La cine apelezi pentru gazduire web

Pe vremea când scriam pe blog aveam impresia că site-urile propriu-zise sunt ca un vis, un ideal. Nu mă gândeam că oricine își poate face un site și că întreaga procedură nu este chiar atât de complicată. Am să vă spun exact cum am procedat eu, poate mai sunt persoane care au aceste intenții și nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

mxhost-min

În primul rând numele blogului meu era cu totul altfel. Eu l-am făcut în ideea în care cream niște bijuterii hand made și l-am numit sugestiv www.kamybijoux.blogspot.ro . Un nume foarte frumos doar că nu se mai potrivea cu activitatea mea din momentul de față. Businessul cu bijuterii nu a ținut foarte mult și blogul a rămas în aer o perioadă până când m-am gând să îl schimb complet. Am profitat de vechimea pe care o avea și l-am trecut pe domeniu.

Atunci când vă hotărâți să vă mutați pe domeniu trebuie să vă găsiți un nume care să vă reprezinte sau care să vă reprezinte prin ceea ce scrieți. Este mai bine să alegeți un nume ușor de reținut și în același timp sugestiv ca lumea să vă poată asocia cu o anumită nișă, produs, etc.

Intrați pe MxHost  și verificați disponibilitatea numelui dorit. Dacă conținutul site-ului vostru este în română vă recomand să alegeți extensia .ro iar dacă aveți cititori și conținut în engleză puteți alege .com. Decizia vă aparține în acest sens. Eu am ales varianta .ro dar este foarte interesant că pe www.mxhost.ro am găsit cele mai mici prețuri de pe piață. Pentru varianta .ro pe un an costă 8,9 euro și varianta .ro pe viață costă 36,9 euro. În momentul de față eu am plătit pentru domeniu pe un an dar mă gândesc serios ca după expirarea acestei perioade să îmi plătesc pentru un domeniu pe viață. Dacă știi că ai nevoie de acel blog pe o perioadă lungă de timp este de preferat să alegi această variantă.

Ar fi de preferat ca găzduirea să o luați de la aceeași firmă. Aceasta merge mână în mână cu domeniu și în momentul în care luați acest pachet atunci puteți să apelați la ei pentru a vă transfera conținutul de pe blog pe site. Am înțeles că nu ar fi o procedură complicată această mutare dar dacă ești un începător și nu te pricepi prea bine cred că preferați să lăsați pe cineva care știe să facă acest lucru.

Alegeri înțelepte vă doresc

Kamy

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *