Mă mut la mama doar până când îmi va fi gata căsuța ideală

Când îți găsești jumătatea, îți dorești să ai un loc al tău în care să-ți găsești liniștea și să poți face exact ceea ce-ți dorești. Nu toți părinții sunt cicălitori și poate că unii sunt mult mai permisivi decât mi-aș putea eu imagina. Și totuși susțin că un cuplu ar trebui să aibă un loc al lor în care să-și găsească liniștea, să facă lucrurile așa cum își doresc și să nu dea explicații pentru absolut nimic. Cred că fiecare cuplu își dorește acest lucru. Evident că acest lucru poate fi realizat mai greu sau mai ușor. 

Cum te poți bucura de propria ta locuință

Aud mereu că în alte țări oamenii nu consideră o prioritate să aibă propria lor casă. Își doresc să-și facă o familie, să aibă o mașină, să găsească o casă cu chirie, etc. Fiecare își cunoaște prioritățile doar că noi, românii, considerăm că în topul dorințelor nostre se află să-ți faci o familie, să ai casa ta și să te realizezi profesional.

Poate că, cel mai greu de realizat este să ai o casă a ta. Prețurile nu sunt tocmai mici, iar pentru a avea bani pentru o investiție de acest gen trebuie să ai ceva economii sau măcar un job bun pentru a putea să te bazezi pe obținerea unui credit. În final, lucrurile se așează treptat și încep să devină palpabile.

Ce zici? Nu vrei să ne mutăm la mama?

Nu este tocmai ușor să te desprinzi de părinți. Trebuie să ai o putere interioară teribilă ca să poți să te rupi de ei. Nici nu vreau să mă gândesc cum este să pleci într-un alt oraș sau altă țară. Poate că am fost o persoană mult prea apropiată de părinți și care mi-a venit destul de greu să mă desprind de ei.

Realizez că nu am cum să-mi aduc iubitul acasă. Nu ar fi comod pentru el și încerc să mă pun și eu în pielea lui și realizez că este un sentiment neplăcut. După doar 2 ani de locuit cu chirie am realizat că ne putem susține financiar să ne facem propria noastră casă. Ar fi fost bună și una gata făcută doar că dorințele mele au fost mai presus de acest aspect. În viziunea mea, aveam propriul proiect de casa și dacă tot eram dispusă să investesc o mare parte din agoniseala mea, am zis că ar fi frumos s-o fac ca la carte.

Am preferat să economisim banii de chirie și să locuim cu părinții o perioadă. Mai exact, cu părinții mei. La început totul a fost atât de ciudat și totuși aveam un sentiment de mulțumire că-i aveam pe toți alături. Îmi puteam vedea părinții ori de câte ori simțeam asta și  îmi aveam și soțul alături.

Casă cu etaj sau doar parter?

Ideile curg râuri și internetul îmi oferă fel de fel de informații care să mă ajute să fac cea mai bună alegere pentru mine. Am hotărât să apelez la o echipă de profesioniști pentru că ei știu exact ce ar fi mai bine pentru mine. Cu bugetul stabilit și plini de idei, am ales să expunem toate aceste proiecte specialiștilor ca mai apoi să aleagă ei pentru noi.

Pentru o clipă am îndrăznit să mă gândesc la o casa eficienta energetic. O casa activă este reprezentată de o clădire care combină eficiența energetică (casa eficientă energetic) cu un confort foarte ridicat al utilizatorilor, un climat interior excelent și are un mare respect pentru mediul înconjurător. Mi-ar fi plăcut să pot să am o astfel de casă doar că erau multe lucruri care nu se legau și bugetul era una dintre cele mai mari probleme. Chiar dacă am citit multe referitor la acest capitol și am văzut că investiția inițială este mare, dar cheltuielile ulterioare sunt mai mici decât în mod normal, tot nu mă simt capabilă să duc un astfel de proiect la capăt.

Am decis să aleg o casă cu parter. Era cea mai bună opțiune spre care mă puteam îndrepta eu. În fond, și la urma urmei, nu-mi doresc să mă angrenez în niște datorii la care ar trebui să plătesc o viață întreaga doar pentru a avea o casă. Pentru mine consider că o casă pe un singur nivel poate reprezenta alegerea potrivită. O familie cu un copil sau poate chiar doi poate trăi suficient de bine.

Visele devin realitate

Îmi place să văd cum visul meu se conturează și începe să prindă contur. Nu am reușit să termin casa, dar este în plină desfășurare. Mai am mult de lucru și totuși am făcut un mare pas că am început să lucrăm la ea. Se pare că proiectul ales a fost mult mai bun decât mă gândisem eu inițial. La anul sper ca eu să mă pot muta în căsuța mea.

Știu că este devreme, dar eu mă gândesc deja la decorațiuni. Chiar am început să cumpăr câteva lucruri pe care le voi pune în viitoarea mea casă. Am atât de multe idei încât cred că-mi va fi greu să mă hotărăsc asupra uneia și sper ca soțul meu să-mi fie de ajutor.

Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple!!!

*Articol scris pentru proba numărul 5 a competiției Spring Superblog 2019.

Kamy

15 Comments

  1. Proiectul de casă din mintea noastra nu se va potrivit intotdeauna cu gandurile proiectantului, dar pana la urma se va ajunge la un consens pentru ca toata lumea sa obtina ce isi doreste.

  2. Cine nu si-ar dori o asemenea casa care sa se sustina singura si sa-ti ofere tot confortul pe care soarele si tehnologia ni-l poate da?

  3. Ce vise marete ai, iti doresc sa ti se indeplineasca visul. Cred ca fiecare ne-am dori o astfel de casa mai mica sau mai mare. Oricum, mie nu-mi plac casele mari sa ma ratacesc prin ele.

  4. Usor-usor pun caramida cu caramida la casuta mea, asa ca voi tine cont si de sfaturile tale, voi vrea si eu o casa eficienta energetic. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *