Produse Bioderma care ajută la reglarea secreției de sebum

Tenul normal este întâlnit mai mult la bebeluși. O dată trecuți de adolescență tenul începe să aibă anumite particularități. Cel mai întâlnit este tenul mixt pentru că acesta se confruntă cu poluare și alți factori mai puțin potriviți care-l determină să producă mai mult sebum decât în mod normal. Tenul mixt nu este chiar atât de problematic. Eu aș spune că este mai bun un ten mixt decât un ten uscat. Tenul uscat se ridează mai repede, iar tenul mixt este mult mai rezistent la acest capitol.

Despre Sebum

Sebumul este produs de secreţia glandelor sebacee. Acesta este un produs alb-gălbui, păstos, constituit în cea mai mare parte din lipide. El lubrifiază pielea, o protejează de umiditate şi de uscăciune îi întreţine supleţea și participă la protecţia împotriva microbilor(bacterii şi ciuperci microscopice). Nu este nimic de speriat atâta timp cât avem o secreție de sebum normală.

Eu am un ten mixt. Asta înseamnă că sebumul este prezent doar în zona T(frunte, nas și bărbie). Secreția nu este excesivă ca să fie atât de deranjantă, dar cred că asta se datorează și faptului că folosesc produse specifice tipului meu de ten și asta îl ajută să se păstreze în limite. Vreau să vă povestesc despre o serie de produse Bioderma care sunt de ajutor tuturor persoanelor care au această problemă și să vă arăt ceea ce folosesc eu în prezent.

Produse Bioderma utile în reglarea sebumului

Apa micelară Bioderma este foarte blândă cu tenul și este recomandată persoanelor cu tenul mixt sau gras. Cea din gama Sebium H2O are dublu rol: curățarea porilor de impurități și reglarea de sebumului. Se poate folosi atât dimineața, cât și seara. Este un produs cu ingrediente extrem de curate, fără parabeni, fără parfum, etc.  După demachiere sau după folosirea apei micelare se poate folosi gelul spumant Sebium pentru că este un produs care curăță eficient tenul și îndepărtează chiar și ultimele urme de machiaj. Nu usucă absolut deloc tenul și lasă pielea hidratată și foarte curată.

Pentru ca rutina de îngrijire să fie completă, tenul are nevoie și de o cremă hidratantă. Pentru tenul mixt și gras este recomandată o cremă care ajută la reglarea secreției de sebum, iar Sebium Mat Control face exact acest lucru. Crema are o textură fluidă și lasă tenul hidratat fără a da impresia de piele încărcată sau ten gras. Eficiența acesteia se vede imediat, iar secreția de sebum este ținută sub control timp de 8 ore. Textura pielii este îmbunătățită instant, iar pielea este transformată în bine zi de zi.

Rutina de îngrijire a tenului se poate termina cu o cremă specifică pentru perioada serii. Sebium Night Peel este o ser exfoliant de netezire împotriva imperfecțiunilor pielii care are un conținut bogat de acid glicolic. Este recomandat să fie folosită timp de o lună după care să se facă pauză. Textura este la fel de lejeră ca a cremei de zi și este considerată a fi un produs tratament pentru ten.

Voi știți ce fel de ten aveți? Ați încercat produsele Bioderma până acum?

Kamy

12 Comments

  1. Imi plac foarte mult produsele de la Bioderma. Le-am decoperit cu ajutorul tau si la recomandarea dertmatologului pentru cel mic. Si le ajuns sa le folosesc si eu. Sunt bestiale

  2. Chiar ieri am primit apa micelara Bioderma Sebium în cutia de subscripție și abia aștept sa o testez! Eu nu am probleme cu excesul de sebum, dar am nevoie de produce ce curata bine tenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *