Combinația perfectă cu care reușesc să-mi țin sebumul sub control

În ultimul timp sunt tot mai pasionată de ceea ce înseamnă îngrijirea tenului. Încerc totuși să nu folosesc foarte multe produse. Consider că este suficient să folosesc strict produsele care consider că sunt eficiente pentru tenul meu. Mi-a luat ceva timp până să-mi cunosc tenul și asta vă recomand și vouă. Din momentul în care ne cunoaștem tenul și nevoile lui, reușim să alegem produse care să ne ajute și să ne trateze problemele existente. Fie că vorbim de o cremă pentru pori dilatați sau de una antirid, important este să știm de unde le putem achiziționa.

Tenul poate fi împărțit în 3 mari categorii:

  • ten normal
  • ten mixt
  • ten gras

O mare parte din persoanele de sex feminin au tenul mixt. Cred că acest tip de ten vine cu câteva neplăceri, dar în același timp și cu câteva avantaje. Dezavantajul unui ten mixt este acela că sebumul își poate face de cap în orice moment și nu este nicio plăcere să-ți lucească tenul atunci când îți este lumea mai dragă sau când îți dorești să ai un ten cât mai fresh și luminos. Sebumul acumulat pe ten poate atrage de la sine și apariția punctelor negre care sunt și mai neplăcute. Pentru a evita apariția acestora este nevoie de o îngrijire cât mai riguroasă și de o curățare corectă. Avantajul unui ten mixt este faptul că pielea are suficient sebum(ulei) și că în felul ăsta se va rida mult mai greu.

Produse cosmetice care pot regla secreția de sebum

Sebumul este bun doar că nu este ok în exces. Acesta se vede destul de rău pe ten și cred că ar fi de preferat să echilibrăm puțin balanța pentru un confort sporit. În momentul în care sebumul este mai mult decât în mod normal trebuie să venim cu câteva produse precum șervețelele matifiante care îndepărtează excesul de sebum și, ulterior, să folosim o pudră care să mențină totul sub control pentru alte câteva ore.

Cel mai corect este să folosim produse speciale tenul mixt/gras, iar eu am găsit niște produse geniale la Bioderma în gama Sébium. Eu am tenul mixt, adică este gras în zona T – pe frunte și pe nas. Pe nas tot timpul este mult mai evident sebumul și deranjant. Deși am genul ăsta de probleme, am avut o perioadă în care nasul meu era plin de cojițe în ciuda faptului că aveam momente în care sebumul își făcea de cap. Nu știu ce dezechibru s-a întâmplat, dar acele cojițe arătau destul de inestetic, ca să nu mai vorbesc de faptul că acestea se vedeau rău și când mă dădeam cu fond de ten. Așa am descoperit crema de la Bioderma Sébium Hydra care este special creată pentru genul ăsta de probleme.

Bioderma Sébium Hydra l-am folosit aproape 2 săptămâni dimineața și seara. Efectele au început să se vadă după aproape 3 zile când pielea mea a fost vizibil mai hidratată. Cojițele s-au lăsat destul de greu și nu înțeleg de ce hidratarea optimă nu mă ajuta să scap de ele. O dată ce s-au dus nu au mai reapat și mă bucur. De fapt niște cojițe nu ar trebui să creeze chiar așa mari probleme doar că nu îmi plăceau deloc cum arătau atunci când foloseam un fond de ten. Bine că s-au dus și că nu am mai apărut.

Despre Bioderma Sebium Mat Control

În prezent folosesc de la Bioderma Sébium Mat Control care mi se potrivește perfect tenului meu. Ea este recomandată tenului gras, cu imperfecțiuni și pori dilatați. În primul rând, tenul meu o acceptă foarte bine. Ține sebumul sub control aproape 8 ore și este o cremă lejeră care intră rapid în piele. Folosesc crema în combinație cu apa micelară din aceeași gamă și trebuie să recunosc că mă împac tare bine cu aceste produse. Le recomand tuturor persoanelor care au probleme cu sebumul și care își doresc o schimbare pe tenul lor. Acestea se pot achiziționa online de pe Notino.

Voi folosiți produse Bioderma în rutina voastră de îngrijire a tenului?

Kamy

9 Comments

  1. Ar fi foarte bune aceste produse și pentru tenul meu gras ,îmi plac mult produsele de la Bioderma ,au produse tare faine !

  2. Din câte vad Bioderma are soluții pentru orice problema a tenului. Am o apa micelara de care sunt tare mulțumită și vreau sa încerc o crema hidratanta, chiar mi se termina.

  3. Am auzit si eu ca sunt foarte bune aceste produse de la Bioderma, o sa le achizitionez si eu, multumesc pentru recomandari!

  4. Produsele Bioderma sunt foarte bune! Eu am un ten normal, cu mici, foarte mici urme lasate de o acnee provocata hormonal. Totul am reglat cu tratament hormonal si cu dermatocosmetice recomandate de medic. Din aceasta cauza prefer sa ma consult mereu cu dermatologul inainte sa folosesc un produs nou pe ten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *