Educarea copilului prin cântece și jocuri

Un copil mic nu poate fi serios și nici nu poate sta liniștit 10 minute ca să îi poți explica ce este bine și ce nu sau ca să îl poți învăța o poezie. Trebuie să îi poți capta atenția cu ceva și să îl faci atent. Oricum ar fi nu îi poți capta atenția pentru o perioadă lungă de timp.

Cărțile de povești și impactul acestora asupra unui copil de 2 ani

La 2 ai și puțin nu știe să spună ceea ce îi place și ce nu și ia informația exact așa cum o primește. Multe cărți de povești și-au făcut loc în biblioteca mea. Am încercat să îi spun povești clasice și nu prea i-am captat atenția. Am luat povești cu animăluțe de plus pe fiecare pagină și rezultatul a fost același. M-am gândit că o cărticică cu butoane și povești spuse la o apăsare de buton ar fi mai interesantă. I-a captat atenția pentru maxim o zi. După care a revenit la jocurile ei și la jucăriile ei.

hai-afara-la-zapada-638x336-minCântecelele de copii sunt preferatele copiilor

Am văzut că un impact foarte bun au cântecelele frumos animate pentru copii. Copilul este foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în micul clip. Vrea să audă cât mai multe cântecele și în momentul în care găsește unul care îi place mult, vrea să asculte acel cântec pe repeat.

Nu știe să vorbească clar și îi mai iese câte un cuvânt, dar linia melodică o prinde foarte repede. O aud fredonând câte un cântec și imediat îmi dau seama despre ce cântec este vorba. Mă bucur să o văd bucuroasă la auzirea unei melodii și încerc să-i repet cât mai clar versurile ca să le poată învăța și ea.

Sunt multe cântece care nu le-am mai auzit încă de când eram eu mică. Evident că nu mai știu versuri pentru cantece  așa că anidesocala.ro mi-a fost de mare ajutor pentru că fiecare cântecel are trecute versurile și îmi este mult mai ușor să le cânt.

Pe site găsiți inclusiv vestitul cântec din Frozen , Hai afară la zăpadă. Fetița mea iubește foarte tare această melodie. Și după ce a dat prima zăpadă și a înțeles ea exact care este zăpada a iubit-o cu atât mai mult.

Cred că o vor ajuta pe viitor aceste cântecele și îi va fi mult mai ușor când va intra la grădiniță. Aștept cu nerăbdare să văd cum se va comporta cea mică din toamnă la grădi.

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *