Ce trebuie să ştii atunci când doreşti să-ţi cumperi o maşină rulată

Pe o piaţă auto din ce în ce mai înfloritoare şi-n care maşinile de calitate sunt greu de achiziţionat din cauza preţurilor mari de vânzare şi a costurilor de întreţinere, soluţia oferită de cumpărarea unei maşini rulate se întrevede a fi una perfectă pentru mulţi dintre români. Parcul auto al României are peste 5,5 milioane de maşini, dintre care doar o mică parte sunt maşini noi (cu o vechime sub 2 ani), dar, acest lucru nu-i impedica pe oameni să se orienteze către o maşină veche. Cu toate acestea, atunci când te-ai decis asupra soluţiei acesteia, pentru a nu te trezi cu o maşină veche şi pe care nu o poţi folosi, mai bine fii atent la ceea ce trebuie să faci pentru a-ţi achiziţiona o maşină pe care te poţi baza în următorii ani. 
masini rulate-minSursa foto: Pixabay

Cum trebuie să arate maşina rulată pe care doresc să o cumpăr?

Dacă te-ai gândit că achiziţionarea maşinii să se facă printr-un contract de auto rulate leasing, atunci trebuie să fii şi mai atent!
•    Nu există maşină de ocazie care să aibă un kilometraj scăzut, să arate impecabil şi să coste şi puţin – ceea ce-ţi doreşti tu este doar un vis frumos, dar pentru a nu te trezi într-un coşmar, mai bine verifică cu mare atenţie toate actele maşinii, starea de funcţionare a acesteia, efectuează un test drive şi solicită cât mai multe dintre caracteristicile acesteia (sistemul de frâne, asistenţa la frânare, etc.). Mergi cu maşină la un service auto şi verifică-i toate dotările, inclusiv motorul şi kilometrajul.
•    Nu-ţi cumpăra o maşină aspectuasa şi cu dotări puternice dacă ai de gând să o foloseşti pe drumurile din România – infrastructura noastră este la pământ, aşa că trebuie să-ţi cumperi o maşină solidă, compactă, rezistentă şi cu o fiabilitate sporită.
•    Alege o marcă şi un model care sunt renumite pentru anduranţa lor şi care au un serviciu de mentenanţă accesibil – o maşină, chiar dacă are un preţ de achiziţie mai scăzut, poate avea o întreţinere destul de mare. Ţine cont şi de acest aspect, pentru că maşina trebuie întreţinută ca la carte pentru a-i prelungi durata de viaţă.
•    Informează-te despre persoana care a condus maşina – este foarte importat să ştii pe unde şi cine a condus maşina, dacă a fost un şofer care era adeptul condusului preventiv sau a fost unul mai agresiv, dacă şi-a întreţinut maşina şi dacă a efectuat reviziile obligatoriile, etc.

Atunci când opţiuni de împrumutat bani, poate ai impresia că îţi vei putea cumpăra o maşină bună la un preţ accesibil. Nu uita că bugetul tău trebuie să cuprindă şi diverse alte cheltuieli, precum cele legate de acte, înlocuirea unor piese care sunt uzate şi o revizie generală a maşinii cumpărate. O maşină rulată beneficiază de avantajul de a fi deja rodată, iar cele care au fost şi sunt întreţinute în mod corespunzător se vor comporta excelent şi pe viitor. Maşina ta nu trebuie să fie cea mai frumoasă, dar trebuie să fie cea mai sigură, mai ales de foarte multe ori o să porneşti la drum alături de alte persoane. Fii responsabil de modul în care o conduci şi ai grijă de ea, iar această o să te răsplătească oferindu-ţi întotdeauna călătorii sigure!

Kamy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *