De ce am ales o cazare în Sebeș la Hotel Leul De Aur

Transfăgărășanul l-am făcut de foarte multe ori doar că pe Transalpina nu am ajuns până acum. Am avut câțiva prieteni care au ajuns weekendul trecut la Hotel Leul de Aur și asta m-a convins că merită să văd și eu zona. Un weekendul la munte pe Transalpina sună minunat, cu atât mai mult cu ât îmi doresc o ieșire pentru că am nevoie de o mini vacanță! Transalpina este una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din România, oferind peisaje impresionante și o experiență de neuitat. Faptul că mi-a fost recomandată o locație unde să pot sta și faptul că am găsit liber în perioada pe care mi-o doream asta mă face să aștept cu drag să ajung acolo.

Îmi doresc să fiu organizată și să mă pot bucura de tot ce-mi oferă locul așa că vreau să pun totul la punct. Chiar aș vrea să-mi fac traseul de acasă pentru că vreau să ajung la toate obiectivele din zonă. Aceste aspect a presupus să ne căutăm o cazare în Sebeș care să îndeplinească criteriile noastre. Sunt câteva opțiuni doar că eu îmi doresc variante calitative de care vreau să beneficiez. Pentru a fi convinși că bifăm tot ce ne propunem, ar fi de preferat să fim organizați și să facem totul cu ceva timp înainte.

Aspecte importante de care vreau să țin cont în vacanța mea pe Transfăgărășan

Primul pas în planificarea mini vacanței a fost să ne planificăm traseul încă de acasă. Transalpina se întinde pe o distanță considerabilă și este bine să am o idee clară asupra traseului pe care doresc să-l parcurg. Internetul este plin de informații de acest gen și mi-a fost ușor să găsesc puncte de interes și atracții de-a lungul traseului.

Un alt aspect la fel de important ca și primul ar fi pregătirea mașinii de drum. Drumul presupune traversarea munților înalți și are uneori porțiuni abrupte și viraje în serpentină. Este important să verific mașina în prealabil, să mă asigur că este în stare bună și că pneurile, frânele și suspensiile sunt în condiții optime. Sunt verificări de rutină care trebuiesc făcute la fiecare drum.

Bagajul ar trebui să fie adaptat pentru munte. La munte vremea este mult mai rece și sigur voi avea nevoie de haine ceva mai groase, eventual și o pelerină de ploaie în cazul în care ne va prinde ploaia. Am în plan să-mi petrec mult timp în natură și n-aș vrea ca o ploaie să mă țină la distanță de obiectivele propuse. Vreau să am și multe ținute pentru că vreau să mă opresc să fac foarte multe poze în locurile special amenajate. View-urile sunt absolut superbe și vreau să am și eu amintiri din acele locuri.

Nu sunt eu o înrăită a drumețiilor, dar vreau să fac mai multă mișcare, iar traseele din zonă vor fi perfecte pentru ceea ce vreau eu. Nu caut trasee cu dificultate medie și, din ce-am văzut, găsesc multe obiective frumoase chiar în apropierea cazării noastre Leul de aur. Despre acest hotel am aflat că ar fi unul dintre cei mai mari furnizori de cazare din zonă. De exemplu, sectorul boutique hotel este o parte specială a hotelului unde au creat spații de cazare unicate, ce recreează anotimpuri sau un dormitor tipic săsesc. Mai mult, au un restaurant a la Carte tradițional și internațional și toată lumea laudă mâncărurile pline de gust. În plus, au și o minunată gradină de vara, străjuită de superbele ziduri ale cetății medievale Sebeș.

Mâncărurile specifice zonei sunt brânza de burduf, cârnații de Plescoi sau plăcinta cu brânză și ar fi bine să încercați aceste mâncăruri aici pentru că gustul este cu totul diferit față de cel cu care sunteți obișnuit. Cel puțin eu recomandarea asta am primit-o și intenționez să țin cont de ea.

Cazare în Sebeș

Leul de aur este unul dintre cele mai mari spații de cazare din zonă și are și servicii de top. Eu l-am descoperit întâmplător pe Facebook Leul de aur și mi-a plăcut să văd că își publică constant diversele informații care vor să ajungă la clienți. Recunosc că am sunat din timp pentru a-mi rezerva o cameră și asta vă recomand și vouă să faceți dacă vreți neaparat să fiți cazați aici. Dacă nu reușiți să prindeți camere libere, puteți măcar să veniți la restaurantul lor și să serviți ceva delicios din meniul lor.

Mi-am propus să vizitez mai mult România anul ăsta și asta va fi începutul. Chiar sunt curioasă care sunt planurile voastre pentru vara asta? Unde ați planificat să vă faceți vacanțele?

 

Kamy

7 Comments

  1. Buna! O plimbare frumoasa de weekend. Nu am mai fost de mult prin zona, dar din amintiri stiu ca e superba! Preparatele culinare arata foarte bine. Multumim de recomandare!

  2. Multumesc pentru recomandarea minunata, îmi doresc sa ajung in cât mai multe locuri din țara noastră.

  3. Foarte drăguț hotelul. De obicei, eu aleg pensiuni, căbănuțe sau apartamente, dar dacă hotelul este elegant, îmi place să stau și la hotel.
    Vara asta mi-am propus să merg în Herculane și Sibiu sau Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *