Risti si poti castiga!

Bursa este un loc unde poți investi inteligent sau inspirat și de unde îți poți scoate un câștig frumos. Prima oară am auzit de tranzacțiile care le poți face la bursă acum 5 ai. Îmi era total necunoscut termenul acesta de tranzacționare și nu prea știam cum poți face bani. Ulterior am primit din ce în ce mai multe informații și am înțeles mecanismul dar nu este atât de ușor pe cât pare.

bvb

În primul rând ca să poți să îți cumperi acțiuni la bursă trebuie să iei legătura cu un SVM. O astfel de instituție intermediază cumpărarea acțiunilor. La o simplă căutare pe google puteți afla ce astfel de instituții găsiți în orașul vostru. Următorul pas ar fi să luați legătura cu un broker și să îi spuneți intențiile pe care le aveți. Unele persoane investesc în urma unui pont sau sunt persoane care merg pe inspirație și investesc o anumită societate.

SVM-ul semnează cu voi un contract în urma căruia puteți negocia un comision. Acest comision poate fi negociat în cazul în care sume tranzacționate sunt mai mari.

Există un număr minim de acțiuni care pot fi cumpărate iar acesta diferă de la o societate la alta. În mod normal brokerul nu vine să vă dea sfaturi în ceea ce privește investiția decât dacă acesta este remunerat de către voi. Dacă nu este un bun executant și face exact așa cum vreți.

Firmele în care aș investi eu …

sif-1-min

SIF 1 – Banat Crișana ar fi una din alegerile mele pe principiul că SIF-urile sunt puternice și este destul de greu ca acestea să pice. Știu că sunt unele SIF-uri care merg mai bine și acest lucru se poate vedea din graficul societății dar ca idee dacă vreți o investiție sigură și pe termen lung aleg SIF-ul.

Un mic pont pe care l-am aflat și eu este că pentru acțiunile avute la societățile care au profit se acordă și dividende. Fiecare acționar primește o sumă pentru fiecare acțiune deținută sau pot primi alte pachete de acțiuni. Aceste aspecte se stabilesc în interiorul societății și voi veți lua la cunoștință despre decizia luată printr-un comunicat pe care îl găsiți pe site-ul celor de la BVB – Bursa de Valori București. După ce se dau dividende prețul acțiunilor scade și atunci este un moment bun să faceți achiziții noi.

sif-5-minSIF 5 – SIF Oltenia este un alt SIF care merge bine și aș investi. Puteți verifica graficul SIF-ului pe ultimul an și dacă vreți să vă convingeți cât au plătit pentru un dividend sau să aflați ce alte detalii despre societate puteți citi comunicatele transmise către BVB.

bvb-banca-transilvania-min

TLV – Banca Transilvania este o altă firmă care cred că va merge bine mult timp. Pe site-ul celor de la BVB căutările se fac după simboluri și pentru Banca Transilvania acesta este TLV. În cazul societăților mari aveți o oarecare garanție că acestea nu dau faliment peste noapte și că oricum ar fi nu aveți cum să aveți o pierdere prea mare.

Sper ca sfaturile mele să vă fie de folos și Bursa de Valori București vor să premieze persoanele care investesc și obțin cel mai bun randament. Dacă vreți să vă înscrieți intrați pe CondusDeRandament.ro și aflați cum puteți câștiga o mașină sau multe alte premii.

Kamy

2 Comments

  1. Jocul la bursa este o loterie. Trebuie sa folosesti o suma de bani care nu iti este absolut necesara pentru ca azi ii poti avea, maine nu! Este un joc riscant in care imi este frica sa ma bag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *