Povestea espressorului și cum am ales un aparat nou

Cafeaua este una dintre băuturile de care nu prea mă pot dezlipi în ultimul timp. Mi-am făcut câteva tabieturi, poate sunt mai puțin sănătoase, dar care îmi fac plăcere și nu prea aș vrea să mi le schimb. Consumată în exces aceasta nu mai este eficientă și nu mai are aceleași propărietăți. Sunt de părere că dacă o consumăm cu moderație poate fi chiar benefică pentru organism.

Moftul numit cafea

Până în anul 2 de facultate aproape că nu vroiam să aud de cafea. Mi se părea un gust atât de neplăcut încât nu-mi trezea nici cel mai mic interes. Eram mulțumită dacă ocazional beam câte un 3 in 1. Era un fel de moft sau de fiță atunci când îi vedeam pe ai mei că își serveau cafeaua de dimineață. Nu am amintiri dacă acel 3 in 1 ținea loc de revitalizare și energizare a corpului, dar îmi plăcea și era altceva. Vreau să menționez că nu-l beam zilnic pentru că nu simțeam nevoia. Ocazional mă mai lipeam și eu de câte o ceașcă.

O dată cu ieșirile mai dese în oraș am zis că ar trebui să consum și eu ceva pe lângă clasicul suc. Toate colegele optau pentru o cafea când ieșeau așa că am zis că-mi voi personaliza licoarea după propriul gust. În concluzie alegeam câte un cappuccino, care oricum era destul de slăbuț și îl îndulceam bine. Așa am început să beau și eu de fiecare dată când ieșeam în oraș câte un cappuccino și asta îmi dădea o stare de bine. De cele mai multe ori îl consumam în jurul prânzului sau chiar seara. Aș putea să spun că nu avea nici un fel de efect în ceea ce mă privește.

Cum am început eu să consum cafea

Întâmplarea a făcut să ajung în câteva locuri în care nu aveam foarte multe opțiuni. Puteam să aleg doar cafea și aia cu lapte dacă vroiam să beau ceva mai light. Am încercat combinația asta de cafea cu lapte și mi-a plăcut. Era o combinație reușită doar că nu era exact ceea ce mi-aș fi dorit și de multe ori preferam să nu-mi comand.

Unul dintre locurile de muncă din acea vreme era destul de solicitante, dar și programul meu începuse să fie haotic. Orele de somn de împuținaseră așa că diminețile erau un calvar pentru mine. Mă lua câte un somn când ajungeam la muncă ceva de nedescris. Una dintre colege m-a sfătuit să încerc o cafea de la tonomatele instituției. După ce am văzut că efectele erau vizibile și că somnul era îndelungat aproape că îmi făcusem abonament în fiecare dimineață. Parcă nici nu mă mai deranja că beam o cafea puțin mai tare ca de obicei.  Nici faptul că nu avea atât de mult lapte cu cât eram eu obișnuită nu mă mai deranja.

Filtru de cafea Delonghi

Primul meu filtru de cafea

Câștigam un voucher la unul dintre magazinele de electrocasnice așa că am zis că-mi voi cumpăra și eu un espressor pentru ca dimineața, înainte de a pleca la job, să-mi pot face o ceașcă de cafea. M-am încadrat perfect în buget și mi-am ales un filtru relativ banal de care eram foarte mulțumită. Ieșea o cafea excelentă și îmi plăcea că nu era foarte tare. Cu alte cuvinte era băubilă și își făcea treaba din plin. Cred că după vreo 2 ani am avut ceva probleme cu calcarul pe instalație. Nu prea știam în acea perioadă că există diverse soluții care pot curăța instalația pe interior. Eu am preferat să-l arunc și să cumpăr unul nou, de la aceeași firmă. Nu știu cum se făcea că noul aparat făcea o cafea destul de dubioasă și chiar mi se părea că o fea mult prea slabă și cu un gust cu care nu eram deloc obișnuită în ciuda faptului că nu făcusem schimbări în ceea ce privește cafeaua sau apa. Singura schimbare era doar filtrul pe care-l aveam așa că am preferat să-l returnez.

Espressor Lavazza

Așa am decis că ar trebui să trec la un alt nivel și să-mi iau ceva profesional. Cu ajutorul unui aparat profesional am mai multe opțiuni și îmi pot prepara tot felul de sortimente de cafea fără a mai fi nevoie să mă implic eu cumva. Pe mine varianta asta cu capsule chiar mă mulțumește și mi se pare foarte ușor de folosit și implicit de curățat.

Eu am apelat la ajutorul celor de la www.webcoffee.ro, dar pot fi contactați și telefonic la 0726 788 555 / 0729 037 973.

Voi ce fel de cafea serviți dimineața? Folosiți vreun aparat minune? O preferați cu lapte, scorțișoară sau varianta clasică?

 

Kamy

16 Comments

  1. Eu la filtru…imi doresc foarte mult un expresor, dar momentan nu pot face o astfel de investiție… Și eu tot prin facultate am început cu cafeaua, datorita programului haotic…cursuri și job pe lângă…atunci mi-am dereglat tot metabolismul… Mersi pentru articol

  2. Mie îmi este foarte greu sa ma pronunț. Am o aversiune raportata la mirosul de cafea. Mi se face rău imediat cu îl simt.. Din acest motiv soțul meu bea numai cappuccino cu muuult lapte. Când i-l prepar trebuie sa simt un miros plăcut, altfel mi se strica ziua .
    Uneori chiar salivez când vad espressoarele acestea… Și mi-aș dori sa îmi placă mirosul /gustul… Ca vizual ma termina de placere. Mai ales cafelele spumate.
    Dar nah. Asta e… Merg mai departe nu dați copiilor voștri cafea la 5 ani ca or sa ajungă ca mine traumatizati

  3. Prefer sa o prepar la filtru dar poate o sa încerc și varianta cu capsule lavazza care care este atractiva.

  4. Eu beau și câte 3 cafele pe zi. Am un aparat Senseo cu pernuțe. Dimineața beau cafeaua simpla. Celelalte doua de peste zi le beau cu lapte. Nu îmi place sa adaug zahar. Mai pun eventual cappuccino (pulbere) sau sos de caramel și scorțișoară! Îmi doresc ca pe viitor sa îmi achiziționez și eu un expresor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *