O nouă experiență cu un restaurant select din Cluj

Clujul este un oraș foarte frumos și cu extrem de multe oportunități. Poate că din acest motiv este un oraș mult mai scump ca Bucureștiul. Întâmplarea face să am ceva rude în Cluj și merg acolo cel puțin o dată pe an. Suntem nevoiți să mâncăm destul de des în oraș și așa am descoperit foarte multe restaurante perfecte. Vreau să vă împărtășesc câteva experiențe pe care eu le-am avut și sper să vă ajute și pe voi în cazul în care căutați un restaurant bun.

Restaurant Pastel – un restaurant cu dichis

Restaurantul Pastel are un meniu european modern care reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual. Locația are un design select și elegant. Meniul , dar și prezentarea diverselor preparate vă fac să vă simțiți speciale și chiar consider că este un restaurant cu totul diferit față de restaurantele clasice.

Acesta a aniversat de curând un an de la lansare și a fost rapid remarcat de foarte multă lume. Clienții mulțumiți au făcut vestea auzită și, în felul, ăsta restaurantul a ajuns unul dintre cele mai cunoscute în Cluj. În plus, Pastel este singurul restaurant românesc care a fost selectat de HBO pentru noul documentar gastronomic. Cred că asta spune multe.

Recomandările mele din meniu

Am trecut pragul acestui restaurant o singură dată și l-am ales în funcție de recomandările primite. Cu toate astea, recunosc că am fost surprinsă plăcut de tot ceea ce-am găsit în locație. Restaurantul era decorat cu gust și atmosfera era extrem de primitoare. În plus, personalul foarte amabil și dornic să mă ajute pentru a face cele mai bune alegeri. Am tot analizat meniul pentru că eram tentată să încerc tot felul de lucruri pentru că multe mi se păreau apetisante.

Odată ajunsă în restaurant am fost distrasă și de farfuriile care treceau sub ochii mei și care arătau ca din revistă. Prezentarea preparatelor era cu adevărat spectaculoasă. Oricum gusturile noastre s-au schimbat odată cu emisiunile culinare care ne-au oferit o cultură gastronomică aparte. Așa am realizat că putem mânca și altceva decât renumitele sarmale sau alte mâncăruri românești . Ca să nu mai vorbesc de cantitățile mult prea mari. Restaurantul Pastel s-a remarcat prin faptul că ingredientele sunt alese cu grijă aranjate frumos în farfurie și savuroase ca și gust.

Unul dintre preparatele care mi-a lăsat un gust plăcut a fost Mac and Cheese with wild mushrooms and truffle. Trebuie să recunosc că n-am mâncat nimic mai bun. Gustul de parmezan și de brânza era echilibrat, iar ciupercile aveau un gust aparte de parcă nu mai mâncasem niciodată. Nici nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Puteți încerca ca să vă convingeți. Toate ingredientele care compuneau preparatul erau în topul preferințelor mele așa că nu a rămas decât să mă bucur de preparatul în sine și să-l savurez în totalitate. Combinația de gusturi și arome a fost mai mult decât perfectă. Chiar mi-a plăcut mult. Acum nici nu știu ce să fac. Dacă aș reveni în restaurant aș vrea să repet experiența și să mai mănânc acest fel delicios de mâncare, dar parcă aș încerca și ceva nou pentru că sunt convinsă că mai am multe de descoperit aici.

Un desert pe măsura așteptărilor

Nu puteam să nu-mi cumpăr și un desert. Îmi lăsasem un locușor și pentru ceva dulce pentru că mă așteptam la ceva tot atât de special pe măsura meniului pe care-l servisem deja. Mi-a atras rapid atenția tarta cu mere. Merele sunt în topul preferințelor mele și poate că ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am ales acest desert. M-a indus un pic în eroare faptul că era menționat faptul că aceasta este pentru 2 persoane, iar eu eram singura persoană care-mi mai doream și un dulce. Eu am zis că trebuie să încerc neaparat această tartă și îmi voi lua la pachet dacă îmi va rămâne ceva din ea.

Pink Lady Apple Tart Madagascar Vanilla Ice-Cream este unul dintre cele mai bune și mai fine deserturi încercate de mine în ultimul timp. Gustul dulce acrișor se potrivește foarte bine cu tarta și cu sosul dulce. Ca să nu mai vorbesc de combinația dintre tartă și înghețată care a fost criminal de delicioasă. Nici nu cred că este vreun criteriu de comparație pentru că i-am convins pe toți cei de la masă să o încerce și toți au avut aceleași cuvinte de laudă ca ale mele. Mi-aș dori și eu să pot face acest desert și să pot să mă bucura de un desert atât de bun oricând îmi este poftă. Dacă nu reușesc, nu-mi rămâne de ales decât să le trec pragul celor de la Restaurant Pastel ori de câte ori ajung în Cluj.

Ați încercat mâncăruri pregătite de chefi bucătari? Aveți vreun meniu preferat pe care-l serviți de obicei în restaurant?

Kamy

4 Comments

  1. Arată extraordinar și nici nu e nevoie să spui ai mult despre gust. Eu nu am avut timp să mănânc la un restaurant la ultima mea vizită în Cluj, dar mi-am notat recomandarea ta.
    Și, da, am mâncat mânare pregătită de chefs, dar am avut grijă să mă pregătesc din timp cu ce anume pregătește.

  2. Unul dintre cele mai deosebite restaurante din Cluj. Noua ne-a placut mult localul, personalul amabil si preparatele gatite impecabil.

  3. Suna tare fain acest restaurant. Ma bucur sa aud ca ai avut parte de o experienta placuta. O sa retin recomandarea pentru cand ajung pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *