Modulatorul Fm și relaxarea din vacanță

În momentul în care te pregătești de vacanță îți faci o lista cu lucrurile care îți sunt absolut necesare. Când spun asta nu mă refer la hainele pe care urmează să le ai în bagaj sau la costumul de baie pe care trebuie este musai să-i incluzi. Mă refer aici la încărcătorul auto pentru telefon, modulatorul FM și hărți pentru GPS updatate la zi. Aș vrea să punctez fiecare obiect în parte, chiar dacă din cele 3 pot face 2. Să vă explic.

modulator fmModulator FM

Încep cu acesta deoarece consider că sunt persoane care nu știu despre ce este vorba și aș vrea să lămuresc puțin situația. Acest modulator are rolul de a menține o relaxare constantă cu ajutorul unui sonor de fond plăcut sau chiar zgomotos, în funcție de preferințele fiecăruia.

Eu am la mașină un casetofon normal, cel din fabrică, și nu am foarte multe opțiuni pe el. El funcționează cu ajutorul unui stick pe care-ți poți pune diverse melodii pe care-ți face plăcere să le asculți la drum lung. Unii preferă muzica clasică, unii preferă manele sau cum este cazul meu, prefer muzica românească sau cea house. Acest modulator se conectează prin bluetooh cu casetofonul mașinii, setezi aceeași frecvență pe casetofon și pe modulator și transmite exact ceea ce ai pe stick. Este foarte ușor de folosit.

Modulatorul vine la pachet cu o telecomandă cu ajutorul căreia poți schimba frecvența, poți schimba melodia, poți folosi volumul sau dacă sunt mai multe melodii pe stick, poți scrie direct numărul ei. Ai multe opțiuni pentru acest modulator și îmi place să ascult ceea e vreau la drum lung și să nu fiu nevoită să ascult același radio, cu aceleași melodii plictisitoare sau care nu sunt pe gustul meu.

iphone-minTelefonul

Telefonul pentru mine este un must. Eu am un smartphone cu care pot face foarte multe lucruri. A trecut de mult vremea în care acesta era doar un obiect la care poți vorbi. Acum telefonul poate intermedia un video call, poate fi util la citirea știrilor, internetul este plin de informații și eu trebuie să absorb doar acele lucruri care sunt în sfera mea de interes și multe alte lucruri. A apărut câte o aplicație pentru fiecare dorință și pentru fiecare problemă. Trebuie doar să știi ce-ți dorești de la el.

Îmi folosesc telefonul și pe post de GPS. Aplicația Waze (disponibilă pe android și IOS) este perfectă pentru drum. Ea te poate ajuta să îți urmezi drumul fără să te abați și te anunță și dacă este poliție pe drum, aglomerație, drum cu gropi, etc. Este foarte, foarte utilă și este folosită de un număr foarte mare de persoane. Din acest motiv, este updatată constant cu informații și funcționează perfect. Nu am nici un fel de reproș pentru această aplicație GPS. Probabil că mai sunt și alte aplicații despre care eu n-am aflat încă. Un alt plus este și faptul că o dată încărcată ruta online, merge și-n offline.

Având în vedere că telefonul este foarte solicitat, sunt șanse mari ca acesta să stea foarte mult la încărcat și pentru asta este bun un încărcător auto sau o baterie externă.

Kamy

11 Comments

  1. Da..la drum un modulator este de neinlocuit. Pui muzica preferata, sau cantecele de copii in cazul meu :), si telefonul este deja vital in orice zi 😉

  2. Si eu am un modulator pentru muzica, imi pun pe stick toate melodiile si pornim la drum. In unele zone, nu este semnal la radio si e plictisitor la drum lung sa nu fie muzica in masina.
    Telefonul e bine sa nu stea mult timp la incarcat, continuu nici atat, sotul meu are un gps pe telefon care merge prin satelit si sta tot timpul la incarcat, sper sa ne luam unul nou si cel vechi sa ramana doar pentru gps.

  3. la noi pe plaja urla muzica peste tot, cred ca e util sa ai pregatit ce-ti place tie si sa asculti in casti, astfel te detasezi de tot!

  4. Telefonul este un must have si pentru mine, nu as putea fara el, dar depinde, daca sunt cu cine trebuie in jur, nici nu-mi amintesc de el.

  5. un modulator din asta nu mi-ar strica nici mie, chiar ar trebuie sa-i fac masinii un cadou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *