Idei practice de la Decodepot pentru amenajarea unui colț de lectură

Cu cât lectura ocupă un loc mai fruntaș in viața noastră, cu atât mai împliniți ne vom simți. Prin lectură ne deconectăm de la tot și toate, trecem printr-un portal al relaxării spre visare, spre o viață ideală, întocmai cum în cărți este prezentată.

Dacă ești pasionat/a de lectură, atunci amenajează-ți un colțișor în locuința ta unde să petreci timp de calitate. Înainte de toate, trebuie să punem la punct un aspect extrem de important.

Unde amenajezi colțul de lectură?

Pentru un efect vizual de impact, îți recomand să amenajezi colțul de lectură fix lângă bibliotecă. Acum depinde de locul în care ți-ai plasat biblioteca. Poate fi vorba de living, mansardă sau chiar dormitor. În aproprierea acesteia este bine să troneze și colțul de lectură.

Un fotoliu relaxant și câteva perne decorative – primul pas

Atunci când citești trebuie să stai și într-o poziție cât mai comodă. Ai nevoie în acest sens de un fotoliu relaxant, unul în care tu te simți cel mai comod posibil. Fotoliul simplu ar putea arăta banal, așa că mai bine îl înfrumusețezi cu câteva perne decorative.

Dacă arunci o privire în cadrul magazinului online Decodepot vei descoperi o mulțime de perne decorative. Fie că vorbim de cele în stil vintage, de cele cu flori sau animale, scopul lor este unul clar – cel de a contribui la splendoarea sesiunilor tale de lectură.

Aromaterapia – portalul tău spre relaxarea absolută

Din colțul tău de lectură nu au cum să lipsească elementele de aromaterapie, iar aici mă refer la lumânările parfumate. Te vei simți cu mult mai relaxat/a atunci când o carte bună este acompaniată și de o atmosferă în care domnește un miros plăcut.

Iată că același magazin online cu decoratiuni pentru casa vine cu propuneri interesante și la capitolul aromaterapie. Vei regăsi în cadrul său numeroase lumânări parfumate, seturi de bețe cu arome dintre cele mai plăcute precum lavandă, portocală, lămâie.

În aceeași ordine de idei, poți opta la fel de bine și pentru ceara parfumată. Unele dintre seturile cu ceară parfumată conțin și aromatizor, deci doar beneficii în acest sens. Alege aroma preferată și dă start sesiunilor de lectură!

Corpurile de iluminat elegante!

Nu uita că în colțul tău de lectură trebuie să se regăsescă cel puțin un corp de iluminat. Poate că sesiunile tale de lectură se vor desfășura până târziu în noapte, așa că ai nevoie de un corp ce poate emana o lumină prietenoasă cu ochii tăi.

Un felinar metalic este o recomandare în cazul în care colțul tău de lectură respectă tiparul vintage. Lămpile de masă sau de birou sunt alte recomandări pentru colțul tău sacru de lectură. Ce spui despre lămpile în formă de bec? Nu e așa că sunt o idee interesantă pentru un colț de lectură modern?

Ai o mulțime de produse de care te poți folosi. Toate îți sunt puse la dispoziție pe decodepot.ro. Accesează magazinul online și vezi ce s-ar mai potrivi cu viziunea ta vizavi de colțul perfect de lectură!

Kamy

7 Comments

  1. Cand o sa ma mut la casa mea, vreau neeeaparat un colt special pentru carti si citit ❤️

  2. Am găsit o mulțime de lucruri interesante pe site. O sa imi comand niste perne decorative pentru camera fetiței. Multumesc ca ne-ai recomandat acest site.

  3. Mi-am făcut un colț de acest gen în care mă simt cel mai bine. Toată lumea știe că este l meu și foarte rar se întâmplă să fie ocupat de altcineva.
    Fiecare detaliu contează, dar aromaterapia, lumina și fotoliul sunt esențiale.

  4. Foarte frumos ar fi un așa colț de lectură ,dar pànă ce va veni acea vreme mă mulțumesc și așa cum este acum !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *