Greșeli care trebuiesc evitate atunci când aplicăm linia de tuș

Îmi place să pun accentul pe ochi atunci când mă machiaez. Rimelul este unul dintre cosmeticele de bază în acest sens doar că se întâmplă ca uneori să-mi doresc ceva mai mult. Linia de tuș este în mare vogă, iar în ultimii 2 ani mi se pare că este din ce în ce mai folosită. Cu toate astea, o linie de tuș corect trasată nu este floare la ureche. Notino pune la dispoziție foarte multe branduri care sunt mai greu sau mai ușor de folosit în funcție de dexteritate. Trebuie să ții cont de câteva aspecte atunci când faci o alegere. Iată câteva detalii și greșeli care trebuiesc evitate atunci când aplicăm linia de tuș.

Pune-ți în valoare ochii

Mereu găsim mici trucuri la care să apelăm atunci când vine vorba de tuș sau mici artificii în ceea ce privește machiajul ochilor. Dacă avem ochii micuți putem să trasăm o linie de tuș mult mai lungă decât ochii, dar care să nu fie foarte groasă. În acest fel ochiul pare alungit și pus mult mai bine în evidență. Grosimea liniei de tuș este și ea foarte importantă și vă poate ajuta să măriți sau să micșorați ochiul. Toate aceste detalii țin de cunoașterea trăsăturilor feței. Este vorba să ne scoatem ce este mai frumos în evidență și de aia este bine să punctăm detalii de genul.

Tușul se aplică doar pe pleaoapa superioară

Tușul nu se aplică de jur împrejurul ochilor chiar. Pe pleaoapa superioară trasăm linia de tuș, iar pe pleaoa inferioară putem aplica un creion negru pe care-l putem fixa cu ajutorul pudrei. În felul ăsta va aarăta foarte natural și machiajul va fi rezistent.

Aplicarea tușului cât mai aproape de baza genelor

Între linia de tuș și linia genelor nu trebuie să existe spațiul alb. În acest fel trebuie să aplicăm cât mai aproape de gene și cât mai drept posibil pentru a arăta bine. Putem folosi ce tip de pensulă dorim în funcție de dexteritatea pe care o avem. Inițial am zis că pensula de tip cariocă este cel mai ușor de folosit. Unul dintre produsele cu care eu m-am înțeles bine este Dermacol Black Sensation Ultra Black pe care reușesc să-l controlez destul de bine. Aplicatorul de tip cariocă oferă o precizie suplimentară și ajută la facilitarea aplicării.

Ultimul tuș de ochi achiziționat a fost cel de la NYX care are un aplicator subțire. Este acel aplicator de care inițial îmi era mie teamă pentru că nu mă gândeam că mă voi descurca suficient de bine. Totuși acesta nu este foarte moale, nu se îndoaie la cea mai fină atingere de pleoapă și m-am obișnuit să aplic linia de tuș și cu NYX Professional Makeup Vinyl. Teama mea s-a dovedit nefondată și cheia succesului aplicării unei linii perfecte este exercițiul constant și asumare agreșelilor.

Nu trage de pleoapă

În primul rând dacă te obișnuiești să tragi de pleaoapă, aceasta își va pierde din elasticitate în timp și nu este un lucru deloc de dorit. Nici rezultatul nu este cel dorit dacă ochiul este întins pentru că tușul se va strânge în linii și nu este o idee bună. Pentru o aplicare corectă a tușului, ochiul trebuie să fie relaxat și cu privirea înainte. Mie cel puțin în poziția asta îmi reușește deși nici eu nu mă consider o expertă și cred că încă mai am de învățat.

Fixarea tușului

Ochiul este destul de sensibil, iar eu am o sensibilitate aparte la ceea ce înseamnă vânt, soare, etc și ochii îmi lăcrimează. Prefer să fixez tușul cu un primer înainte de aplicare și uneori recurg și la variante waterproof care să mă ajute să stea la locul lui întreaga zi.

Kamy

14 Comments

  1. Mulțumim pentru informații ,nu prea sunt eu așa pricepută la linia de tuș ,pentru că de fiecare dată când vreau să fac așa ceva ,îmi lăcrimează ochii ,ori din cauza produselor că nu sunt calitative și prefer să mă las lipsită .În schimb îmi place mult cum se vede la alte persoane .

  2. Mie nu-mi lipsește tușul, cu toate acestea încă nu îmi iese linia perfecta. Eu folosesc tuș tip carioca. Mi se par mult mai ușor de folosit.

  3. Mie nu-mi lipsește tușul, cu toate acestea încă nu îmi iese linia perfecta, am momente cand imi vine sa ma pup și altele cand nu ma recunosc :)) Aaa si trag de pleoape altfel nu pot face codita , am incercfat in fel sii chip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *