Anvelope de iarnă de la Pneunet.ro

Pe vremea lui Ceaușescu nu te întreba nimeni ce fel de anvelope ai. Cei drept nici nu erau atât de multe mașini ca acum. Nu știu dacă a avut cineva de profitat sau nu, dar cert este că acum câțiva ai s-a dat o lege prin care toți conducătorii auto se obligă să-și schimbe anvelopele în funcție de anotimp și să nu folosească același set de anvelope atât vara cât și iarna.

Anvelope all season sau anvelope de iarnă?!

Anvelopele de iarnă de la Pneunet.ro s-au dovedit a fi cu o aderență mai bună pe zăpadă și sunt mult mai rezistente la temperaturi joase. Important este să le aveți pe mașină și veți vedea diferența. Anul trecut soțul meu și-a cumpărat un set de anvelope de iarnă noi și în primul an a prins foarte multă zăpadă. S-a băgat în cele mai neaccesibile locuri și vreau să spun că ieșea fără pic de ajutor. Anvelopele și-au făcut foarte bine treaba. El și-a luat 4 anvelope de iarnă Debica R14 și chiar recomand această firmă.

anvelope-de-iarna-debica-minAnvelopele erau noi și foarte bune, așa că nu a mai avut nevoie suplimentară de lanțuri. În delegațiile lui și-a luat lanțurile cu el dar nicăieri nu a fost nevoit să și le monteze. Anvelopele nu sunt pentru gheață, așa că pentru gheață nu te salvează decât prudența și experiența acumulată.

Anvelopele all season nu sunt cea mai bună alegere. Până să se dea această lege precum că ar fi obligatoriu să se folosească anvelope de vară și anvelope de iarnă, erau printre cele mai cumpărate acestea all season. Acestea susțineau că sunt bune pentru ambele perioade și astfel erau scutit de o cheltuială în plus la schimbarea anvelopelor și nici nu mai erai nevoit să ai 2 seturi de anvelope pregătite pentru sezonul cald și sezonul rece.

Anvelope la reduceri

Toată lumea s-a pregătit cu câteva luni înainte de lăsarea frigului și și-a achiziționat anvelope noi sau chiar le-a scos de la naftalină pe cele vechi. Se știe că la începutul sezonului toate magazinele practică un preț mai mare sau ca să mă exprim mai corect au prețul întreg și nu beneficiază de reduceri. Merg pe ideea că cine are nevoie de anvelope va fi constrâns de situație și va scoate din buzunar banii necesari pentru achiziția unora noi.

După prima lună de iarnă și prima ninsoare lucrurile s-au mai schimbat și reducerile au ajuns și la acest nivel. Mai exact se pot achiziționa cauciucuri la reducere. Nici acestea nu pot fi cumpărate în ideea că le vei folosi peste 2-3 ani pentru că și acestea au un termen de garanție. Mai exact, la anvelopele de iarnă Debica aveți o garanție de 3 ani și dacă din vina producătorului se întâmplă să sesizați vreo defecțiune sau vreo umflătură, puteți să le înlocuiți.

Un șofer bun și cu experiență știe să-și controleze mașina și cunoaște ce este mai bine pentru mașina lui. Eu nu mă pot lăuda cu acest aspect, dar am norocul de a avea alături persoane dragi care mă ajută în acest sens și dau o atenție mult mai mare lucrurilor pe care ar trebui să le controlez eu!

 

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *