Rolul cremelor cu protecție solară pentru o piele sănătoasă

Cremele cu protecție solară au rolul de a ne proteja pielea de razele soarelui care nu sunt chiar atât de prietenoase precum am crede noi. Poluarea face ca stratul de ozon să se deterioreze și să nu mai rețină radiațiile ultraviolete nocive ale soarelui. Soarele ajuns pe pielea noastră ne poate face mai mult rău și trebuie să ne protejăm pentru a ne feri de eventualele neplăceri.

sunglasses-1534892_960_720-minLa ce suntem expuși dacă nu folosim loțiuni de protecție

Bronzul este foarte frumos și nimic nu se compară cu o piele bronzată. Acel luciu pe care-l oferă și acea senzație de bine ne face să uităm pentru câteva zile că trebuie să aplicăm cremă de plajă ori de câte ori ieșim din piscină sau din mare. Mergem pe ideea că nu are ce să ni se întâmple în cele câteva zile de concediu și sperăm să plecăm cu un bronz cât mai pronunțat.

În realitate, tocmai acel bronz ne poate afecta cel mai mult pentru că pielea este expusă excesiv în cele câteva zile de vacanță. Nici măcar în acele ore de dimineață sau de după prânz în care ne este permis statul la soare nu trebuie să ne neglijăm. Riscăm să ne alegem cu niște alunițe pe piele de toată frumusețea de care nu vom scăpa prea ușor sau chiar niciodată. Poate că vă sunt cunoscute acele alunițe de pe spatele părinților care nu prea știau exact care este treaba cu acele loțiuni. Nu vreau să vă vorbesc acum despre cancerul de piele care poate fi declanșat din cauza soarelui.

Evident că acesta nu se declanșează de la o zi, două de stat în soare, dar în timp pielea are de suferit. Este de preferat să evităm pe cât putem aceste mici probleme pentru a nu suferi mai târziu.

Creme naturale cu protecție solară

Nu m-am născut învățată și nici nu-mi amintesc ca mama să plece cu 10 tuburi de cremă cu mine la mare. Pe vremea mea(nu mă gândeam că am să ajung să folosesc aceste cuvinte și totuși s-a întâmplat) totul era ușor diferit și parcă nici soarele nu era atât de agresiv ca acum. Poate că avea și mama o cremă cu care ne dădeam toată familia. Acum nici nu se pune problema ca un copil să fie dat cu un factor de protecție mai mic de 50.

Crema cu protectie solara

Am folosit câteva creme bio de la Bioalchimia.com și trebuie să recunosc că mi-au plăcut. Sunt produse naturale care par a fi fabricate în Italia. Consistența este suficient de cremoasă și totuși emolientă, astfel că acestea intră rapid în pielea. Nu trebuie să insiști foarte mult și nici nu rămâi cu un strat alb la suprafața pielii așa cum se întâmplă în cazul altor creme.

Pentru un adult este bună și o protecție mai scăzută și nu este nevoie să folosiți SPF 50. Trebuie să aveți în vedere că acei indici de protecție menționați pe creme au rolul de a vă atenționa cât de protejați sunteți de razele soarelui. Un bronz mai intens înseamnă o protecție foarte scăzuți și pot apărea probleme ca cele menționate mai sus.

Eu personal nu folosesc decât SPF 20 și SPF 30. Încep cu SPF 30 pentru că pielea nu este obișnuită cu soarele și nu vreau să mă expun prea mult încă de la început și după câteva zile de aplicări trec pe SPF 20. Majoritatea cremelor nu se păstrează pe piele în momentul în care luați contact cu apa. Este de preferat să reaplicați cremă ori de câte ori ieșiți din apă.

Fața este foarte sensibilă și acum au apărut creme de față cu factor de protecție mare. Pentru față am o cremă specială cu SPF 50 și nu plec niciodată la plajă fără ochelari de soare. Aceștia nu sunt doar un moft ci au rolul de ne proteja ochii de razele soarelui.

Cu ce vine nou Bioalchimia pe piață

Bio Alchimia este un magazin online ce a luat naștere din pasiunea pentru un stil de viață sănătos, dar și din iubirea și respectul față de natură și mediul înconjurător. Pe site găsim produse cosmetice naturale, biologice și vegane de înaltă calitate, la un preț echitabil, riguros selectate de la cei mai buni producători din Italia.
Produsele oferite nu conțin ingrediente chimice sau sintetice, ci au în compoziție uleiuri biologice de înaltă calitate și materii prime vegetale, în cea mai mare parte provenite din agricultura biologică controlată.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre produse și nu le găsiți pe site-ul acestora, îi puteți contacta prin email sau telefon

  • Email: contact@bioalchimia.com
  • Tel: +393392702960

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *