Covrigăria – o afacere profitabilă

O afacere nu este o joacă. Este greu de gestionat și de ținut piept tuturor problemelor care apar. Ar fi fost interesant ca statul să ofere mai mult sprijin tinerilor. În realitate ai multe taxe de plătit, controale din partea organelor statului anunțate sau nu și multe alte cheltuieli neprevăzute. În momentul în care îți faci un plan de afaceri al afacerii și o previzionare nici nu te gândești ce faci în momentul în care un angajat te fură sau când primești o amendă pentru că ai primit o reclamație nefondată.

Covrigarie-minAfacerea anului 2014 în toate revistele de specialitate era o covrigărie. Am îndrăznit să visez și să-mi doresc să am un business doar al meu. M-am gândit dacă este sau nu profitabil și am ajuns la concluzia că ar fi o afacere bună în care pot investi. După cum am mai spus, nu am luat în calcul multe detalii și am avut foarte multe lucruri de învățat pe parcurs.

De ce utilaje ai nevoie ca să deschizi o covrigărie

Cuptorul de covrigi a costat cel mai mult. Am comandat un cuptor nou de la Maxigel și am așteptat aproape o lună să-mi ajungă. Sinceră să fiu nu prea am fost foarte mulțumită pentru că persoanele care l-au adus nu au știut cum să-mi explice cum funcționează foarte bine și banda care trebuia să meargă din spate în față a fost cuplată greșit și mergea în sens invers. Am avut nevoie de intervenția unei persoane care cunoștea de detalii despre cuptoare de acest gen care să mă poată îndruma și explica concret cum se folosește. A costat aproape 9.000 euro și scoate aproape 500 de covrigi pe oră.

O fripteuză era necesară pentru ca aceasta are rolul de a fierbe câteva minute covrigii într-un caramel special combinat cu apă și această etapă este pentru a da un lucru special covrigilor.

Mai sunt diverse mărunțisuri de care este nevoie, dar asta le-am aflat pe parcurs și nu le-am avut din prima. Trebuie o masă de lucru pe care să se modeleze covrigii, o chivetă cu pedală sau fără și evident materia primă.

AVBS-iti-crediteaza-AFACEREA-1021x576-minBucuria succesului

Chiar dacă aveam un cuptor mare și cu o capacitate mare de producție, nu reușeam să fac față cererii de la geam. Spațiul era amplasat într-o zonă intens circulată și mai era și stație de autobuz. Lumea nu avea foarte mult timp la dispoziție. dacă eu nu reușeam să îl servesc până în momentul în care acesta se așeza la rând, aveam șanse mari să îl determin să plece.

Așa am hotărât să îmi mai achiziționez o bandă suplimentară cu ajutorul căreia puteam să-mi dublez volumul de producție. Pentru că nu aveam suficienți bani în momentul respectiv pentru alte investiții, am preferat să-mi fac o împrumut sub formă de credit care să mă ajute să-mi măresc producția.

AVBSPentru că societatea nu avea suficientă vechime și un istoric prea lung al activității, multe bănci au preferat să fie reticente din acest punct de vedere și să nu-mi acorde nici un împrumut. Norocul meu a venit de la firma de brokeraj AVBS care mi-au asigurat că îndeplinesc condițiile lor și pot lua un credit bancar.

Nu vroiam să mă întind pe o perioadă prea lungă de timp pentru că vroiam să scap repede de împrumut. Am optat pentru un overdraft pentru că nu era nevoie de garanție și pentru că perioada de restituire a creditului era de un an. dacă totuși mai aveam nevoie de timp sau de refinanțare, exista și posibilitatea să-l reînoiesc. M-au mulțumit condițiile găsite de ei la una dinte băncile cu care am mai colaborat în trecut. M-a ajutat enorm această investiție.

Cum pot fura angajații!

Angajații sunt foarte inventivi și la fiecare afacere pe care am avut-o au găsit metode să-și tragă și ei măcar câțiva bănuți. La început merg pe ideea, să-și scoată măcar țigările și în momentul în care văd că se poate, încearcă mai mult. Când vine vorba de producție este foarte greu să controlezi tot procesul, atâta timp cât tu nu ești cu ei 24h din 24.

Dacă intenționați să vă deschideți un business de acest gen, trebuie să aveți mare grijă ca covrigii să aibă gramajul stabilit de comun acord, să vă convingeți că ei fac covrigi și nu trag de timp în timpul zilei și că păstrează în permanență curățenia.

Am scris acest articol pentru proba 9 a competiției Superblog

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *