Să vizităm România! Transalpina ar putea fi următorul obiectiv

România este o țară frumoasă și nu de puține ori am auzit spunându-se despre ea că este unică. Transalpina este mai recent deschisă și nu am reușit să ajung până acum s-o vizitez. În copilărie am vizitat foarte multe locuri și chiar le mulțumesc părinților pe această cale că mi-au arătat frumusețile ei. De când am crescut am început să văd și alte aspecte ale frumoase noastre țări. Nu știu cine este vinovat pentru faptul că anumite tradiții nu se mai păstrează, de mizeria pe care o fac oamenii, de poluare și de multe alte lucruri cărora nu le-am găsit o explicație până-n prezent.

Transalpina-min

Soșeaua Transalpina este cea mai spectaculoasă și mai sălbatică șosea din România, precum și cea mai înaltă…, ajungând la o altitudine de 2145m la Pasul Urdele, cu peisaje care îți taie respirația… Transalpina este șoseaua unde poți atinge norii!!!

Transalpina este considerată mult mai spectaculoasă ca Transfăgărășan

Până acum nu am ajuns pe Transalpina, dar recunosc că mi-aș dori să am ocazia să o vizitez undeva la sfârșitul acestei veri. Peisajele frumoase și priveliștile spectaculoase pe care le-am văzut în pozele prietenilor m-au convins să îmi doresc să ajungă să văd cu ochii mei toate aceste frumuseți.

Am avut ocazia să ajung până acum pe Transfăgărășan și trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult acea șosea și cât de spectaculos este peisajul pe întreg traseul ei. Chiar dacă am văzut-o de atâtea ori, asta nu înseamnă că nu mi-aș mai dori s-o mai vizitez încă o dată și să mă bucur de atât de multă verdeață, de munți, de apa care curge de undeva de sus și de senzația aceea de basm care ți-o oferă anumite priveliști.

popasul-regelui-cazare-transalpina Cazare pe Transalpina

Drumul este ușor de parcurs, cu urcușuri și coborâșuri și cu frecvente refugii în care poți opri. Poți opri mașina să te bucuri câteva minute de peisajul frumos care te înconjoară, de aerul curat, de faptul că în jur nu mai sunt alți oameni decât mașini care vin și se duc. Cred că acum este momentul în care ți-ai dori să oprești timpul în loc pentru a-ți putea încărca bateriile.

Pentru că sunt foarte multe persoane care-și doresc să aibă această priveliște în fața ochilor pentru o lungă perioadă de timp și să respire un aer curat precum cel de aici, te poți relaxa la Popasul Regelui. Acesta este un hotel amplasat chiar în dreptul șoselei principale și oferă condiții dintre cele mai bune pentru a completa foarte bine priveliștea care este în jur.

Este păstrată acea tradiție de rustic și modern. Acestea se împletesc perfect pentru a-ți da impresia că totul este așa cum ai sperat și că nimic nu-ți lipsește din acel confort pe care-l aveai în propriul cămin.

Popasul regelui-min

Peisajul este frumos atât vara cât și iarna. Iernile par a fi de poveste și nu cred că există cineva care nu ar fi impresionat de frumusețea zonei și de zăpada care conturează perfect peisajul.

Ați ajuns până acum pe Transalpina?

Kamy

4 Comments

  1. Nu am ajuns,dar este un traseu de luat în considerare! Nu este niciun secret pentru nimeni faptul că avem o țară minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *