Cum te afectează munca de birou și ce poți să faci în această privință?

Să muncești în fața unui laptop este la ora actuală una dintre cele mai comune situații. În toate domeniile de activitate se practică acest lucru, doar că există și o parte a situației nu tocmai de apreciat: în timp, statul în fața laptopului poate aduce oboseală ochilor în mod special, afectează spatele, postura și provoacă dureri.


Fotoliu-cu-masaj-iRest scaun masaj-minPe termen lung asta poate să însemne un minus în ceea ce privește sănătatea. Iată și ce poți să faci pentru a evita astfel de cazuri:

  • Multe pauze. Există și o celebra vorba care spune că “pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. Pentru fiecare oră de stat pe scaun ai de recuperat cel puțin 15 minute de activitate.
  • Pentru ochi pauza ar putea să însemne a privi spre ceva verde pentru câteva minute. Se pare cî verdele relaxează.
  • Permiteți-vă un masaj, de orice fel, oricând. Ba chiar puteți să vă răsfățați cu scaune masaj, cele care de altfel oferă un doi în unu. Stând te relaxezi și în egală măsură ai parte de masajul necesar ca să îți redea starea de bine. De regulă, masajul indicat este în funcție de localizarea durerii, dar general vorbind orice tip de masaj este benefic.
  • Încearcă să menții picioarele mai sus. Deși această poziție este pe departe una elegantă și permisă, beneficiul se referă la circulația sanguină și la faptul că vei evita să te confrunți cu picioarele umflate după orele lungi de muncă, la birou.

Mai mult decât atât, orice metodă de relaxare funcționează dacă îți creezi și o rutină din asta. Spre exemplu, o baie relaxantă la final de zi sau plimbările în aer liber, sunt aspecte aparent banale, dar care te pot ajuta de asemenea.

Ritm sănătos și viață sănătoasă

Un mod de viață activ și sănătos te va ține la distanță de problemele ce pot să apară din cauza sedentarismului. Ai putea spre exemplu să combini muncă la laptop, stând jos, cu cea din picioare. Chiar dacă aparent sună ciudat, de fapt este o manieră de a compensa cu timpul pe care l-ai alocat stând, cât organismul să spunem că s-a odihnit fizic.

Nu în cele din urmă, o dietă adecvată ar trebui să te ajute. Pentru că, dacă nu te simți bine din interior, nu ai cum să arăți asta la exterior. Atât în ceea ce privește masa la serviciu, cât și cea de zi cu zi, în timpul liber și personal, alimentația joacă un rol important. Ai observat poate că la birou ai stări de somnolență? O digestie îngreunată ar putea să fie vina acestei situații, drept pentru care trebuie să uiți de mesele grele. Dacă ai și timpul necesar de o plimbare în pauza de masă de la serviciu, ești cu atât mai câștigat.

Este greu să faci față unui ritm de viață sedentary. Mereu există scuza lipsei de timp pentru a nu face exerciții fizice, doar că ai de suferit pe termen lung. Te-ai gândit la mersul pe jos? Este un mod plăcut de a compensa cu lipsa mișcării cauzată de orele lungi de muncă.

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *