3 reguli de care trebuie să ții cont dacă vrei găzduire web

Ai nevoie de găzduire web în momentul în care vrei să treci blogul sau site-ul tău la un nivel mai profi. Acesta se poate personaliza mult mai bine și oferi o siguranță cititorilor tăi mult mai bună în momentul în care ai propriul domeniu. Chiar și colaboratorii îți oferă un credit mai bun și au o încredere sporită. Ca să apelezi la un site care oferă gazduire web personalizată și performantă.

Alege după preț

Prețul este un factor decizional important. Evident că serviciile oferite sunt în strânsă legătură cu acesta doar că el poate ajuta la favorizarea unei decizii independent de restul factorilor. Mi s-a întâmplat frecvent să mă bucur de un preț bun și să văd ulterior că n-am serviciile pe care mi le-aș fi dorit eu.

Analizând puțin oferta lor, am înțeles că aici pot găsi prețuri mici și servicii bune comparativ cu prețul plătit. Ca să vă dau un exemplu concret, vă aărt cea mai mică ofertă găsită pe site-ul www.tlh.ro sub denumirea pachet Basic. Putem avea un domeniu găzduit și spațiu SSD 2GB cu doar 1 Euro pe lună. Acesta cred că este cel mai mic preț de pe piață pentru că nu am văzut nicăieri vreun ăachet sub 1 Euro.

Serviciile oferite sunt importante

În funcție de complexitatea blogului, de numărul de vizitatori și de dimensiunilor informațiilor uploadate se stabilesc și pachetele de care putem beneficia. Site-urile mari cu mii și zeci de mii de vizitatori poate că au un alt criteriu de selecție. Ei au nevoie de o mai bună siguranță ca informațiile furnizate să fie mereu vizibile fără a evita să aibă parte de căderi sau alte neplăceri.

Din punctul de vedere al unui blog cu o medie de 10.000 de vizitatori pe lună, aș putea să spun că pachetele oferite de site-ul mai sus menționat sunt mai mult decât suficiente. Personal, eu folosesc pachetul START pentru că mă avantajează cei 6 GB. Eu încarc foarte multe poze pe lună și pentru a evita neplăcerea de a rămâne fără spațiu, prefer să trec la nivelul următor. În afara acestui aspect eu mă bucur că pe un pachet de acest gen pot folosi 4 domenii. Eu nu am 4 site-uri, dar cele 3 pe care le am în prezent pot funcția la fel de bine pe acest pachet. În acest fel toate site-urile sunt pe acest pachet de gazduire web și plătesc doar 3 Euro pe lună pentru toate. Nu mă pricep la alte date tehnice, dar acestea mi-au fost suficiente pentru o bună funcționare cu un minim de informații.

Cât de receptivi sunt la problemele tale

Sunt luni la rând când nu vorbesc și nici nu solicit informații site-ului de găzduire. Cu toate astea, se întâmplă să am nevoie de anumite date și informații pe care nu le pot obține decât direct de pe site-ul de găzduire web. Pentru asta, am nevoie să fiu sigură că cineva mă poate ajuta și-mi poate soluționa problema la timp.

Nu mai vorbesc de cazurile în care blogul este la pământ și ai nevoie să transmiți această informație celor de la găzduire. Pentru a-ți putea soluționa problema într-un timp cât mai scurt pentru a nu pierde cititorii care ar putea găsi pe blogul tău informațiile de care ei au nevoie.

Încă n-am aflat sau nu m-am dumirit dacă este bine să ai găzduire la un furnizor și domeniu la altul. Părerea mea este să le aveți pe ambele în același loc pentru că în cazul unei eventuale probleme. Se poate arunca vina dintr-o parte în alta și sigur nu vă doriți asta. Răspunsul nu este tocmai ușor de găsit în cazul unei persoane care n-are cunoștințele necesare. Tocmai din acest motiv vă sfătuiesc să alegeți aceeași firmă.

Voi ce criterii urmăriți atunci când căutați o găzduire web nouă?

 

Kamy

17 Comments

  1. eu sunt destul de multumita de gazduirea pe care o am, desi cred ca am depasit d emult cei 6gb de care spui tu… pozele mele ocupa extrem de mult spatiu

  2. Partea cu receptivitatea mi se pare cea mai importanta. Sa fie acolo atunci cand ai nevoie de ei si sa te ajute cu tot ce ai nevoie.

  3. Eu chiar sunt multumita de cei care imi ofera gazduire si asta datorita voua care m-ati consiliat, multumesc mult 🙂

  4. Pretul si mai ales disponibilitatea si profesionalismul sunt foarte importante. Am patit-o o data si era sa pierd tot asa ca nu mai risc.

  5. gazduirea web e foarte importanta pentru siteurile mari dar si cele mici, mai ales de cand tot mai multe sunt atacate cibernetic. E important sa iti duci siteul acolo unde e mai sigur.

  6. Eu nu am incredere in firmele de gazduire romanesti, tocmai ca sunt patita mai demult cu o firma de top, astazi. Imi factura aceiasi bani de doua ori pe an (smecheria fusese gandita de la inceput, am platit pe un an in primavara, si aveam inca un domeniu, bonus 6 luni, apoi trebuia platit si acest al doilea domeniu, dar incepand cu anul urmator, le plateam pe amandoua odata, insa de doua ori…), pana cand mi-a atras atentia contabilul meu (aveam un srl si site aferent micii mele afaceri). Asa ca de o mie de ori prefer sa raman pe blogspot care-mi ofera mai multa corectitudine si siguranta decat ar face-o oricine altcineva.

  7. Adevarul este ca trebuie sa fii foarte atenta pe cine alegi. Este importanta comunicarea si disponibilitatea celui la care ai gazduirea de a te ajuta la orice ora!

  8. Eu as alege gazduire web la recomandarea prietenilor, cum de apt am si procedat, iar pana acum sunt foarte mltumita de prestatiile lor si de preturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *