De unde imi pot cumpara domeniu web? .ro sau .com ?

Blogul meu a funcționat o perioadă lungă de timp pe blogspot. Blogspot este gratuit în totalitate și puteți face cam orice vă doriți pe el. Aveam nevoie de o schimbare și pentru asta am aflat că trebuie să mă mut pe domeniu.slide-hosting-full-height-min

Ce extensie aleg pentru noul domeniu?

Pe site-urile de găzduire avem diverse opțiuni și ne putem alege .ro, .com, . net, etc. O primă diferență ar fi de preț. Fiecare variantă are preț diferit. Nu este absolut nici o problemă dacă alegeți varianta. eu sau . net care sunt ieftine dar un site cu extensia . com sau .ro este mult mai bine văzut și recomandat.

În concluzie rămâne să alegem una din cele 2 variante și sfatul meu ar fi următorul. Dacă conținutul blogului vostru este în limba engleză și pentru cititori din afară ar fi indicat să alegeți .com dar dacă scrieți în română și cititorii voștri sunt predominanți români nu are rost să alegeți altă extensie în afară de .ro . Un alt motiv ar fi și faptul că google indexează mai bine site-ul vostru și în felul ăsta în căutările de la google va ține cont și aveți șanse mari să fiți găsit printre primele pagini.

Una din variantele recomandate ar fi domenii.ro: gazduire.ro . Acesta este un site autorizat care vă oferă servicii de calitate.pachet domeniu-min

Domeniu pe 1 an sau pe viață?

Eu inițial mi-am luat un domeniu pe 1 an pe care am dat 15euro dar pe acest site un domeniu pe viață costă 35euro. În concluzie depinde de câți bani dispuneți în momentul în care vă hotărâți să faceți mutarea. Sfatul meu ar fi să plătiți un pic mai mult la început și să vă luați pe viață.

Am înțeles că termenul de pe viață putea fi folosit până acum dar acum trebuie menționată o perioadă exactă și pe site găsiți domeniu pentru 12 ani. Este cam același lucru.

Un blog nu poate funcționa doar cu domeniu așa că trebuie să investiți și în găzduire. Se plătește o sumă modică pe lună și  dacă vreți puteți solicita să plătiți pe un an și în acest caz sigur puteți beneficia și de o reducere suplimentară. De preferat ar fi să luați domeniu și găzduire din același loc și având în vedere că luați un pachet complet mai aveți o mică reducere. Orice fel de reducere contează așa că țineți cont de acest aspect.

Modul în care colaborăm cu personalul firmei de găzduire este important pentru că în cazul în care aveți probleme cu blogul și nu vă funcționează să vă poată rezolva aceștia problema în el mai scurt timp. Dacă mi aveți nevoie de informații suplimentare vă stau la dispoziție.

 

Kamy

4 Comments

  1. Si eu ma gandeam sa ma mut pe domeniu dar mai am multe nelamuriri asa ca nu vreau sa ma arunc cu capul inainte. Foarte interesante sfaturile tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *