi potriviți, deoarece îți poate afecta sănătatea, într-un final. 🙂

  5. Super sfaturi, chiar imi prind bine:) Faza cu incuietorile o mai saream si eu cu vederea daca imi placeau prea mult pantofii, insa mai mult de 2-3 ori nu puteam sa ii port. Acum stiu de ce. 🙂

  6. Sa stii ca eu am o problema cu incaltamintea…mi-am tot spus sa investesc in ceva de calitate, pe care sa ii port zilnic, caci merita investitia. Si picioarele nu vor avea de suferit. Iar perechi mai ieftine sa le port asa, mai putina vreme.
    Utile sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *